Качина грудка - рецепти приготування
Качина грудка є благородним м'ясом, і страви з неї з гідністю подають у найпрестижніших ресторанах. Але такі делікатеси можна приготувати у себе на кухні в домашніх умовах. Кілька рецептів таких кулінарних шедеврів з качиної грудки ми запропонуємо нижче в нашій статті.
Інгредієнти:
філе качиної грудки – 680 г;
апельсини середнього розміру – 2 шт.;
червоне напівсухе або сухе вино – 220 мл;
апельсиновий сік – 120 мл;
мед – 35 г;
часникові зубці – 3 шт.;
сушений розмарин;
масло вершкове – 55 г;
олія соняшникова без аромату – 45 мл;
суміш перців мелена;
сіль крупна.
Приготування
М'ясо качки спочатку промиваємо, обсушуємо і зовсім небагато дбайливо відбиваємо, прикривши плівкою. Тепер приготуємо маринад для качиної грудки. У миску наливаємо апельсиновий сік, додаємо цедру половинки апельсина, видавлюємо туди ж очищені часникові зубці, а також додаємо сіль, розмарин і мелену суміш перчиком. Натираємо отриманою сумішшю м'ясо птиці, укладаємо в підходящу ємність, заливаємо маринадом і залишаємо на годину при кімнатних умовах.
Тепер прогріваємо на сковороді грунтовно соняшникову олію і викладаємо в нього промаринованную і обсушену від вологи філе шкірою вниз. Підрум'янюємо м'ясо птиці з двох сторін на сильному жарі, після чого перекладаємо у форму для запікання або на деко, виклавши на нього складений удвічі шматок фольги і сформувавши з нього подобу тарілочки. З боків і зверху розкладаємо часточки одного апельсина, звільнивши їх заздалегідь від пленочек, поливаємо все рідиною з маринаду і відправляємо в гарячу духовку. Через тридцять хвилин перебування страви при температурі 200 градусів можна витягати його на блюдо і подавати з соусом. Для його приготування перелити в сотейник, що залишився від смаження масло, закладаємо апельсинову м'якоть з другого апельсина і припускаємо до м'якості. Тепер вливаємо вино, трохи рідини від маринаду і выпариваем вміст насиченого смаку. Після цього додаємо вершкове масло, мед, при бажанні підсолюємо і перчимо, проварюємо ще трохи і знімаємо з плити.
Таку качину грудку можна приготувати і в мультиварці, виклавши м'ясо з апельсином в мультикастрюлю і витримавши в режимі «Випічка» протягом п'ятдесяти хвилин.
Інгредієнти:
філе качиної грудки – 750 г;
салатні листя (краще салат айсберг) – 220 г;
салатна червона цибулина 80 г;
стиглі авокадо – 2 шт.;
апельсин великий – 1 шт.;
часникові зубці – 2 шт.;
гілочки розмарину і орегано – по 3 шт.;
масло вершкове – 55 г;
винний червоний оцет – 35 мл;
мед – 30 г;
гірчиця діжонська – 25 г;
олія оливкова рафінована;
суміш перців мелена;
сіль крупна.
Приготування
Спочатку підготуємо качині грудки для салату. Споліскуємо їх, обсушуємо, робимо на шкурі поперечні надрізи і розташовуємо на грунтовно розігрітій сухій сковороді шкірою вниз. Обсмажуємо м'ясо на сильному жарі протягом п'яти хвилин з одного боку і ще пару хвилин з іншого. Тепер перекладаємо птицю в миску або контейнер, додаємо подрібнені часникові зубчики, гілочки орегано і розмарину, сіль і перець і відправляємо на полицю холодильника на вісім годин.
З часом робимо соус. На сковороду плесни спочатку трохи оливкової олії і прогреем його. Тепер додаємо вершкове масло, мед, оцет винний і припускаємо на помірному жарі пару хвилин, помішуючи.
Обсушуємо промариновані грудки від вологи, укладаємо на деко з пергаментным відрізу, промазуємо зверху приготованим соусом і розташовуємо на п'ятнадцять хвилин в прогріту до 175 градусів духовку. У процесі запікання ще два рази промазуємо поверхню грудок тим же соусом. По готовності виймаємо філе на тарілку, прикриваємо фольгою і залишаємо на кілька хвилин.
Для заправки салату змішуємо сік апельсина з оливковою олією, додаємо гірчицю, сіль і перець. На широке блюдо викладаємо подрібнені салатні листя і нарізані кубиками, попередньо очищені плоди авокадо. Зверху викладаємо нарізану тонкими скибочками курячу грудку і поливаємо заправкою. Подаємо салат до столу тут же.
