Суджук в домашніх умовах – рецепт
З назвою «суджук» багатьом з нас доводилося стикатися біля лавок з м'ясними продуктами. Ця суха, сплюснута ковбаска, як правило, є частою гостею на прилавках з м'ясними делікатесами і продається за чималою ціною. На щастя, немає потреби витрачатися на покупний продукт, оскільки далі ми маємо намір поділитися рецептом приготування ковбаси суджук в домашніх умовах.
Суджук – страва кочівників Близького Сходу, яке часто робилося з яловичини або баранини, ретельно висушувалося, після чого залишалося на тривале зберігання. Домашню ковбасу висушити непросто, краще проводити приготування в холодний період року, щоб ковбаса не зіпсувалася.
Інгредієнти:
яловичина (вирізка) - 11 кг;
коньяк - 85 мл;
сіль, цукор - 1 1/2 ст. ложки;
мелений чорний перець - 1 ст. ложки;
паприка - 2 ч. ложки;
чебрець - 1 ч. ложка;
кишки свинячі - 2 шт.
Приготування
Приготуйте фарш з вирізки яловичини і з'єднайте його з усіма спеціями зі списку. Суджук – досить гостра ковбаса, але в домашньому рецепті гостроту можна варіювати за смаком. Коли всі спеції будуть додані, фаршем наповнюють очищені свинячі кишки і зав'язують їх з обох кінців, стежачи, щоб у самій кишці не залишилося повітря.
Ковбаски потім підвішують в прохолодному і добре вентильованому приміщенні (балкон з цією метою підходить ідеально). На першому етапі суджук не чіпають протягом трьох днів і лише через цей термін ковбасу починають потихеньку розкачувати, щодня роблячи більш сплюснутої. Повторювати розкочування і вивішування на підсушування слід протягом ще 7 днів.
Якщо ви любите традиційні рецепти, то приготуйте суджук з конини. Готова ковбаса буде неймовірно поживна і смачна, а ви будете мати шанс відчути себе справжнім кочівником.
Інгредієнти:
конина - 950 г;
чебрець - 2 ч. ложки;
паприка - 2 ч. ложки;
червоне вино - 115 мл;
сіль - 1 1/2 ст. ложки;
гострий перець - за смаком;
свинячі кишки.
Приготування
Конину перекрутіть і змішайте з червоним вином і домашніми спеціями. Коли ароматна суміш буде готова, фарш поміщають в холод на добу. Тепер візьміться за підготовку кишок, добре очистивши і сполоснувши їх. Наповніть фаршем. Зв'яжіть ниткою, фіксуючи обидва кінця ковбаски, після чого залиште їх у прохолодному місці на первинну підсушування довжиною в пару-трійку днів. По закінченні часу суджук в домашніх умовах продовжують сушити ще 10 днів, при цьому щодня обережно розгортаючи качалкою, надаючи характерну форму.
Ковбаса суджук – рецепт
Суджук – страва кочівників Близького Сходу, яке часто робилося з яловичини або баранини, ретельно висушувалося, після чого залишалося на тривале зберігання. Домашню ковбасу висушити непросто, краще проводити приготування в холодний період року, щоб ковбаса не зіпсувалася.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте фарш з вирізки яловичини і з'єднайте його з усіма спеціями зі списку. Суджук – досить гостра ковбаса, але в домашньому рецепті гостроту можна варіювати за смаком. Коли всі спеції будуть додані, фаршем наповнюють очищені свинячі кишки і зав'язують їх з обох кінців, стежачи, щоб у самій кишці не залишилося повітря.
Ковбаски потім підвішують в прохолодному і добре вентильованому приміщенні (балкон з цією метою підходить ідеально). На першому етапі суджук не чіпають протягом трьох днів і лише через цей термін ковбасу починають потихеньку розкачувати, щодня роблячи більш сплюснутої. Повторювати розкочування і вивішування на підсушування слід протягом ще 7 днів.
Домашній суджук – рецепт
Якщо ви любите традиційні рецепти, то приготуйте суджук з конини. Готова ковбаса буде неймовірно поживна і смачна, а ви будете мати шанс відчути себе справжнім кочівником.
Інгредієнти:

Приготування
Конину перекрутіть і змішайте з червоним вином і домашніми спеціями. Коли ароматна суміш буде готова, фарш поміщають в холод на добу. Тепер візьміться за підготовку кишок, добре очистивши і сполоснувши їх. Наповніть фаршем. Зв'яжіть ниткою, фіксуючи обидва кінця ковбаски, після чого залиште їх у прохолодному місці на первинну підсушування довжиною в пару-трійку днів. По закінченні часу суджук в домашніх умовах продовжують сушити ще 10 днів, при цьому щодня обережно розгортаючи качалкою, надаючи характерну форму.
Рекомендуємо добрі рецепти

Баранина з овочами в казані
Незрівнянне страва вийде у вас з баранини, якщо скористаєтеся цими рецептами. Далі підкажемо, як підготувати м'ясо, щоб позбутися від стороннього

Ковбаса печінкова в домашніх умовах
Якщо ви не проти іноді поласувати печінкової ковбаскою, то наші рецепти стануть вам у нагоді! Не пошкодуйте часу, для приготування домашньої

Ковбаса з оленини
Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх

Ковбаса печінкова
Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона

Ковбаса з конини
Конина - це корисне м'ясо молодих коней, яке відрізняється від інших видів м'яса специфічним смаком. І сьогодні ми детально розповімо, як приготувати

Ковбаса в домашніх умовах
Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких