Навіть таке просте і банальне страву як смажені курячі ніжки можна зробити оригінальним і вишуканим на смак, використовуючи деякі кулінарні хитрощі, про які ми розповімо нижче в наших рецептах.
Як приготувати смажені курячі ніжки на сковороді – рецепт?
Інгредієнти: курячі ніжки – 6 шт.; вино біле сухе – 110 мл; оцет бальзамічний – 1/2 ч. ложки; мелена солодка паприка – за смаком; розмарин сушений – за смаком; базилік сушений – за смаком; чабер сушений – за смаком; шавлія сушений – за смаком; мускатний горіх – за смаком; рослинне масло – 55 мл; вершкове масло – 35 г; сіль; мелений чорний перець. Приготування Курячі гомілки гарненько промиваємо, обсушуємо і замочуємо в маринаді, Для його приготування змішуємо біле сухе вино, бальзамічний оцет, сушений розмарин, базилік, чабер і шавлія, а також приправляємо маринад сіллю і меленим чорним перцем. Через тридцять хвилин перевертаємо ніжки в маринаді і залишаємо ще на такий же час.
Потім витираємо гомілки від вологи паперовим рушником, потім в суміші борошна, солі, меленого перцю, солодкої паприки і мускатного горіха і розміщуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом без запаху. Після зарум'янювання з одного боку, перевертаємо ніжки на іншу, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою до готовності, перевертаючи кожні чотири хвилини.
На іншій сковороді або в сотейнику пасеруємо на рослинній олії, що залишилася пряну борошно протягом хвилини, підливаємо малими порціями маринад, в якій замочували ніжки, і безперервно заважаємо до отримання бажаної консистенції соусу. При бажанні додамо за смаком ще солі, перцю і прянощів.
По готовності подаємо курячі ніжки разом з приготовленим соусом.
Смажені курячі ніжки на сковороді зі сметаною і часником
Інгредієнти: курячі ніжки – 750 г; сметана – 210 мл; рослинна рафінована олія – 55 мл; базилік сушений – за смаком; часник – 2-3 зубчики; прованські трави – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль. Приготування Вимиті курячі гомілки обсушуємо, натираємо сіллю, меленим чорним перцем і визначаємо на сковороду з невеликою кількістю розпеченого рослинного масла. Обсмажуємо їх небагато, заправляємо сметанним соусом, приготованим шляхом змішування сметани, подрібненого часнику, базиліку, прованських трав і солі, прикриваємо кришкою і протушиваем на малому вогні до випаровування рідини. У процесі гасіння ніжки періодично перевертаємо. Потім вливаємо ще трохи олії, додаємо спеку і підрум'янюємо їх з двох боків до появи аппетитнейшей скоринки.