Як смачно приготувати баранину?
Баранина є основним м'ясом для багатьох народів світу, в наслідок чого, століттями придумувалося безліч рецептів та способів її приготування. В наших рецептах розказано про методи позбавлення від специфічного запаху цього м'яса і правильної підготовки до приготування.
Інгредієнти:
баранина – 1 кг;
кефір – 1 л;
цибуля – 3 шт.;
олія рослинна – 100 мл;
часник – 2 зубки;
кріп – 1/4 пучка;
кінза – 4 гілочки;
майоран – 5 г;
чебрець – 4 гілочки
перець;
сіль;
Приготування
М'ясо для смаження бажано вибирати з жирком, тоді ймовірність того, що воно буде сухим знижується, так і м'ясо стає набагато смачніше, коли смажиться у власному жиру. Баранину вимийте і наріжте не дрібними порційними шматками, не менше 100 грам. У каструльку вилити кефір, у нього всипте майоран, дрібно посічену зелень і видавіть часник, після чого покладіть туди ж м'ясо і добре вимішайте. Такий маринад не просто прибере запах, але і обов'язково зробить м'ясо ніжніше, а знадобиться всього 5-6 годин для маринування, але якщо у вас є час, то можна маринувати і довше.
Після маринування м'ясо обмийте і добре висушіть рушниками, після чого викладіть на заздалегідь розігріту сковороду з олією. На високій температурі обсмажте близько 3-4 хвилин, після чого знизьте температуру і додайте окропу так, щоб він був врівень з м'ясом. Після того як вода википить, всипте до м'яса нарізану півкільцями цибулю, додайте сіль, перець, і збільшіть температуру. Готовність визначайте за станом цибулі і скоринці на шматках м'яса.
Інгредієнти:
задня нога бараняча – 1 шт.;
туя або розмарин – 5 гілочок;
зіра – 1 ч. ложка;
перець – 5 р;
сіль.
Приготування
Для запікання краще купувати не парну баранину, а витриману, ту яка після забою висіла в прохолодному місці декілька днів. Хоч вона підсохла і, м'ясо в неї стане більш ніжним і набагато пригоднее саме для запікання.
Насамперед необхідно видалити верхню плівку з усієї поверхні ноги, ця плівка заважає готуватися м'яса, до того ж в ній можуть бути тріски після обвалки. В районі кульшового суглоба, по кістки необхідно зробити надріз і витягнути знаходиться там жилу, вона і є джерелом неприємного запаху. Якщо у вас все ж виявилася передня нога з лопаткою, то необхідно видалити трикутну кістку, це зовсім не важко. Після добре вимийте і обсушіть ногу, перетираючи руками зелені гілочки туї або розмарину з крупною сіллю, посипайте м'ясо, теж саме зробіть з зірою, а після посипте перцем. Тепер необхідно втерти спеції і сіль в м'ясо, але без фанатизму, не можна пошкодити цілісність самого шматка. Потім переверніть ногу і повторіть всі виконані процедури з сіллю і спеціями.
Ногу загорніть у фольгу так, щоб виділяються соки, жодним чином не могли витекти, бо така ситуація може обернутися повним фіаско, м'ясо буде дуже сухим і жорстким. Перша стадія приготування проходить при температурі 230 градусів, близько 40 хвилин, а потім нагрівання можна знизити до 170-180 градусів і очікувати ще 2 години. За 10 хвилин до фінішу, можна розгорнути фольгу, полити ногу соком, що виділився і збільшити нагрівання до 250 градусів.
Інгредієнти:
баранина – 15 кг;
цукіні – 05 кг;
жир курдючний – 150 г;
цибуля – 400 г;
морква – 300 г;
пиво – 500 мл;
петрушка;
кінза;
зіра;
перець;
сіль.
Приготування
Підійдуть будь-які частини баранини, але звичайно завжди смачніше м'ясо з кісточкою. Видаліть плівку з м'яса, вимийте його і обсушіть, а вже після наріжте не дрібними, порційними шматками.
Подрібніть жир і покладіть в казан, щоб він розтопився, після дістаньте шкварки і покладіть частинами м'ясо, всю баранину відразу класти не варто, вона пустить сік і не буде обсмажуватися. Цибулю наріжте півкільцями і приєднайте до вже добре смаженій м'ясу, а коли і він втратить колір і стане прозорим, можна закладати подрібнену на шматочки морквину. По готовності моркви можна солити і додавати спеції, після чого вливайте пиво і закривайте кришку, тушкуватися баранина повинна не менше години, а рідина від пива повинна повністю випаруватися і залишити лише смак. Вийміть м'ясо і посипте його дуже дрібно нарубаної зеленню, а в залишився в казані соус покладіть нарізану кружальцями цукіні, всього на 5-7 хвилин і додатковий гарнір буде готовий.
