З наших сьогоднішніх рецептів ви дізнаєтеся, як смачно і оригінально приготувати курячі ніжки в духовці. В такому виконанні банальне повсякденна страва перетворюється у прекрасний варіант для святкового столу.
Як запекти курячі ніжки в рукаві в духовці – рецепт?
Інгредієнти: курячі ніжки – 16 кг; майонез – 75 г; імбир 20 г; часник – 5-6 зубчиків; оливкова або олія – 15 мл; солодка мелена паприка – 20 г; порошок каррі – 15 г; куркума – 10 г; сік лимона – 30 мл; сухі пряні трави – 20 г; сіль – 10 г або по смаку. Приготування Спочатку приготуємо маринад для курячих ніжок у духовці. Для цього наливаємо в миску рослинне масло, додаємо майонез, сік лимона, перетираємо на маленькій тертці імбир і попередньо очищений часник. Відміряємо потрібну кількість меленої паприки, куркуми, каррі і сухих пряних трав, присмачую ними маринад, додаємо сіль, мелений чорний перець і перемішуємо. Курячі гомілки промиваємо, хорошенечко витираємо насухо паперовими рушниками чи серветками і замочуємо в приготовленої пряної суміші, гарненько перемішавши і змастивши поверхню кожної ніжки. Залишаємо їх маринуватися приблизно на три-чотири години, щогодини помішуючи.
По закінченні часу укладаємо пряні курячі ніжки в рукав для запікання, перев'язуємо його герметично з двох сторін, укладаємо у форму або на деко і проколюємо зверху ножем або виделкою, щоб забезпечити безперешкодний вихід пари. Визначаємо блюдо в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку на шістдесят хвилин.
Курячі ніжки, приготовлені в духовці в рукаві, виходять з рум'яною хрусткою скоринкою, якщо за десять хвилин до кінця приготування розрізати акуратно рукав зверху відвернути його і поставити блюдо під верхній гриль.
Як приготувати курячі ніжки в листковому тісті в духовці?
Інгредієнти: курячі ніжки – 750 г; тісто листкове дріжджове – 500 г; спеції для курки – за смаком; яйце – 1 шт.; мелений чорний перець – за смаком; сіль; рослинна рафінована олія. Приготування Курячі ніжки миємо, обсушуємо дуже ретельно, присмачую меленим чорним перцем, сіллю, натираємо
спеціями для курки з усіх боків і даємо зовсім трохи промаринуватися. Потім підрум'янюємо гомілки на розпеченому рослинному маслі, викладаємо на тарілку і даємо охолонути.
Листкове тісто (його вистачить приблизно на п'ять гомілок) розрізаємо на довгі смужки шириною приблизно півтора-два сантиметри і обмотуємо ними кожну ніжку по спіралі внапуск, трохи відступивши від кісточки. Потім загорнути цю кісточку (без тесту) фольгою, промазуємо поверхню гомілок збитим яйцем і розміщуємо на деко, попередньо застеливши його пергаментом. Прогріваємо Духовку заздалегідь до 200 градусів і визначаємо в неї ніжки в тісті на тридцять п'ять-сорок хвилин.