Правильно приготовану курятину відрізняє не тільки соковитість м'яса, але й апетитна хрустка скоринка, в яку перетворюється шкіра при правильному запіканні. Рецепти нижче ми вирішили присвятити приготування курячих ніжок з хрусткою скоринкою в духовці.
Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в духовці
Надійний спосіб забезпечити на курятині хрустку скоринку – запекти її в духовій шафі, покривши шаром панірування. Саме так ми і вирішили вступити в наступному рецепті.
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; філе анчоусів - 2 шт.; часникові зубки - 2 шт.; велика хлібна паніровка - 115 г; курячі ніжки - 6 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 50 р; паприка - 1 ст. ложка. Приготування Почніть з приготування ароматної панірування. Розтопіть вершкове масло і покладіть в нього філе анчоусів з подрібненим часником. Дочекайтеся, поки рибні тушки розтануть, після чого всипте в розігріту суміш крихту і обсмажте до рум'яного кольору. Викладіть крихту на серветки і дайте охолонути.
Обваляйте обсушені ніжки в борошні з паприкою, після занурте у збите яйце і обсипте ароматною крихтою. Викладіть курятину на покритий пергаментом деко і запікайте при 180 градусах 50 хвилин.
Рецепт курячих ніжок з скоринкою в духовці
Ще один секрет запікання курячої шкіри до хрускоту полягає в обсыпании птиці розпушувачем. Він ідеально поглинає зайву вологу з поверхні, а смак такої добавки не відчувається в готовому блюді.
Інгредієнти: курячі ніжки - 8 шт.; розпушувач - 1 ст. ложка; сіль. Приготування Перед тим, як зробити курячі ніжки з хрусткою скоринкою, обсушіть їх і щедро посипте сіллю з розпушувачем. Залиште в холоді на годину або аж до 8 годин. Надішліть ніжки в розігріту до 220 градусів духовку на годину, перевертаючи їх кожні 20 хвилин.
Курячі ніжки, запечені з золотистою скоринкою
Домогтися золотистої скоринки можна і без всяких добавок, вибравши правильну технологію приготування. У нашому випадку, ми спершу запечемо птицю як зазвичай, а в кінці поставимо підсушитися під гриль з конвекцією.
Інгредієнти: курячі стегенця - 12 кг; суміш італійських трав - 1 ст. ложка; оливкова олія - 35 мл Приготування Обсушену курятину приправте сіллю і посипте травами. Додайте масло і добре перемішайте. Після перемішування відправте птицю запікати при 200 градусах на 30-35 хвилин, а потім залиште під грилем з режимом конвекції ще на 20 хвилин. Протягом усього часу приготування курятину перевертають кожні 15 хвилин.