Холодні супи на літо - рецепти
Саме в спекотні літні дні ну ніяк не хочеться витрачати багато часу на приготування супів, нагріваючи при цьому і без того жарку кухню. Ще менше бажання при цьому їсти гарячі перші страви, коли хочеться чогось холодного.
Прекрасним виходом у такому випадку буде приготування легких освіжаючих літніх холодних супів. Готуються вони швидко, а вживати їх у спеку особливо приємно.
Інгредієнти:
помідори стиглі свіжі – 12 кг;
огірки свіжі – 140 г;
солодкі перці болгарські – 280 м;
солодкий салатний цибуля – 85 м;
зубці часникові – 2 шт.;
хлібний м'якуш – 110 г;
винний оцет (червоний) – 20 мл;
сік лимонний – 15 мл;
соус табаско – 3-5 крапель;
олія оливкова – 20 мл;
пісок цукровий – 20 г або по смаку;
велика сіль;
сухарики з білого хліба і зелень для подачі.
Приготування
Спочатку позбавляємо свіжі томати від шкурок, зробивши хрестоподібні надрізи і помістивши плоди на хвилину в окріп, а потім ополоснувши крижаною водою. Очищені помідори розрізаємо на частини і вкладаємо їх в ємність блендера. Туди ж додаємо нарізаний на скибочки м'якоть болгарських перців, порізані огірки, очищені часникові зубці, хлібний м'якуш і пробиваємо масу блендером до стану пюре. Вливаємо в отриману суміш винний оцет, сік лимона, додаємо соус табаско, сіль та цукровий пісок, розмішуємо і перетираємо для більш однорідної текстури через меленькое ситечко.
Вливаємо в холодний суп олія оливкова, перемішуємо, охолоджуємо кілька годин у холодильнику і подаємо з сухариками і зеленню.
Інгредієнти:
кефір – 16 л;
буряк відварена або запечена – 320 г;
яйця курячі середнього розміру – 5-6 шт.;
цибуля зелена і кріп;
свіжі огірки – 220 г;
велика сіль.
Приготування
Щоб приготувати холодний буряковий суп на кефірі відварену або запечену буряк натираємо на тертці або ріжемо дрібненькими кубиками, змішуємо з кефіром і ставимо в холодильник настоюватися на кілька годин. За цей час відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками курячі яйця, а також подрібнюємо тим же манером свіжі огірочки і дрібненько шаткуємо пір'я зеленої цибулі і свіжу зелень.
Всі підготовлені компоненти додаємо в кефір з буряком, заправляємо страву за смаком сіллю і даємо настоятися кілька годин у холодильнику. При бажанні можна додати в такий супчик відварену картоплю і м'ясо або ковбасу. Вийде більш ситно, що гідно оцінить чоловіча аудиторія.
Прекрасним виходом у такому випадку буде приготування легких освіжаючих літніх холодних супів. Готуються вони швидко, а вживати їх у спеку особливо приємно.
Холодний суп на літо з томатів - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку позбавляємо свіжі томати від шкурок, зробивши хрестоподібні надрізи і помістивши плоди на хвилину в окріп, а потім ополоснувши крижаною водою. Очищені помідори розрізаємо на частини і вкладаємо їх в ємність блендера. Туди ж додаємо нарізаний на скибочки м'якоть болгарських перців, порізані огірки, очищені часникові зубці, хлібний м'якуш і пробиваємо масу блендером до стану пюре. Вливаємо в отриману суміш винний оцет, сік лимона, додаємо соус табаско, сіль та цукровий пісок, розмішуємо і перетираємо для більш однорідної текстури через меленькое ситечко.
Вливаємо в холодний суп олія оливкова, перемішуємо, охолоджуємо кілька годин у холодильнику і подаємо з сухариками і зеленню.
Холодний буряковий літній суп на кефірі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати холодний буряковий суп на кефірі відварену або запечену буряк натираємо на тертці або ріжемо дрібненькими кубиками, змішуємо з кефіром і ставимо в холодильник настоюватися на кілька годин. За цей час відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками курячі яйця, а також подрібнюємо тим же манером свіжі огірочки і дрібненько шаткуємо пір'я зеленої цибулі і свіжу зелень.
Всі підготовлені компоненти додаємо в кефір з буряком, заправляємо страву за смаком сіллю і даємо настоятися кілька годин у холодильнику. При бажанні можна додати в такий супчик відварену картоплю і м'ясо або ковбасу. Вийде більш ситно, що гідно оцінить чоловіча аудиторія.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодник з буряка на кефірі
Чудовим варіантом щільно пообідати, при цьому не пресытив шлунок, стане смачний холодник, докладні рецепти якого описані в статті. Розповімо, як
Холодний борщ з буряків - рецепт
Холодний борщ з буряків відомий також як холодник або борщ. Його можна зробити в літню спеку, і ви не залишитеся голодними, коли немає бажання, є
Холодний борщ - рецепт приготування
Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
Окрошка класична з ковбасою – рецепт
З приходом теплих днів оновлюється наше меню, додаються страви зі свіжих овочів, на зміну гарячих супів приходять холодні. Найулюбленіше холодне
Холодні супи
Як ви ставитеся до холодних супів? Це дуже смачне бадьорить блюдо, яке можна їсти не тільки на обід, але і на вечерю або навіть на сніданок. Як
Холодний томатний суп
У літні спекотні дні хочеться чогось легкого і приємного. Якщо вам вже набридли традиційні окрошки і свекольники, пропонуємо зварити холодний