» » Стегенця в тісті

Стегенця в тісті

Стегенця в тісті
Стегенця в тісті – оригінальна і смачна страва, яке чудово прикрасить будь-яке святкове застілля і викличе захоплення і здивування у гостей. Блюдо виходить соковитим, незвичайним і відмінно поєднується з картопляним пюре.

Рецепт стегенець в тісті


Інгредієнти:

  • курячі свіжі стегенця – 4-5 шт.;

  • спеції ;

  • олія рослинна.


  • Для тіста:

  • масло вершкове – 95 г;

  • борошно – 175 г;

  • вода – 35 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • насіння кунжуту – за бажанням;

  • спеції.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати стегенця, замісимо тісто. Для цього борошно просіваємо через дрібне сито з сіллю і додаємо вершкове масло, нарізане кубиками. Добре розтираємо все руками до отримання однорідної крихти, а потім вводимо яйце і вливаємо воду. Вимішуємо чистими руками еластичне тісто, формуємо з нього клубок, загорнути в плівочку і ставимо в холод на 30 хвилин.
    Тим часом ретельно промиваємо курячі стегенця, витираємо їх рушником і натираємо м'ясо спеціями зі всіх сторін. Розігріваємо Сковороду з олією, викладаємо підготовлені шматочки і обсмажуємо до золотистого кольору. Після цього перекладаємо стегенця на тарілку і охолодити.
    Стіл присипаємо борошном, виймаємо охолоджене тісто, тонко розкачуємо і розрізаємо на смужки. Остиглі ніжки обертаємо смужками тіста і викладаємо заготовки на деко, застелене фольгою. Змащуємо поверхню збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Відправляємо стегенця в тісті в розпечену духовку і запікаємо близько півгодини.

    Стегенця в листковому тісті


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 545 г;

  • листкове тісто – 525 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • часник – за смаком;

  • сир – 155 г;

  • гірчиця – 10 мл;

  • спеції;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • каррі – за смаком.


  • Приготування
    Курячі стегенця гарненько промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і складаємо в миску. Потім
    Стегенця в тісті
    додаємо гірчицю, вичавлюємо з лимона сік, додаємо спеції, каррі і видавлюємо через прес часник. Все ретельно перемішуємо руками і маринуємо м'ясо 25 хвилин, прибравши в холодильник. Сир шаткуємо тонкими пластинами, а листкове тісто виймаємо заздалегідь з морозильної камери і залишаємо підтавати на столі. Далі в кожен стегенце вкладаємо під шкіру з двох сторін по пластині сиру.
    Тісто тонко розкачуємо, нарізаємо довгими смужками і обмотуємо курячі заготовки. Перекладаємо їх на деко, змащуємо поверхню збитим яйцем і відправляємо курячі стегенця в тісті в розігріту духовку. Запікаємо страву до готовності протягом 55 хвилин, а потім подаємо до столу.
    Додав: admin | 3-07-2016, 21:37
    Переглядів: 329