Як смачно і швидко приготувати баранину без запаху на сковороді - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо для смаження бажано вибирати з жирком, тоді ймовірність того, що воно буде сухим знижується, так і м'ясо стає набагато смачніше, коли смажиться у власному жиру. Баранину вимийте і наріжте не дрібними порційними шматками, не менше 100 грам. У каструльку вилити кефір, у нього всипте майоран, дрібно посічену зелень і видавіть часник, після чого покладіть туди ж м'ясо і добре вимішайте. Такий маринад не просто прибере запах, але і обов'язково зробить м'ясо ніжніше, а знадобиться всього 5-6 годин для маринування, але якщо у вас є час, то можна маринувати і довше.
Після маринування м'ясо обмийте і добре висушіть рушниками, після чого викладіть на заздалегідь розігріту сковороду з олією. На високій температурі обсмажте близько 3-4 хвилин, після чого знизьте температуру і додайте окропу так, щоб він був врівень з м'ясом. Після того як вода википить, всипте до м'яса нарізану півкільцями цибулю, додайте сіль, перець, і збільшіть температуру. Готовність визначайте за станом цибулі і скоринці на шматках м'яса.
Як смачно приготувати баранину в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Для запікання краще купувати не парну баранину, а витриману, ту яка після забою висіла в прохолодному місці декілька днів. Хоч вона підсохла і, м'ясо в неї стане більш ніжним і набагато пригоднее саме для запікання.
Насамперед необхідно видалити верхню плівку з усієї поверхні ноги, ця плівка заважає готуватися м'яса, до того ж в ній можуть бути тріски після обвалки. В районі кульшового суглоба, по кістки необхідно зробити надріз і витягнути знаходиться там жилу, вона і є джерелом неприємного запаху. Якщо у вас все ж виявилася передня нога з лопаткою, то необхідно видалити трикутну кістку, це зовсім не важко. Після добре вимийте і обсушіть ногу, перетираючи руками зелені гілочки туї або розмарину з крупною сіллю, посипайте м'ясо, теж саме зробіть з зірою, а після посипте перцем. Тепер необхідно втерти спеції і сіль в м'ясо, але без фанатизму, не можна пошкодити цілісність самого шматка. Потім переверніть ногу і повторіть всі виконані процедури з сіллю і спеціями.
Ногу загорніть у фольгу так, щоб виділяються соки, жодним чином не могли витекти, бо така ситуація може обернутися повним фіаско, м'ясо буде дуже сухим і жорстким. Перша стадія приготування проходить при температурі 230 градусів, близько 40 хвилин, а потім нагрівання можна знизити до 170-180 градусів і очікувати ще 2 години. За 10 хвилин до фінішу, можна розгорнути фольгу, полити ногу соком, що виділився і збільшити нагрівання до 250 градусів.
Як смачно приготувати баранину в казані?
Інгредієнти:
Приготування
Підійдуть будь-які частини баранини, але звичайно завжди смачніше м'ясо з кісточкою. Видаліть плівку з м'яса, вимийте його і обсушіть, а вже після наріжте не дрібними, порційними шматками.
Подрібніть жир і покладіть в казан, щоб він розтопився, після дістаньте шкварки і покладіть частинами м'ясо, всю баранину відразу класти не варто, вона пустить сік і не буде обсмажуватися. Цибулю наріжте півкільцями і приєднайте до вже добре смаженій м'ясу, а коли і він втратить колір і стане прозорим, можна закладати подрібнену на шматочки морквину. По готовності моркви можна солити і додавати спеції, після чого вливайте пиво і закривайте кришку, тушкуватися баранина повинна не менше години, а рідина від пива повинна повністю випаруватися і залишити лише смак. Вийміть м'ясо і посипте його дуже дрібно нарубаної зеленню, а в залишився в казані соус покладіть нарізану кружальцями цукіні, всього на 5-7 хвилин і додатковий гарнір буде готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баранина з овочами в казані
Незрівнянне страва вийде у вас з баранини, якщо скористаєтеся цими рецептами. Далі підкажемо, як підготувати м'ясо, щоб позбутися від стороннього
Баранина в рукаві в духовці
Мало кому під силу впоратися з блюдом з баранини, однак далі описаний варіант, який напевно подужає кожен кулінар. Розповімо, як запекти це
Баранина тушкована з цибулею
Смачне і м'яке м'ясо завжди буде цінуватися на вашому столі. Спробуйте здивувати своїх домочадців смачною бараниною, овочі надають м'ясу м'якість і
Баранина, запечена в духовці
Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
Як замаринувати баранину?
Баранина - смачне і корисне м'ясо, хоча в нашій країні її готують не так часто, як, наприклад, свинину чи яловичину. При правильному її приготуванні
Як варити баранину?
Баранина - це основа багатьох кавказьких страв. При правильному приготуванні вона виходить соковитою і ніжною. У нашій статті ми детально