Стегенця в тісті
Стегенця в тісті – оригінальна і смачна страва, яке чудово прикрасить будь-яке святкове застілля і викличе захоплення і здивування у гостей. Блюдо виходить соковитим, незвичайним і відмінно поєднується з картопляним пюре.
Інгредієнти:
курячі свіжі стегенця – 4-5 шт.;
спеції ;
олія рослинна.
Для тіста:
масло вершкове – 95 г;
борошно – 175 г;
вода – 35 мл;
яйце – 1 шт.;
насіння кунжуту – за бажанням;
спеції.
Приготування
Перед тим, як приготувати стегенця, замісимо тісто. Для цього борошно просіваємо через дрібне сито з сіллю і додаємо вершкове масло, нарізане кубиками. Добре розтираємо все руками до отримання однорідної крихти, а потім вводимо яйце і вливаємо воду. Вимішуємо чистими руками еластичне тісто, формуємо з нього клубок, загорнути в плівочку і ставимо в холод на 30 хвилин.
Тим часом ретельно промиваємо курячі стегенця, витираємо їх рушником і натираємо м'ясо спеціями зі всіх сторін. Розігріваємо Сковороду з олією, викладаємо підготовлені шматочки і обсмажуємо до золотистого кольору. Після цього перекладаємо стегенця на тарілку і охолодити.
Стіл присипаємо борошном, виймаємо охолоджене тісто, тонко розкачуємо і розрізаємо на смужки. Остиглі ніжки обертаємо смужками тіста і викладаємо заготовки на деко, застелене фольгою. Змащуємо поверхню збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Відправляємо стегенця в тісті в розпечену духовку і запікаємо близько півгодини.
Інгредієнти:
курячі стегенця – 545 г;
листкове тісто – 525 г;
яйце – 1 шт.;
часник – за смаком;
сир – 155 г;
гірчиця – 10 мл;
спеції;
лимонний сік – 10 мл;
каррі – за смаком.
Приготування
Курячі стегенця гарненько промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і складаємо в миску. Потім додаємо гірчицю, вичавлюємо з лимона сік, додаємо спеції, каррі і видавлюємо через прес часник. Все ретельно перемішуємо руками і маринуємо м'ясо 25 хвилин, прибравши в холодильник. Сир шаткуємо тонкими пластинами, а листкове тісто виймаємо заздалегідь з морозильної камери і залишаємо підтавати на столі. Далі в кожен стегенце вкладаємо під шкіру з двох сторін по пластині сиру.
Тісто тонко розкачуємо, нарізаємо довгими смужками і обмотуємо курячі заготовки. Перекладаємо їх на деко, змащуємо поверхню збитим яйцем і відправляємо курячі стегенця в тісті в розігріту духовку. Запікаємо страву до готовності протягом 55 хвилин, а потім подаємо до столу.
Рецепт стегенець в тісті
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Перед тим, як приготувати стегенця, замісимо тісто. Для цього борошно просіваємо через дрібне сито з сіллю і додаємо вершкове масло, нарізане кубиками. Добре розтираємо все руками до отримання однорідної крихти, а потім вводимо яйце і вливаємо воду. Вимішуємо чистими руками еластичне тісто, формуємо з нього клубок, загорнути в плівочку і ставимо в холод на 30 хвилин.
Тим часом ретельно промиваємо курячі стегенця, витираємо їх рушником і натираємо м'ясо спеціями зі всіх сторін. Розігріваємо Сковороду з олією, викладаємо підготовлені шматочки і обсмажуємо до золотистого кольору. Після цього перекладаємо стегенця на тарілку і охолодити.
Стіл присипаємо борошном, виймаємо охолоджене тісто, тонко розкачуємо і розрізаємо на смужки. Остиглі ніжки обертаємо смужками тіста і викладаємо заготовки на деко, застелене фольгою. Змащуємо поверхню збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Відправляємо стегенця в тісті в розпечену духовку і запікаємо близько півгодини.
Стегенця в листковому тісті
Інгредієнти:
Приготування
Курячі стегенця гарненько промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і складаємо в миску. Потім додаємо гірчицю, вичавлюємо з лимона сік, додаємо спеції, каррі і видавлюємо через прес часник. Все ретельно перемішуємо руками і маринуємо м'ясо 25 хвилин, прибравши в холодильник. Сир шаткуємо тонкими пластинами, а листкове тісто виймаємо заздалегідь з морозильної камери і залишаємо підтавати на столі. Далі в кожен стегенце вкладаємо під шкіру з двох сторін по пластині сиру.
Тісто тонко розкачуємо, нарізаємо довгими смужками і обмотуємо курячі заготовки. Перекладаємо їх на деко, змащуємо поверхню збитим яйцем і відправляємо курячі стегенця в тісті в розігріту духовку. Запікаємо страву до готовності протягом 55 хвилин, а потім подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі стегенця в мультиварці
Щоб приготувати смачний і неймовірно оригінальний обід, не потрібно вигадувати складні страви. Досить вивчити запропоновані далі рецепти, включити
Стегенця, запечені в духовці
Стегенця, приготовлені в духовці - ситна і смачна страва, яке робиться дуже просто. У нашій статті ми докладно поговоримо, як можна оригінально
Як приготувати стегенця в майонезі?
Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
Стегенця в рукаві в духовці
З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати
Фаршировані стегенця
Фаршировані стегенця - страва, заради якого варто провести на кухні зайві пів години, адже воно здатне вигідно прикрасити святковий стіл і