Стегенця в тісті – оригінальна і смачна страва, яке чудово прикрасить будь-яке святкове застілля і викличе захоплення і здивування у гостей. Блюдо виходить соковитим, незвичайним і відмінно поєднується з картопляним пюре.
Рецепт стегенець в тісті
Інгредієнти: курячі свіжі стегенця – 4-5 шт.; спеції ; олія рослинна. Для тіста:
масло вершкове – 95 г; борошно – 175 г; вода – 35 мл; яйце – 1 шт.; насіння кунжуту – за бажанням; спеції. Приготування Перед тим, як приготувати стегенця, замісимо тісто. Для цього борошно просіваємо через дрібне сито з сіллю і додаємо вершкове масло, нарізане кубиками. Добре розтираємо все руками до отримання однорідної крихти, а потім вводимо яйце і вливаємо воду. Вимішуємо чистими руками еластичне тісто, формуємо з нього клубок, загорнути в плівочку і ставимо в холод на 30 хвилин.
Тим часом ретельно промиваємо курячі стегенця, витираємо їх рушником і натираємо м'ясо спеціями зі всіх сторін. Розігріваємо Сковороду з олією, викладаємо підготовлені шматочки і обсмажуємо до золотистого кольору. Після цього перекладаємо стегенця на тарілку і охолодити.
Стіл присипаємо борошном, виймаємо охолоджене тісто, тонко розкачуємо і розрізаємо на смужки. Остиглі ніжки обертаємо смужками тіста і викладаємо заготовки на деко, застелене фольгою. Змащуємо поверхню збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Відправляємо стегенця в тісті в розпечену духовку і запікаємо близько півгодини.
Стегенця в листковому тісті
Інгредієнти: курячі стегенця – 545 г; листкове тісто – 525 г; яйце – 1 шт.; часник – за смаком; сир – 155 г; гірчиця – 10 мл; спеції; лимонний сік – 10 мл; каррі – за смаком. Приготування Курячі стегенця гарненько промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і складаємо в миску. Потім
додаємо гірчицю, вичавлюємо з лимона сік, додаємо спеції, каррі і видавлюємо через прес часник. Все ретельно перемішуємо руками і маринуємо м'ясо 25 хвилин, прибравши в холодильник. Сир шаткуємо тонкими пластинами, а листкове тісто виймаємо заздалегідь з морозильної камери і залишаємо підтавати на столі. Далі в кожен стегенце вкладаємо під шкіру з двох сторін по пластині сиру.
Тісто тонко розкачуємо, нарізаємо довгими смужками і обмотуємо курячі заготовки. Перекладаємо їх на деко, змащуємо поверхню збитим яйцем і відправляємо курячі стегенця в тісті в розігріту духовку. Запікаємо страву до готовності протягом 55 хвилин, а потім подаємо до столу.