Вернуться назад Распечатать

Смажені курячі ніжки

Смажені курячі ніжки
Навіть таке просте і банальне страву як смажені курячі ніжки можна зробити оригінальним і вишуканим на смак, використовуючи деякі кулінарні хитрощі, про які ми розповімо нижче в наших рецептах.

Як приготувати смажені курячі ніжки на сковороді – рецепт?


Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 6 шт.;

  • вино біле сухе – 110 мл;

  • оцет бальзамічний – 1/2 ч. ложки;

  • мелена солодка паприка – за смаком;

  • розмарин сушений – за смаком;

  • базилік сушений – за смаком;

  • чабер сушений – за смаком;

  • шавлія сушений – за смаком;

  • мускатний горіх – за смаком;

  • рослинне масло – 55 мл;

  • вершкове масло – 35 г;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Курячі гомілки гарненько промиваємо, обсушуємо і замочуємо в маринаді, Для його приготування змішуємо біле сухе вино, бальзамічний оцет, сушений розмарин, базилік, чабер і шавлія, а також приправляємо маринад сіллю і меленим чорним перцем. Через тридцять хвилин перевертаємо ніжки в маринаді і залишаємо ще на такий же час.
    Потім витираємо гомілки від вологи паперовим рушником, потім в суміші борошна, солі, меленого перцю, солодкої паприки і мускатного горіха і розміщуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом без запаху. Після зарум'янювання з одного боку, перевертаємо ніжки на іншу, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою до готовності, перевертаючи кожні чотири хвилини.
    На іншій сковороді або в сотейнику пасеруємо на рослинній олії, що залишилася пряну борошно протягом хвилини, підливаємо малими порціями маринад, в якій замочували ніжки, і безперервно заважаємо до отримання бажаної консистенції соусу. При бажанні додамо за смаком ще солі, перцю і прянощів.
    По готовності подаємо курячі ніжки разом з приготовленим соусом.

    Смажені курячі ніжки на сковороді зі сметаною і часником


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 750 г;

  • сметана – 210 мл;

  • рослинна рафінована олія – 55 мл;

  • базилік сушений – за смаком;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • прованські трави – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль.
  • Смажені курячі ніжки


    Приготування
    Вимиті курячі гомілки обсушуємо, натираємо сіллю, меленим чорним перцем і визначаємо на сковороду з невеликою кількістю розпеченого рослинного масла. Обсмажуємо їх небагато, заправляємо сметанним соусом, приготованим шляхом змішування сметани, подрібненого часнику, базиліку, прованських трав і солі, прикриваємо кришкою і протушиваем на малому вогні до випаровування рідини. У процесі гасіння ніжки періодично перевертаємо. Потім вливаємо ще трохи олії, додаємо спеку і підрум'янюємо їх з двох боків до появи аппетитнейшей скоринки.