Баранина є основним м'ясом для багатьох народів світу, в наслідок чого, століттями придумувалося безліч рецептів та способів її приготування. В наших рецептах розказано про методи позбавлення від специфічного запаху цього м'яса і правильної підготовки до приготування.
Як смачно і швидко приготувати баранину без запаху на сковороді - рецепт
Інгредієнти: баранина – 1 кг; кефір – 1 л; цибуля – 3 шт.; олія рослинна – 100 мл; часник – 2 зубки; кріп – 1/4 пучка; кінза – 4 гілочки; майоран – 5 г; чебрець – 4 гілочки перець; сіль; Приготування М'ясо для смаження бажано вибирати з жирком, тоді ймовірність того, що воно буде сухим знижується, так і м'ясо стає набагато смачніше, коли смажиться у власному жиру. Баранину вимийте і наріжте не дрібними порційними шматками, не менше 100 грам. У каструльку вилити кефір, у нього всипте майоран, дрібно посічену зелень і видавіть часник, після чого покладіть туди ж м'ясо і добре вимішайте. Такий маринад не просто прибере запах, але і обов'язково зробить м'ясо ніжніше, а знадобиться всього 5-6 годин для маринування, але якщо у вас є час, то можна маринувати і довше.
Після маринування м'ясо обмийте і добре висушіть рушниками, після чого викладіть на заздалегідь розігріту сковороду з олією. На високій температурі обсмажте близько 3-4 хвилин, після чого знизьте температуру і додайте окропу так, щоб він був врівень з м'ясом. Після того як вода википить, всипте до м'яса нарізану півкільцями цибулю, додайте сіль, перець, і збільшіть температуру. Готовність визначайте за станом цибулі і скоринці на шматках м'яса.
Як смачно приготувати баранину в духовці?
Інгредієнти: задня нога бараняча – 1 шт.; туя або розмарин – 5 гілочок; зіра – 1 ч. ложка; перець – 5 р; сіль. Приготування Для запікання краще купувати не парну баранину, а витриману, ту яка після забою висіла в прохолодному місці декілька днів. Хоч вона підсохла і, м'ясо в неї стане більш ніжним і набагато пригоднее саме для запікання.
Насамперед необхідно видалити верхню плівку з усієї поверхні ноги, ця плівка заважає готуватися м'яса, до того ж в ній можуть бути тріски після обвалки. В районі кульшового суглоба, по кістки необхідно зробити надріз і витягнути знаходиться там жилу, вона і є джерелом неприємного запаху. Якщо у вас все ж виявилася передня нога з лопаткою, то необхідно видалити трикутну кістку, це зовсім не важко. Після добре вимийте і обсушіть ногу, перетираючи руками зелені гілочки туї або розмарину з крупною сіллю, посипайте м'ясо, теж саме зробіть з зірою, а після посипте перцем. Тепер необхідно втерти спеції і сіль в м'ясо, але без фанатизму, не можна пошкодити цілісність самого шматка. Потім переверніть ногу і повторіть всі виконані процедури з сіллю і спеціями.
Ногу загорніть у фольгу так, щоб виділяються соки, жодним чином не могли витекти, бо така ситуація може обернутися повним фіаско, м'ясо буде дуже сухим і жорстким. Перша стадія приготування проходить при температурі 230 градусів, близько 40 хвилин, а потім нагрівання можна знизити до 170-180 градусів і очікувати ще 2 години. За 10 хвилин до фінішу, можна розгорнути фольгу, полити ногу соком, що виділився і збільшити нагрівання до 250 градусів.
Як смачно приготувати баранину в казані?
Інгредієнти: баранина – 15 кг; цукіні – 05 кг; жир курдючний – 150 г; цибуля – 400 г; морква – 300 г; пиво – 500 мл; петрушка; кінза; зіра; перець; сіль. Приготування Підійдуть будь-які частини баранини, але звичайно завжди смачніше м'ясо з кісточкою. Видаліть плівку з м'яса, вимийте його і обсушіть, а вже після наріжте не дрібними, порційними шматками.
Подрібніть жир і покладіть в казан, щоб він розтопився, після дістаньте шкварки і покладіть частинами м'ясо,
всю баранину відразу класти не варто, вона пустить сік і не буде обсмажуватися. Цибулю наріжте півкільцями і приєднайте до вже добре смаженій м'ясу, а коли і він втратить колір і стане прозорим, можна закладати подрібнену на шматочки морквину. По готовності моркви можна солити і додавати спеції, після чого вливайте пиво і закривайте кришку, тушкуватися баранина повинна не менше години, а рідина від пива повинна повністю випаруватися і залишити лише смак. Вийміть м'ясо і посипте його дуже дрібно нарубаної зеленню, а в залишився в казані соус покладіть нарізану кружальцями цукіні, всього на 5-7 хвилин і додатковий гарнір буде готовий.