Качина грудка – рецепт
На заміну трохи більше звичного курячої і индюшиной м'якоті може прийти качина грудка. Назвати цю частину качиної тушки настільки ж низькокалорійної, наскільки її аналоги пернатих родичів не можна, виною тому досить товстий шар підшкірного жиру, який, до всього іншого, при неправильному приготуванні може і зовсім зіпсувати смак м'яса. Саме тому далі ми зібрали кілька докладних рецептів, завдяки яким ви зможете повною мірою насолодитися смаком качиного м'яса.
Одним з класичних поєднань вважається поєднання качиної грудки з інтенсивними по своєму смаку і аромату прянощами: аніс, кориця і мускат як раз ставляться до списку останніх, а тому ідеально доповнюють качку навіть в самих простих рецептах.
Інгредієнти:
качина грудка (з шкірою) - 2 шт.;
паличка кориці;
зірочка анісу;
мелений мускатний горіх - 2 г;
цикорій - 3 головки;
вершкове масло - 40 г;
свіжий шавлія (листя) - жменя.
Приготування
Промивши качину грудку, обсушіть її паперовими рушниками, надалі видалення всієї зайвої вологи сприятиме утворенню рівномірно прожареної скоринки. Щедро солимо і перчимо м'ясо, а слідом натираємо меленим мускатом. У миску до грудці кладемо корицю і аніс прямо цілком і залишаємо на качку насичуватися пряним ароматом на всю ніч.
На наступний день можна приступати до приготування. Розжаримо сковороду і покладіть на неї м'ясо шкірою вниз. Через 2-3 хвилини, коли шкірка підрум'яниться, а надлишки жиру вытопятся, переверніть грудку м'ясом вниз і смажте ще 4-5 хвилин, врахуйте, що смажена качина грудка повинна залишитися всередині рожевої. Обсмажену качку перекладіть на теплу тарілку і накрийте фольгою.
На тій же сковороді розтопити масло і тушкуйте на ньому шавлія з цикорієм – вони стануть гарніром до грудей.
Простий у приготуванні маринад для качиної грудки дозволить повністю відчути азіатське настрій цієї страви.
Інгредієнти:
Для салату:
качина грудка - 240 г;
мед - 5 г;
соєвий соус - 15 мл;
жменя пшеничних паростків;
пекінська капуста - головка;
зелена цибуля - 2-3 пір'їнки;
чилі;
м'ята, коріандр - по 3-4 гілочки;
рисова локшина - 100 р.
Для заправки:
сік лайма - 60 мл;
рибний соус - 30 мл;
цукор - 5 г;
чилі.
Приготування
Перед тим, як готувати качину грудку, злегка надріжте шкіру і жир хрест-навхрест, щоб прискорити приготування і витоплювання жиру. Покладіть м'ясо на розігріту сковороду і обсмажте по 6-8 хвилин з кожного боку. Тим часом наріжте капусту і зелень, відваріть локшину і промийте її холодною водою. Основу для салату заправте міксом із соку лайма, рибного соусу, цукру і подрібненого чилі. Готового м'яса дайте відпочити на теплій тарілці 3-4 хвилини, потім грудку наріжте поперек волокон і викладіть поверх салату.
Інгредієнти:
качина грудка - 480 м;
апельсини (солодкі, великі) - 2 шт.;
винний оцет - 15 мл;
мед - 45 г;
паличка кориці;
аніс - 2 зірочки;
перець горошком - 3 шт.
Приготування
Надрізавши шкіру хрест-навхрест і приправивши качку, покладіть її на холодну сковороду і поставте її на середній вогонь. Коли шкірка підрум'яниться, переверніть м'ясо і дайте йому схопитися пару хвилин з іншого боку. Поставте качку в розігріту до 190°С духовку на 4 хвилини, а тим часом візьміться за глазур. Деглазируйте сковороду, на якій смажилася птах апельсиновим соком. Туди ж покладіть цедру цитрусових, прянощі і мед. Коли глазур загусне, полийте нею качку і залиште її під грилем ще на пару хвилин. Перед подачею качина грудка приготовлена в духовці повинна відпочити на теплій тарілці не менше 3 хвилин.
