Курячі ніжки – рецепт
Курячі ніжки – універсальний продукт, який багато готують як в рамках буденного меню, так і в честь свят. Соковите і недороге м'ясо прекрасно переносить смаження, варіння, тушкування та запікання, залишаючись соковитим і смачним. Скільки б рецептів курячих ніжок не існувало, завжди знайдеться місце для ще одного, або навіть пари, якими ми маємо намір поділитися в цьому матеріалі.
Якщо у вас є можливість приготувати ніжки по цьому рецепту на грилі, то неодмінно скористайтеся нею. В іншому випадку підійде і звичайна духовка, адже головне в цьому рецепті перетворити соус барбекю в лакову глазур.
Інгредієнти:
курячі ніжки - 17 кг;
оливкова олія - 25 мл;
часникові зубки - 4 шт.;
шалот - 35 г;
кетчуп - 245 мл;
гострий соус - 45 мл;
коричневий цукор - 25 г;
яблучний оцет - 45 мл;
мед - 65 мл;
вустерширський соус - 5 мл
Приготування
Промивши курятину, неодмінно обсушіть її, оскільки суха шкіра – запорука формування ідеальної рум'яної скоринки. Приготуйте простий соус, яким ми будемо глазурувати птицю. Це аналог соусу барбекю, який робиться в домашніх умовах. З'єднайте кетчуп з гострим соусом і цукровим піском, влийте оцет, мед і вустер. Спасеруйте шалот до золотистого відтінку і додайте його в соус разом з часником. Готовий соус розподіліть по ніжок за допомогою кисті і поставте птицю в розігріту до 190 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте по-старому: проткнули птицю, з неї тече прозорий сік, значить готово!
Помилкові ці курячі ніжки тому, що являють собою не саму курячу ніжку, а лише м'ясний фарш, сформований і обгорнутий тестом таким чином, щоб нагадувати курячу ніжку. Виходить дуже ситне і просте у приготуванні блюдо, яке дивно виглядає під час подачі.
Інгредієнти:
курячий фарш - 530 г;
ріпчаста цибуля - 135 г;
часникові зубки - 2 шт.;
гілочки чебрецю - 2 шт.;
мелена паприка - 1 ст. ложка;
соломка - 15 шт.;
упаковка листкового тіста (бездріжджового).
Приготування
З'єднайте курячий фарш з подрібненою цибулею, часником, листочками чебрецю і меленою паприкою. Зрозуміло, не забувайте і про сіль. Розділіть фарш на рівні порції і обліпити кожну навколо соломки, щоб по формі було схоже на курячу гомілку. Тонко розкачайте тісто, наріжте на смужки і обмотайте ними кожну з курячих котлет. Обсмажте помилкові курячі ніжки у фритюрі до зарум'янювання.
Інгредієнти:
курячі ніжки - 540 г;
картопляні бульби - 340 г;
цибуля ріпчаста - 320 г;
томати - 440 г;
лист лавра - 1 шт.;
кардамон - 4-5 шт.;
гвоздика - 3-4 шт.;
паличка кориці;
куркума - 1 /2 ч. ложки;
пюрированный часник і імбир - по 1 ч. ложці;
кумін - 1 ст. ложка;
вода - 380 мл
Приготування
Крупно наріжте картоплю і підрум'яньте його разом з куркою на «Випікання». Додайте цибулю, а ще хвилин 5 покладіть кубики томатів. Коли останні перетворяться на пюре, покладіть лавр, гвоздику, корицю, кардамон, куркума, кумін і часник з імбиром. Залийте м'ясо і овочі водою і залиште нудитися в режимі «Гасіння» до звукового сигналу.
Інгредієнти:
жменя петрушки;
жменя кінзи;
часникові зубки - 4 шт.;
рослинна олія - 15 мл;
цедра 2 лаймів;
курячі гомілки - 6 шт.
