Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодник з буряка на кефірі

Холодник з буряка на кефірі

23-06-2016, 21:43
574
Холодник з буряка на кефірі
Знову на вулиці літню спеку, і рецепти холодних супів як ніколи затребувані. Пропонуємо приготувати освіжаючий холодник з буряків на кефірі, який не тільки допоможе охолодитися в спеку, але і стане значною порцією вітамінів і різних корисностей для організму.

Як приготувати смачний холодник з буряка на кефірі і воді - рецепт


Інгредієнти:

  • кефір – 13 л;

  • вода – 13 л;

  • сметана густа – 90 г;

  • столовий буряк середнього розміру – 3-4 шт.;

  • докторська, молочна ковбаса або відварене куряче філе – 290 г;

  • курячі яйця середнього розміру – 4-5 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 60 г;

  • зелена цибуля, петрушка і кріп;

  • огірки свіжі – 290 г;

  • картопля середнього розміру – 2-3 шт.;

  • лимонна кислота – 1/4 ч. ложки або по смаку;

  • велика сіль.


  • Приготування
    Спочатку займемося одним з головних компонентів даного страви - буряком. Її можна відварити до готовності в каструлі або приготувати в мікрохвильовій печі. Але найсмачніший холодник на кефірі виходить з буряком запеченою. Для цього промиваємо овоч, поміщаємо в фольгу або рукав для запікання і відправляємо на п'ятдесят хвилин запікатися в гарячу духовку. Для цього її прогріваємо до 180 градусів, а на деко наливаємо склянку води.
    Поки буряк печеться, відварюємо також і очищаємо картоплини і яйця курячі, а також курячу грудку (якщо холодник буде з м'ясом).
    По готовності очищаємо запечену буряк, пропускаємо овоч через крупну тертку або ж ріжемо дрібненькими кубиками, змішуємо в каструлі з кефіром і водою і ставимо на полицю холодильника на одну годину настоюватися.
    За цей час нарізаємо підготовлені яйця, картоплини, м'ясо чи ковбасу, а також дрібненько рубаємо очищений ріпчасту цибулю, зелену цибулю, петрушку і кріп.
    Перекладаємо нарізку компонентів в ємність з буряком, кефіром і водою, приправляємо страву за смаком сіллю і лимонною кислотою і даємо кілька годин настоятися і охолодитися на полиці холодильника.

    Холодник на кефірі з маринованої буряків


    Інгредієнти:

  • кефір – 16 л;

  • буряк маринована – 350 г;

  • яйця середнього розміру – 5-6 шт.;

  • зелену цибулю і кріп;

  • огірки свіжі – 220 г;

  • кухонна протертий хрін – 10 г;

  • велика сіль.


  • Приготування
    Особливо пікантним виходить холодник з маринованої буряків. В даному випадку страва вийде більш класичним, так як у нього ми не будемо додавати м'ясо або ковбасу і картоплю.
    Маринована буряк може бути як шматочками, так і відразу ж перетерта в розсолі. У першому випадку скибочки необхідно дрібненько нарізати або натерти на тертці. Викладаємо бурякову масу в каструлю, виливаємо туди ж кефір, додаємо трохи бурякового розсолу і даємо недовго настоятися в холодильнику.
    За цей час відварюємо, очищаємо і нарізаємо кубиками курячі яйця, шаткуємо тим же манером свіжі огірочки, промитий і обсушенный зелений лук і укропчик й додаємо всі підготовлені компоненти в каструлю з буряком і кефіром. Присмачую страву за смаком сіллю, додаємо також столовий хрін, перемішуємо, охолоджуємо і трохи настоятися в холодильнику і можемо подавати, доповнивши страву в тарілці половинкою відвареного і очищеного яйця.

    Холодник на кефірі з буряка з редисом


    Інгредієнти:

  • кефір – 16 л;

  • буряк середнього розміру (відварена або запечена) – 350 г;

  • яйця середнього розміру – 5-6 шт.;

  • зелена цибуля, петрушка і кріп;

  • огірки свіжі – 220 г;

  • редис середнього розміру – 15-17 шт.;

  • велика сіль.
  • Холодник з буряка на кефірі


    Приготування
    Відмітна особливість холодника по даному рецепту в наявності в його складі редиски. В іншому принцип приготування страви ідентичний описаним вище.
    Нарізаємо соломкою або кубиками огірки і відварену або запечену очищену буряк і поміщаємо в каструлю. Туди ж закладаємо відварені, очищені і нарізані яйця, нарізану соломкою або кубиками редис, а також подрібнений зелений лук і свіжу зелень. Заливаємо все кефіром, перемішуємо, підсолюємо і ставимо охолоджуватися і настоюватися на кілька годин на полицю холодильника.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Холодні супи на літо - рецепти
    Холодні супи на літо - рецепти
    У спекотну пору не хочеться пресыщать організм різними складними стравами. Тому далі описані два чудових рецепта легких холодних супів, які особливо
    Класична окрошка - рецепт
    Класична окрошка - рецепт
    З наближенням теплих днів усі любителі кисленького супчика окрошки почали її готувати! І якщо про наповнення мало що можна сказати, часто вона не
    Холодний борщ з буряків - рецепт
    Холодний борщ з буряків - рецепт
    Холодний борщ з буряків відомий також як холодник або борщ. Його можна зробити в літню спеку, і ви не залишитеся голодними, коли немає бажання, є
    Як приготувати холодник?
    Як приготувати холодник?
    Холодник - чудова альтернатива трохи набридлою окрошку. Є величезна кількість способів зробити холодник, ми розповімо вам про найбільш популярних з
    Холодний суп з буряка
    Холодний суп з буряка
    Холодний суп з буряка - це просте і літнє блюдо, відоме також як ботвінья, «холодник» або «борщ». Давайте з вами розглянемо найбільш цікаві рецепти
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з