Смажена качина грудка з цикорієм – рецепт
Одним з класичних поєднань вважається поєднання качиної грудки з інтенсивними по своєму смаку і аромату прянощами: аніс, кориця і мускат як раз ставляться до списку останніх, а тому ідеально доповнюють качку навіть в самих простих рецептах.
Інгредієнти:
Приготування
Промивши качину грудку, обсушіть її паперовими рушниками, надалі видалення всієї зайвої вологи сприятиме утворенню рівномірно прожареної скоринки. Щедро солимо і перчимо м'ясо, а слідом натираємо меленим мускатом. У миску до грудці кладемо корицю і аніс прямо цілком і залишаємо на качку насичуватися пряним ароматом на всю ніч.
На наступний день можна приступати до приготування. Розжаримо сковороду і покладіть на неї м'ясо шкірою вниз. Через 2-3 хвилини, коли шкірка підрум'яниться, а надлишки жиру вытопятся, переверніть грудку м'ясом вниз і смажте ще 4-5 хвилин, врахуйте, що смажена качина грудка повинна залишитися всередині рожевої. Обсмажену качку перекладіть на теплу тарілку і накрийте фольгою.
На тій же сковороді розтопити масло і тушкуйте на ньому шавлія з цикорієм – вони стануть гарніром до грудей.
Салат з качиною грудкою – рецепт
Простий у приготуванні маринад для качиної грудки дозволить повністю відчути азіатське настрій цієї страви.
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Перед тим, як готувати качину грудку, злегка надріжте шкіру і жир хрест-навхрест, щоб прискорити приготування і витоплювання жиру. Покладіть м'ясо на розігріту сковороду і обсмажте по 6-8 хвилин з кожного боку. Тим часом наріжте капусту і зелень, відваріть локшину і промийте її холодною водою. Основу для салату заправте міксом із соку лайма, рибного соусу, цукру і подрібненого чилі. Готового м'яса дайте відпочити на теплій тарілці 3-4 хвилини, потім грудку наріжте поперек волокон і викладіть поверх салату.
Качина грудка з апельсинами в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Надрізавши шкіру хрест-навхрест і приправивши качку, покладіть її на холодну сковороду і поставте її на середній вогонь. Коли шкірка підрум'яниться, переверніть м'ясо і дайте йому схопитися пару хвилин з іншого боку. Поставте качку в розігріту до 190°С духовку на 4 хвилини, а тим часом візьміться за глазур. Деглазируйте сковороду, на якій смажилася птах апельсиновим соком. Туди ж покладіть цедру цитрусових, прянощі і мед. Коли глазур загусне, полийте нею качку і залиште її під грилем ще на пару хвилин. Перед подачею качина грудка приготовлена в духовці повинна відпочити на теплій тарілці не менше 3 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажена куряча печінка з цибулею
Якщо вам потрібно швидко приготувати смачну вечерю, зупиніть свій вибір на курячої печінки, смажене з цибулею. Часу на приготування знадобитися
Качка, фарширована капустою
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати воістину королівське страву під назвою «качка, фарширована капустою». Повірте, цей процес нескладний, головне,
Качина грудка в апельсиновому соусі
Оскільки багато людей люблять смачно поїсти, то пропонуємо вашій увазі рецепт чудового блюда - качиної грудки в апельсиновому соусі. Зробити його
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Куряча грудка з сиром
Куряче м'ясо - корисний дієтичний продукт, з якого готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально зробити курячу
Качина ніжка конфі
Французька кухня славиться своєю вишуканістю і витонченістю в приготуванні делікатесів. Конфі - це особлива технологія приготування страви, про яку