На заміну трохи більше звичного курячої і индюшиной м'якоті може прийти качина грудка. Назвати цю частину качиної тушки настільки ж низькокалорійної, наскільки її аналоги пернатих родичів не можна, виною тому досить товстий шар підшкірного жиру, який, до всього іншого, при неправильному приготуванні може і зовсім зіпсувати смак м'яса. Саме тому далі ми зібрали кілька докладних рецептів, завдяки яким ви зможете повною мірою насолодитися смаком качиного м'яса.
Смажена качина грудка з цикорієм – рецепт
Одним з класичних поєднань вважається поєднання качиної грудки з інтенсивними по своєму смаку і аромату прянощами: аніс, кориця і мускат як раз ставляться до списку останніх, а тому ідеально доповнюють качку навіть в самих простих рецептах.
Інгредієнти: качина грудка (з шкірою) - 2 шт.; паличка кориці; зірочка анісу; мелений мускатний горіх - 2 г; цикорій - 3 головки; вершкове масло - 40 г; свіжий шавлія (листя) - жменя. Приготування Промивши качину грудку, обсушіть її паперовими рушниками, надалі видалення всієї зайвої вологи сприятиме утворенню рівномірно прожареної скоринки. Щедро солимо і перчимо м'ясо, а слідом натираємо меленим мускатом. У миску до грудці кладемо корицю і аніс прямо цілком і залишаємо на качку насичуватися пряним ароматом на всю ніч.
На наступний день можна приступати до приготування. Розжаримо сковороду і покладіть на неї м'ясо шкірою вниз. Через 2-3 хвилини, коли шкірка підрум'яниться, а надлишки жиру вытопятся, переверніть грудку м'ясом вниз і смажте ще 4-5 хвилин, врахуйте, що смажена качина грудка повинна залишитися всередині рожевої. Обсмажену качку перекладіть на теплу тарілку і накрийте фольгою.
На тій же сковороді розтопити масло і тушкуйте на ньому шавлія з цикорієм – вони стануть гарніром до грудей.
Салат з качиною грудкою – рецепт
Простий у приготуванні маринад для качиної грудки дозволить повністю відчути азіатське настрій цієї страви.
Інгредієнти: Для салату:
качина грудка - 240 г; мед - 5 г; соєвий соус - 15 мл; жменя пшеничних паростків; пекінська капуста - головка; зелена цибуля - 2-3 пір'їнки; чилі; м'ята, коріандр - по 3-4 гілочки; рисова локшина - 100 р. Для заправки:
сік лайма - 60 мл; рибний соус - 30 мл; цукор - 5 г; чилі. Приготування Перед тим, як готувати качину грудку, злегка надріжте шкіру і жир хрест-навхрест, щоб прискорити приготування і витоплювання жиру. Покладіть м'ясо на розігріту сковороду і обсмажте по 6-8 хвилин з кожного боку. Тим часом наріжте капусту і зелень, відваріть локшину і промийте її холодною водою. Основу для салату заправте міксом із соку лайма, рибного соусу, цукру і подрібненого чилі. Готового м'яса дайте відпочити на теплій тарілці 3-4 хвилини, потім грудку наріжте поперек волокон і викладіть поверх салату.
Качина грудка з апельсинами в духовці – рецепт
Інгредієнти: качина грудка - 480 м; апельсини (солодкі, великі) - 2 шт.; винний оцет - 15 мл; мед - 45 г; паличка кориці; аніс - 2 зірочки; перець горошком - 3 шт. Приготування Надрізавши шкіру хрест-навхрест і приправивши качку, покладіть її на холодну сковороду і поставте її на середній вогонь. Коли шкірка підрум'яниться, переверніть м'ясо і дайте йому схопитися пару хвилин з іншого боку. Поставте качку в розігріту до 190°С духовку на 4 хвилини, а тим часом візьміться за глазур. Деглазируйте сковороду, на якій смажилася птах апельсиновим соком. Туди ж покладіть цедру цитрусових, прянощі і мед. Коли глазур загусне, полийте нею качку і залиште її під грилем ще на пару хвилин. Перед подачею качина грудка приготовлена в духовці повинна відпочити на теплій тарілці не менше 3 хвилин.