Приготування
Перед тим, як запекти курячі ніжки в духовці, дрібно нарубаєте зелень і змішайте її з пюрированным часником, олією та цитрусової цедрою. Нафаршируйте сумішшю курячі ніжки, розподіляючи зелень під шкірою. Викладіть гомілки на деко, щедро посоліть і поставте в розігріту до 230 градусів духовку на півгодини.
Рецепт курячих ніжок у духовці
Якщо у вас є можливість приготувати ніжки по цьому рецепту на грилі, то неодмінно скористайтеся нею. В іншому випадку підійде і звичайна духовка, адже головне в цьому рецепті перетворити соус барбекю в лакову глазур.
Інгредієнти:
Приготування
Промивши курятину, неодмінно обсушіть її, оскільки суха шкіра – запорука формування ідеальної рум'яної скоринки. Приготуйте простий соус, яким ми будемо глазурувати птицю. Це аналог соусу барбекю, який робиться в домашніх умовах. З'єднайте кетчуп з гострим соусом і цукровим піском, влийте оцет, мед і вустер. Спасеруйте шалот до золотистого відтінку і додайте його в соус разом з часником. Готовий соус розподіліть по ніжок за допомогою кисті і поставте птицю в розігріту до 190 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте по-старому: проткнули птицю, з неї тече прозорий сік, значить готово!
Помилкові курячі ніжки – рецепт
Помилкові ці курячі ніжки тому, що являють собою не саму курячу ніжку, а лише м'ясний фарш, сформований і обгорнутий тестом таким чином, щоб нагадувати курячу ніжку. Виходить дуже ситне і просте у приготуванні блюдо, яке дивно виглядає під час подачі.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте курячий фарш з подрібненою цибулею, часником, листочками чебрецю і меленою паприкою. Зрозуміло, не забувайте і про сіль. Розділіть фарш на рівні порції і обліпити кожну навколо соломки, щоб по формі було схоже на курячу гомілку. Тонко розкачайте тісто, наріжте на смужки і обмотайте ними кожну з курячих котлет. Обсмажте помилкові курячі ніжки у фритюрі до зарум'янювання.
Тушковані курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Крупно наріжте картоплю і підрум'яньте його разом з куркою на «Випікання». Додайте цибулю, а ще хвилин 5 покладіть кубики томатів. Коли останні перетворяться на пюре, покладіть лавр, гвоздику, корицю, кардамон, куркума, кумін і часник з імбиром. Залийте м'ясо і овочі водою і залиште нудитися в режимі «Гасіння» до звукового сигналу.
Рецепт фаршированих курячих ніжок
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як запекти курячі ніжки в духовці, дрібно нарубаєте зелень і змішайте її з пюрированным часником, олією та цитрусової цедрою. Нафаршируйте сумішшю курячі ніжки, розподіляючи зелень під шкірою. Викладіть гомілки на деко, щедро посоліть і поставте в розігріту до 230 градусів духовку на півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з курячих ніжок
Сьогодні курятина - найдоступніше м'ясо, і, звичайно, існує неймовірна кількість рецептів з її використанням. Пропонуємо два найбільш оригінальних і
Запечені курячі ніжки
Щоб запекти курячі ніжки не обов'язково мати особливі кулінарні навички. Це м'ясо чудово поєднується різними нестандартними компонентами, що доводять
Курячі ніжки в рукаві в духовці
Коли закінчуються ідеї приготування смачного й оригінального вечері, на допомогу приходять перевірені рецепти з курячого м'яса. Пропонуємо два вельми
Як смачно приготувати курячі ніжки?
Напевно у багатьох є такі рецепти, які рятують, якщо несподівано гості нагрянули або ідеї для смачної вечері вичерпалися. Пропонуємо поповнити
Курячі ніжки в клярі
Існує безліч рецептів приготування курячого м'яса. Але, напевно, найбільш простими є різні частини тушки, запечені або смажені в густому клярі.
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо