Курячі ніжки – одна з найсмачніших частин туші: ніжне червоне м'ясо залишається соковитим, навіть у випадку якщо його злегка передержишь на вогні, що особливо актуально для не дуже досвідчених кулінарів. У рецептах далі ми розберемося з тим, як смачно запекти курячі ніжки кількома різними способами.
Як смачно запекти курячі стегенця з картоплею в духовці?
Ситний домашній вечерю або гаряче для святкового столу – що б вам не довелося готувати, поєднання курки та картоплі покаже себе у виграшному світлі. Крім простоти рецепта, на користь цієї страви грає і його доступність.
Інгредієнти: курячі ніжки - 960 г; картопляні бульби - 670 г; морква - 430 г; часникові зубки - 5 шт.; мелена паприка - 1 ч. ложка; гілочка чебрецю. Приготування Зрозуміло, перед початком приготування ви можете замаринувати м'ясо, але ми максимально спрощуємо рецепт, а тому курятина буде запікатися в спеціях. Очистіть картопляні бульби з морквою і крупно наріжте В ступі пюрируйте часник з хорошою пучкою морської солі, додати листочки чебрецю і паприку, а потім з'єднайте ароматну суміш з овочами та картоплею. Розподіліть птицю і овочі на покритому пергаментом деку і поставте запікатися 1 годину 15 хвилин при 185 градусах.
Якщо ви не знаєте, як запекти курячі ніжки в мультиварці, то скористайтеся цією рецептурою, виставивши на пристрої режим «Випічка», і залишивши курятину з картоплею на годину.
Рецепт запечених курячих ніжок
Краще звичайних запечених курячих ніжок можуть бути лише запечені ніжки в глазурі. Останню можна готувати на різний манер, але ми зупинимося на улюбленому азіатському варіанті рецепта, з соєвим соусом і медом в основі.
Інгредієнти: курячі ніжки - 940 м; вода - 235 мл; гострий соус - за смаком; бальзамічний оцет - 115 мл; соєвий соус - 115 мл; часникові зубки - 3 шт.; мед - 35 г; тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка; зелень цибулі і кунжут - для подачі. Приготування Приправте курятину морською сіллю і поставте запікатися в духовій шафі на 45-50 хвилин при 190 градусах. З'єднайте інгредієнти, що залишилися в сотейнику і поставте на середній вогонь. Після закипання рідини зменшіть жар і залиште глазур варитися до загустіння. Гарячу курятину залийте глазур'ю і перемішайте, розкладіть все на тарілку і посипте зеленню цибулі і кунжутній. Крила неодмінно слід подавати гарячими в компанії купи серветок.