» » Як приготувати качину грудку?

Як приготувати качину грудку?

Як приготувати качину грудку?
Приготування качиної грудки, як і приготування птиці в цілому, процес досить простий, але має свої тонкощі. Так, наприклад, багатьом початківцям кулінарам не вдається повністю розтопити підшкірний жир і зробити шкірку хрусткою. Про подібних, і багатьох інших секрети того, як приготувати качину грудку, ми розповімо в рецептах нижче.

Як приготувати качину грудку в духовці?


Незважаючи на те, що качину грудку можна готувати в духовці, процес запікання розглядається як спосіб доведення м'якоті до готовності, при цьому грудку неодмінно спочатку обсмажують, для того, щоб скоринка стала максимально хрусткою.
Інгредієнти:

  • качина грудка - 2 шт.;

  • шалот - 1 шт.;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • бальзамічний оцет - 75 мл;

  • курячий бульйон - 235 мл;

  • малина - 2 ст.;

  • вершкове масло - 55 р.


  • Приготування
    Перед тим, як смачно приготувати качину грудку, м'ясо ретельно обсушують з усіх боків, а потім рясно приправляють сіллю. Грудку кладуть шкіркою вниз і залишають на 2-3 хвилини не рухаючи, щоб шкіра добре схопилася. Далі качку перекладають у форму і відправляють запікатися при 185 градусах ще на 8-12 хвилин (в залежності від бажаного ступеня готовності).
    Поки птах в духовці, ви можете приготувати простий малиновий соус – качка чудово поєднується з будь-якими солодкими соусами.
    На розтопленому маслі спасеруйте шалот і часник. Додайте малину, бальзамічний оцет і бульйон. Зменшіть жар і варіть масу, поки ягоди не перетворяться на пюре, а сам соус не загусне.
    Наріжте качку через пару хвилин після зняття зі сковороди і сервірують з ягідним соусом.

    Як приготувати соковиту качину грудку з яблуками?


    Інгредієнти:

  • качині грудки - 4 шт.;

  • цукор - 15 г;

  • яблука - 2 шт.;

  • вершкове масло - 35 г;

  • гілочка розмарину.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати качину грудку на сковороді, обітріть кожну паперовим рушником і наріжте
    Як приготувати качину грудку?
    шкірку хрест-навхрест, прорізаючи жир, але не чіпаючи м'ясо. Натерти філе сіллю і покладіть на сковороду шкірою вниз на період до 5 хвилин (в залежності від розміру шматка). Одночасно на іншій сковороді розтопіть масло, додайте до нього цукор і всипте нарізані кубиками яблука до отриманої карамелі. Додайте розмарин і тушкуйте все приблизно 10 хвилин.
    Переверніть грудки і готуйте вже з боку м'яса ще 7 хвилин або аж до досягнення бажаного ступеня готовності. Перед нарізкою м'яса неодмінно дають відпочити кілька хвилин, а потім подають з томлеными яблуками.
    Додав: admin | 3-07-2016, 21:37
    Переглядів: 642