» » Запечені курячі ніжки

Запечені курячі ніжки

Запечені курячі ніжки
Курячі ніжки – одна з найсмачніших частин туші: ніжне червоне м'ясо залишається соковитим, навіть у випадку якщо його злегка передержишь на вогні, що особливо актуально для не дуже досвідчених кулінарів. У рецептах далі ми розберемося з тим, як смачно запекти курячі ніжки кількома різними способами.

Як смачно запекти курячі стегенця з картоплею в духовці?


Ситний домашній вечерю або гаряче для святкового столу – що б вам не довелося готувати, поєднання курки та картоплі покаже себе у виграшному світлі. Крім простоти рецепта, на користь цієї страви грає і його доступність.
Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 960 г;

  • картопляні бульби - 670 г;

  • морква - 430 г;

  • часникові зубки - 5 шт.;

  • мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • гілочка чебрецю.


  • Приготування
    Зрозуміло, перед початком приготування ви можете замаринувати м'ясо, але ми максимально спрощуємо рецепт, а тому курятина буде запікатися в спеціях. Очистіть картопляні бульби з морквою і крупно наріжте В ступі пюрируйте часник з хорошою пучкою морської солі, додати листочки чебрецю і паприку, а потім з'єднайте ароматну суміш з овочами та картоплею. Розподіліть птицю і овочі на покритому пергаментом деку і поставте запікатися 1 годину 15 хвилин при 185 градусах.
    Якщо ви не знаєте, як запекти курячі ніжки в мультиварці, то скористайтеся цією рецептурою, виставивши на пристрої режим «Випічка», і залишивши курятину з картоплею на годину.

    Рецепт запечених курячих ніжок


    Краще звичайних запечених курячих ніжок можуть бути лише запечені ніжки в глазурі. Останню можна готувати на різний манер, але ми зупинимося на улюбленому азіатському варіанті рецепта, з соєвим соусом і медом в основі.
    Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 940 м;

  • вода - 235 мл;

  • гострий соус - за смаком;

  • бальзамічний оцет - 115 мл;

  • соєвий соус - 115 мл;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • мед - 35 г;
  • Запечені курячі ніжки

  • тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка;

  • зелень цибулі і кунжут - для подачі.


  • Приготування
    Приправте курятину морською сіллю і поставте запікатися в духовій шафі на 45-50 хвилин при 190 градусах. З'єднайте інгредієнти, що залишилися в сотейнику і поставте на середній вогонь. Після закипання рідини зменшіть жар і залиште глазур варитися до загустіння. Гарячу курятину залийте глазур'ю і перемішайте, розкладіть все на тарілку і посипте зеленню цибулі і кунжутній. Крила неодмінно слід подавати гарячими в компанії купи серветок.
    Додав: admin | 2-11-2015, 00:22
    Переглядів: 887