Вернуться назад Распечатать

Курячі ніжки в духовці з хрусткою скоринкою

Курячі ніжки в духовці з хрусткою скоринкою
Правильно приготовану курятину відрізняє не тільки соковитість м'яса, але й апетитна хрустка скоринка, в яку перетворюється шкіра при правильному запіканні. Рецепти нижче ми вирішили присвятити приготування курячих ніжок з хрусткою скоринкою в духовці.

Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в духовці


Надійний спосіб забезпечити на курятині хрустку скоринку – запекти її в духовій шафі, покривши шаром панірування. Саме так ми і вирішили вступити в наступному рецепті.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • філе анчоусів - 2 шт.;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • велика хлібна паніровка - 115 г;

  • курячі ніжки - 6 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 50 р;

  • паприка - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Почніть з приготування ароматної панірування. Розтопіть вершкове масло і покладіть в нього філе анчоусів з подрібненим часником. Дочекайтеся, поки рибні тушки розтануть, після чого всипте в розігріту суміш крихту і обсмажте до рум'яного кольору. Викладіть крихту на серветки і дайте охолонути.
    Обваляйте обсушені ніжки в борошні з паприкою, після занурте у збите яйце і обсипте ароматною крихтою. Викладіть курятину на покритий пергаментом деко і запікайте при 180 градусах 50 хвилин.

    Рецепт курячих ніжок з скоринкою в духовці


    Ще один секрет запікання курячої шкіри до хрускоту полягає в обсыпании птиці розпушувачем. Він ідеально поглинає зайву вологу з поверхні, а смак такої добавки не відчувається в готовому блюді.
    Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 8 шт.;

  • розпушувач - 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити курячі ніжки з хрусткою скоринкою, обсушіть їх і щедро посипте сіллю з розпушувачем. Залиште в холоді на годину або аж до 8 годин. Надішліть ніжки в розігріту до 220 градусів духовку на годину, перевертаючи їх кожні 20 хвилин.
    Курячі ніжки в духовці з хрусткою скоринкою

    Курячі ніжки, запечені з золотистою скоринкою


    Домогтися золотистої скоринки можна і без всяких добавок, вибравши правильну технологію приготування. У нашому випадку, ми спершу запечемо птицю як зазвичай, а в кінці поставимо підсушитися під гриль з конвекцією.
    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 12 кг;

  • суміш італійських трав - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    Обсушену курятину приправте сіллю і посипте травами. Додайте масло і добре перемішайте. Після перемішування відправте птицю запікати при 200 градусах на 30-35 хвилин, а потім залиште під грилем з режимом конвекції ще на 20 хвилин. Протягом усього часу приготування курятину перевертають кожні 15 хвилин.