Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно приготувати баранину?

Як смачно приготувати баранину?

3-07-2016, 21:16
236
Як смачно приготувати баранину?
Баранина є основним м'ясом для багатьох народів світу, в наслідок чого, століттями придумувалося безліч рецептів та способів її приготування. В наших рецептах розказано про методи позбавлення від специфічного запаху цього м'яса і правильної підготовки до приготування.

Як смачно і швидко приготувати баранину без запаху на сковороді - рецепт


Інгредієнти:

  • баранина – 1 кг;

  • кефір – 1 л;

  • цибуля – 3 шт.;

  • олія рослинна – 100 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • кріп – 1/4 пучка;

  • кінза – 4 гілочки;

  • майоран – 5 г;

  • чебрець – 4 гілочки

  • перець;

  • сіль;


  • Приготування
    М'ясо для смаження бажано вибирати з жирком, тоді ймовірність того, що воно буде сухим знижується, так і м'ясо стає набагато смачніше, коли смажиться у власному жиру. Баранину вимийте і наріжте не дрібними порційними шматками, не менше 100 грам. У каструльку вилити кефір, у нього всипте майоран, дрібно посічену зелень і видавіть часник, після чого покладіть туди ж м'ясо і добре вимішайте. Такий маринад не просто прибере запах, але і обов'язково зробить м'ясо ніжніше, а знадобиться всього 5-6 годин для маринування, але якщо у вас є час, то можна маринувати і довше.
    Після маринування м'ясо обмийте і добре висушіть рушниками, після чого викладіть на заздалегідь розігріту сковороду з олією. На високій температурі обсмажте близько 3-4 хвилин, після чого знизьте температуру і додайте окропу так, щоб він був врівень з м'ясом. Після того як вода википить, всипте до м'яса нарізану півкільцями цибулю, додайте сіль, перець, і збільшіть температуру. Готовність визначайте за станом цибулі і скоринці на шматках м'яса.

    Як смачно приготувати баранину в духовці?


    Інгредієнти:

  • задня нога бараняча – 1 шт.;

  • туя або розмарин – 5 гілочок;

  • зіра – 1 ч. ложка;

  • перець – 5 р;

  • сіль.


  • Приготування
    Для запікання краще купувати не парну баранину, а витриману, ту яка після забою висіла в прохолодному місці декілька днів. Хоч вона підсохла і, м'ясо в неї стане більш ніжним і набагато пригоднее саме для запікання.
    Насамперед необхідно видалити верхню плівку з усієї поверхні ноги, ця плівка заважає готуватися м'яса, до того ж в ній можуть бути тріски після обвалки. В районі кульшового суглоба, по кістки необхідно зробити надріз і витягнути знаходиться там жилу, вона і є джерелом неприємного запаху. Якщо у вас все ж виявилася передня нога з лопаткою, то необхідно видалити трикутну кістку, це зовсім не важко. Після добре вимийте і обсушіть ногу, перетираючи руками зелені гілочки туї або розмарину з крупною сіллю, посипайте м'ясо, теж саме зробіть з зірою, а після посипте перцем. Тепер необхідно втерти спеції і сіль в м'ясо, але без фанатизму, не можна пошкодити цілісність самого шматка. Потім переверніть ногу і повторіть всі виконані процедури з сіллю і спеціями.
    Ногу загорніть у фольгу так, щоб виділяються соки, жодним чином не могли витекти, бо така ситуація може обернутися повним фіаско, м'ясо буде дуже сухим і жорстким. Перша стадія приготування проходить при температурі 230 градусів, близько 40 хвилин, а потім нагрівання можна знизити до 170-180 градусів і очікувати ще 2 години. За 10 хвилин до фінішу, можна розгорнути фольгу, полити ногу соком, що виділився і збільшити нагрівання до 250 градусів.

    Як смачно приготувати баранину в казані?


    Інгредієнти:

  • баранина – 15 кг;

  • цукіні – 05 кг;

  • жир курдючний – 150 г;

  • цибуля – 400 г;

  • морква – 300 г;

  • пиво – 500 мл;

  • петрушка;

  • кінза;

  • зіра;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Підійдуть будь-які частини баранини, але звичайно завжди смачніше м'ясо з кісточкою. Видаліть плівку з м'яса, вимийте його і обсушіть, а вже після наріжте не дрібними, порційними шматками.
    Подрібніть жир і покладіть в казан, щоб він розтопився, після дістаньте шкварки і покладіть частинами м'ясо,
    Як смачно приготувати баранину?
    всю баранину відразу класти не варто, вона пустить сік і не буде обсмажуватися. Цибулю наріжте півкільцями і приєднайте до вже добре смаженій м'ясу, а коли і він втратить колір і стане прозорим, можна закладати подрібнену на шматочки морквину. По готовності моркви можна солити і додавати спеції, після чого вливайте пиво і закривайте кришку, тушкуватися баранина повинна не менше години, а рідина від пива повинна повністю випаруватися і залишити лише смак. Вийміть м'ясо і посипте його дуже дрібно нарубаної зеленню, а в залишився в казані соус покладіть нарізану кружальцями цукіні, всього на 5-7 хвилин і додатковий гарнір буде готовий.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баранина з овочами в казані
    Баранина з овочами в казані
    Незрівнянне страва вийде у вас з баранини, якщо скористаєтеся цими рецептами. Далі підкажемо, як підготувати м'ясо, щоб позбутися від стороннього
    Баранина в рукаві в духовці
    Баранина в рукаві в духовці
    Мало кому під силу впоратися з блюдом з баранини, однак далі описаний варіант, який напевно подужає кожен кулінар. Розповімо, як запекти це
    Баранина тушкована з цибулею
    Баранина тушкована з цибулею
    Смачне і м'яке м'ясо завжди буде цінуватися на вашому столі. Спробуйте здивувати своїх домочадців смачною бараниною, овочі надають м'ясу м'якість і
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
    Як замаринувати баранину?
    Як замаринувати баранину?
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, хоча в нашій країні її готують не так часто, як, наприклад, свинину чи яловичину. При правильному її приготуванні
    Як варити баранину?
    Як варити баранину?
    Баранина - це основа багатьох кавказьких страв. При правильному приготуванні вона виходить соковитою і ніжною. У нашій статті ми детально