Приготування качиної грудки, як і приготування птиці в цілому, процес досить простий, але має свої тонкощі. Так, наприклад, багатьом початківцям кулінарам не вдається повністю розтопити підшкірний жир і зробити шкірку хрусткою. Про подібних, і багатьох інших секрети того, як приготувати качину грудку, ми розповімо в рецептах нижче.
Як приготувати качину грудку в духовці?
Незважаючи на те, що качину грудку можна готувати в духовці, процес запікання розглядається як спосіб доведення м'якоті до готовності, при цьому грудку неодмінно спочатку обсмажують, для того, щоб скоринка стала максимально хрусткою.
Інгредієнти: качина грудка - 2 шт.; шалот - 1 шт.; часникові зубки - 2 шт.; бальзамічний оцет - 75 мл; курячий бульйон - 235 мл; малина - 2 ст.; вершкове масло - 55 р. Приготування Перед тим, як смачно приготувати качину грудку, м'ясо ретельно обсушують з усіх боків, а потім рясно приправляють сіллю. Грудку кладуть шкіркою вниз і залишають на 2-3 хвилини не рухаючи, щоб шкіра добре схопилася. Далі качку перекладають у форму і відправляють запікатися при 185 градусах ще на 8-12 хвилин (в залежності від бажаного ступеня готовності).
Поки птах в духовці, ви можете приготувати простий малиновий соус – качка чудово поєднується з будь-якими солодкими соусами.
На розтопленому маслі спасеруйте шалот і часник. Додайте малину, бальзамічний оцет і бульйон. Зменшіть жар і варіть масу, поки ягоди не перетворяться на пюре, а сам соус не загусне.
Наріжте качку через пару хвилин після зняття зі сковороди і сервірують з ягідним соусом.
Як приготувати соковиту качину грудку з яблуками?
Інгредієнти: качині грудки - 4 шт.; цукор - 15 г; яблука - 2 шт.; вершкове масло - 35 г; гілочка розмарину. Приготування Перед тим, як приготувати качину грудку на сковороді, обітріть кожну паперовим рушником і наріжте
шкірку хрест-навхрест, прорізаючи жир, але не чіпаючи м'ясо. Натерти філе сіллю і покладіть на сковороду шкірою вниз на період до 5 хвилин (в залежності від розміру шматка). Одночасно на іншій сковороді розтопіть масло, додайте до нього цукор і всипте нарізані кубиками яблука до отриманої карамелі. Додайте розмарин і тушкуйте все приблизно 10 хвилин.
Переверніть грудки і готуйте вже з боку м'яса ще 7 хвилин або аж до досягнення бажаного ступеня готовності. Перед нарізкою м'яса неодмінно дають відпочити кілька хвилин, а потім подають з томлеными яблуками.