З назвою «суджук» багатьом з нас доводилося стикатися біля лавок з м'ясними продуктами. Ця суха, сплюснута ковбаска, як правило, є частою гостею на прилавках з м'ясними делікатесами і продається за чималою ціною. На щастя, немає потреби витрачатися на покупний продукт, оскільки далі ми маємо намір поділитися рецептом приготування ковбаси суджук в домашніх умовах.
Ковбаса суджук – рецепт
Суджук – страва кочівників Близького Сходу, яке часто робилося з яловичини або баранини, ретельно висушувалося, після чого залишалося на тривале зберігання. Домашню ковбасу висушити непросто, краще проводити приготування в холодний період року, щоб ковбаса не зіпсувалася.
Інгредієнти: яловичина (вирізка) - 11 кг; коньяк - 85 мл; сіль, цукор - 1 1/2 ст. ложки; мелений чорний перець - 1 ст. ложки; паприка - 2 ч. ложки; чебрець - 1 ч. ложка; кишки свинячі - 2 шт. Приготування Приготуйте фарш з вирізки яловичини і з'єднайте його з усіма спеціями зі списку. Суджук – досить гостра ковбаса, але в домашньому рецепті гостроту можна варіювати за смаком. Коли всі спеції будуть додані, фаршем наповнюють очищені свинячі кишки і зав'язують їх з обох кінців, стежачи, щоб у самій кишці не залишилося повітря.
Ковбаски потім підвішують в прохолодному і добре вентильованому приміщенні (балкон з цією метою підходить ідеально). На першому етапі суджук не чіпають протягом трьох днів і лише через цей термін ковбасу починають потихеньку розкачувати, щодня роблячи більш сплюснутої. Повторювати розкочування і вивішування на підсушування слід протягом ще 7 днів.
Домашній суджук – рецепт
Якщо ви любите традиційні рецепти, то приготуйте суджук з конини. Готова ковбаса буде неймовірно поживна і смачна, а ви будете мати шанс відчути себе справжнім кочівником.
Інгредієнти: конина - 950 г; чебрець - 2 ч. ложки; паприка - 2 ч. ложки; червоне вино - 115 мл; сіль - 1 1/2 ст. ложки; гострий перець - за смаком; свинячі кишки. Приготування Конину перекрутіть і змішайте з червоним вином і домашніми спеціями. Коли ароматна суміш буде готова, фарш поміщають в холод на добу. Тепер візьміться за підготовку кишок, добре очистивши і сполоснувши їх. Наповніть фаршем. Зв'яжіть ниткою, фіксуючи обидва кінця ковбаски, після чого залиште їх у прохолодному місці на первинну підсушування довжиною в пару-трійку днів. По закінченні часу суджук в домашніх умовах продовжують сушити ще 10 днів, при цьому щодня обережно розгортаючи качалкою, надаючи характерну форму.