Качина грудка – рецепт

Смажена качина грудка з цикорієм – рецепт
Одним з класичних поєднань вважається поєднання качиної грудки з інтенсивними по своєму смаку і аромату прянощами: аніс, кориця і мускат як раз ставляться до списку останніх, а тому ідеально доповнюють качку навіть в самих простих рецептах.
Інгредієнти:
Приготування
Промивши качину грудку, обсушіть її паперовими рушниками, надалі видалення всієї зайвої вологи сприятиме утворенню рівномірно прожареної скоринки. Щедро солимо і перчимо м'ясо, а слідом натираємо меленим мускатом. У миску до грудці кладемо корицю і аніс прямо цілком і залишаємо на качку насичуватися пряним ароматом на всю ніч.
На наступний день можна приступати до приготування. Розжаримо сковороду і покладіть на неї м'ясо шкірою вниз. Через 2-3 хвилини, коли шкірка підрум'яниться, а надлишки жиру вытопятся, переверніть грудку м'ясом вниз і смажте ще 4-5 хвилин, врахуйте, що смажена качина грудка повинна залишитися всередині рожевої. Обсмажену качку перекладіть на теплу тарілку і накрийте фольгою.
На тій же сковороді розтопити масло і тушкуйте на ньому шавлія з цикорієм – вони стануть гарніром до грудей.
Салат з качиною грудкою – рецепт
Простий у приготуванні маринад для качиної грудки дозволить повністю відчути азіатське настрій цієї страви.
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Перед тим, як готувати качину грудку, злегка надріжте шкіру і жир хрест-навхрест, щоб прискорити приготування і витоплювання жиру. Покладіть м'ясо на розігріту сковороду і обсмажте по 6-8 хвилин з кожного боку. Тим часом наріжте капусту і зелень, відваріть локшину і промийте її холодною водою. Основу для салату заправте міксом із соку лайма, рибного соусу, цукру і подрібненого чилі. Готового м'яса дайте відпочити на теплій тарілці 3-4 хвилини, потім грудку наріжте поперек волокон і викладіть поверх салату.
Качина грудка з апельсинами в духовці – рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Надрізавши шкіру хрест-навхрест і приправивши качку, покладіть її на холодну сковороду і поставте її на середній вогонь. Коли шкірка підрум'яниться, переверніть м'ясо і дайте йому схопитися пару хвилин з іншого боку. Поставте качку в розігріту до 190°С духовку на 4 хвилини, а тим часом візьміться за глазур. Деглазируйте сковороду, на якій смажилася птах апельсиновим соком. Туди ж покладіть цедру цитрусових, прянощі і мед. Коли глазур загусне, полийте нею качку і залиште її під грилем ще на пару хвилин. Перед подачею качина грудка приготовлена в духовці повинна відпочити на теплій тарілці не менше 3 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Смажена куряча печінка з цибулею
Якщо вам потрібно швидко приготувати смачну вечерю, зупиніть свій вибір на курячої печінки, смажене з цибулею. Часу на приготування знадобитися

Качка, фарширована капустою
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати воістину королівське страву під назвою «качка, фарширована капустою». Повірте, цей процес нескладний, головне,

Качина грудка в апельсиновому соусі
Оскільки багато людей люблять смачно поїсти, то пропонуємо вашій увазі рецепт чудового блюда - качиної грудки в апельсиновому соусі. Зробити його

Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами

Куряча грудка з сиром
Куряче м'ясо - корисний дієтичний продукт, з якого готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально зробити курячу

Качина ніжка конфі
Французька кухня славиться своєю вишуканістю і витонченістю в приготуванні делікатесів. Конфі - це особлива технологія приготування страви, про яку