Як приготувати качину грудку в апельсиновому соусі - рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо качки спочатку промиваємо, обсушуємо і зовсім небагато дбайливо відбиваємо, прикривши плівкою. Тепер приготуємо маринад для качиної грудки. У миску наливаємо апельсиновий сік, додаємо цедру половинки апельсина, видавлюємо туди ж очищені часникові зубці, а також додаємо сіль, розмарин і мелену суміш перчиком. Натираємо отриманою сумішшю м'ясо птиці, укладаємо в підходящу ємність, заливаємо маринадом і залишаємо на годину при кімнатних умовах.
Тепер прогріваємо на сковороді грунтовно соняшникову олію і викладаємо в нього промаринованную і обсушену від вологи філе шкірою вниз. Підрум'янюємо м'ясо птиці з двох сторін на сильному жарі, після чого перекладаємо у форму для запікання або на деко, виклавши на нього складений удвічі шматок фольги і сформувавши з нього подобу тарілочки. З боків і зверху розкладаємо часточки одного апельсина, звільнивши їх заздалегідь від пленочек, поливаємо все рідиною з маринаду і відправляємо в гарячу духовку. Через тридцять хвилин перебування страви при температурі 200 градусів можна витягати його на блюдо і подавати з соусом. Для його приготування перелити в сотейник, що залишився від смаження масло, закладаємо апельсинову м'якоть з другого апельсина і припускаємо до м'якості. Тепер вливаємо вино, трохи рідини від маринаду і выпариваем вміст насиченого смаку. Після цього додаємо вершкове масло, мед, при бажанні підсолюємо і перчимо, проварюємо ще трохи і знімаємо з плити.
Таку качину грудку можна приготувати і в мультиварці, виклавши м'ясо з апельсином в мультикастрюлю і витримавши в режимі «Випічка» протягом п'ятдесяти хвилин.
Рецепт приготування салату з качиною грудкою
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуємо качині грудки для салату. Споліскуємо їх, обсушуємо, робимо на шкурі поперечні надрізи і розташовуємо на грунтовно розігрітій сухій сковороді шкірою вниз. Обсмажуємо м'ясо на сильному жарі протягом п'яти хвилин з одного боку і ще пару хвилин з іншого. Тепер перекладаємо птицю в миску або контейнер, додаємо подрібнені часникові зубчики, гілочки орегано і розмарину, сіль і перець і відправляємо на полицю холодильника на вісім годин.
З часом робимо соус. На сковороду плесни спочатку трохи оливкової олії і прогреем його. Тепер додаємо вершкове масло, мед, оцет винний і припускаємо на помірному жарі пару хвилин, помішуючи.
Обсушуємо промариновані грудки від вологи, укладаємо на деко з пергаментным відрізу, промазуємо зверху приготованим соусом і розташовуємо на п'ятнадцять хвилин в прогріту до 175 градусів духовку. У процесі запікання ще два рази промазуємо поверхню грудок тим же соусом. По готовності виймаємо філе на тарілку, прикриваємо фольгою і залишаємо на кілька хвилин.
Для заправки салату змішуємо сік апельсина з оливковою олією, додаємо гірчицю, сіль і перець. На широке блюдо викладаємо подрібнені салатні листя і нарізані кубиками, попередньо очищені плоди авокадо. Зверху викладаємо нарізану тонкими скибочками курячу грудку і поливаємо заправкою. Подаємо салат до столу тут же.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качині стегенця в духовці
Приготуйте прекрасне блюдо, за описаним рецептами в цій статті. Пропонуємо створити чудове гаряче з качиних стегенець, шляхом запікання. М'ясо цієї
Як приготувати качину грудку?
Качина грудка, втім, як і куряча чудово поєднується з найрізноманітнішими компонентами, інколи з абсолютно незвичайного смаку продуктами. Далі
Як посмажити стегенця на сковороді?
Навіть у такому простому блюді як смажені стегенця є певні тонкощі приготування. Далі описані два прекрасних рецепту, за яким у вас вийдуть
Простий і смачний салат з курячої грудки
З безлічі існуючих рецептів салатів на основі з найніжнішої курячої грудки досить складно виділити щось особливо просте і обов'язково смачне. Проте,
Качина грудка – рецепт
Качина грудка може значно урізноманітнити ваше меню з допомогою наших чудових рецептів. При правильному приготуванні ви отримаєте дуже смачне,
Качина грудка в апельсиновому соусі
Оскільки багато людей люблять смачно поїсти, то пропонуємо вашій увазі рецепт чудового блюда - качиної грудки в апельсиновому соусі. Зробити його