Курячі ніжки – універсальний продукт, який багато готують як в рамках буденного меню, так і в честь свят. Соковите і недороге м'ясо прекрасно переносить смаження, варіння, тушкування та запікання, залишаючись соковитим і смачним. Скільки б рецептів курячих ніжок не існувало, завжди знайдеться місце для ще одного, або навіть пари, якими ми маємо намір поділитися в цьому матеріалі.
Рецепт курячих ніжок у духовці
Якщо у вас є можливість приготувати ніжки по цьому рецепту на грилі, то неодмінно скористайтеся нею. В іншому випадку підійде і звичайна духовка, адже головне в цьому рецепті перетворити соус барбекю в лакову глазур.
Інгредієнти: курячі ніжки - 17 кг; оливкова олія - 25 мл; часникові зубки - 4 шт.; шалот - 35 г; кетчуп - 245 мл; гострий соус - 45 мл; коричневий цукор - 25 г; яблучний оцет - 45 мл; мед - 65 мл; вустерширський соус - 5 мл Приготування Промивши курятину, неодмінно обсушіть її, оскільки суха шкіра – запорука формування ідеальної рум'яної скоринки. Приготуйте простий соус, яким ми будемо глазурувати птицю. Це аналог соусу барбекю, який робиться в домашніх умовах. З'єднайте кетчуп з гострим соусом і цукровим піском, влийте оцет, мед і вустер. Спасеруйте шалот до золотистого відтінку і додайте його в соус разом з часником. Готовий соус розподіліть по ніжок за допомогою кисті і поставте птицю в розігріту до 190 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте по-старому: проткнули птицю, з неї тече прозорий сік, значить готово!
Помилкові курячі ніжки – рецепт
Помилкові ці курячі ніжки тому, що являють собою не саму курячу ніжку, а лише м'ясний фарш, сформований і обгорнутий тестом таким чином, щоб нагадувати курячу ніжку. Виходить дуже ситне і просте у приготуванні блюдо, яке дивно виглядає під час подачі.
Інгредієнти: курячий фарш - 530 г; ріпчаста цибуля - 135 г; часникові зубки - 2 шт.; гілочки чебрецю - 2 шт.; мелена паприка - 1 ст. ложка; соломка - 15 шт.; упаковка листкового тіста (бездріжджового). Приготування З'єднайте курячий фарш з подрібненою цибулею, часником, листочками чебрецю і меленою паприкою. Зрозуміло, не забувайте і про сіль. Розділіть фарш на рівні порції і обліпити кожну навколо соломки, щоб по формі було схоже на курячу гомілку. Тонко розкачайте тісто, наріжте на смужки і обмотайте ними кожну з курячих котлет. Обсмажте помилкові курячі ніжки у фритюрі до зарум'янювання.
Тушковані курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: курячі ніжки - 540 г; картопляні бульби - 340 г; цибуля ріпчаста - 320 г; томати - 440 г; лист лавра - 1 шт.; кардамон - 4-5 шт.; гвоздика - 3-4 шт.; паличка кориці; куркума - 1 /2 ч. ложки; пюрированный часник і імбир - по 1 ч. ложці; кумін - 1 ст. ложка; вода - 380 мл Приготування Крупно наріжте картоплю і підрум'яньте його разом з куркою на «Випікання». Додайте цибулю, а ще хвилин 5 покладіть кубики томатів. Коли останні перетворяться на пюре, покладіть лавр, гвоздику, корицю, кардамон, куркума, кумін і часник з імбиром. Залийте м'ясо і овочі водою і залиште нудитися в режимі «Гасіння» до звукового сигналу.
Рецепт фаршированих курячих ніжок
Інгредієнти: жменя петрушки; жменя кінзи; часникові зубки - 4 шт.; рослинна олія - 15 мл; цедра 2 лаймів; курячі гомілки - 6 шт. Приготування Перед тим, як запекти курячі ніжки в духовці, дрібно нарубаєте зелень і змішайте її з пюрированным часником, олією та цитрусової цедрою. Нафаршируйте сумішшю курячі ніжки, розподіляючи зелень під шкірою. Викладіть гомілки на деко, щедро посоліть і поставте в розігріту до 230 градусів духовку на півгодини.