Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класична окрошка - рецепт

Класична окрошка - рецепт

28-04-2016, 21:05
558
Класична окрошка - рецепт
Що стосується окрошки як страви в цілому, то практично від кожного можна почути ствердно позитивну відповідь з приводу того, подобається її смак чи ні. Але якщо розглядати варіанти страви з використанням тієї чи іншої основи для її приготування, тут думки значно різняться. Комусь подобається окрошка на кефірі з ковбасою, хто віддає перевагу страву на воді з відварним язиком. А деякі просто без розуму від смаку страви на бульйоні або квасі з м'ясом. Кожен з варіантів в тому чи іншому регіоні вважається класичним і приготування найпопулярніших з них ми розглянемо нижче в наших рецептах.

Окрошка - класичний рецепт з ковбасою на кефірі


Інгредієнти:

  • кефір – 650 мл;

  • варена докторська ковбаса – 275 г;

  • яйця курячі середнього розміру, відварені круто і очищені – 4 шт.;

  • стебла лука зеленого – 3-4 шт.;

  • редис середнього розміру – 5 шт.;

  • свіжі огірки – 275 г;

  • картопля, зварена в мундирі і очищений – 350 г;

  • гілочки свіжого кропу – 5-7 шт.;

  • сіль велика – за смаком;

  • вода кипяченная (за бажанням) – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування окрошки за даним рецептом ковбасу, яйця, картоплю і огірки нарізаємо приблизно рівними кубиками. Редис подрібнюємо все тими ж кубиками, тільки як можна дрібніше. Подрібнюємо також дрібно стебла зеленого лука і гілочки кропу. Всі підготовлені компоненти змішуємо в мисці, приправляємо сіллю і перемішуємо. Для подачі в тарілки порційно накладаємо приготоване густе наповнення і заливаємо його кефіром. Якщо кефір занадто густий, то його можна перед застосуванням розвести трохи кип'яченої охолодженої водою.
    Абсолютно ідентичний класичний рецепт окрошки з ковбасою на сироватці, де вона використовується замість кефіру. Для більшої насиченості в даному випадку, як правило, додатково додають в тарілку по смаку сметану або майонез.

    Окрошка - класичний рецепт на квасі з яловичиною


    Інгредієнти:

  • квас – 950 мл;

  • відварена до готовності яловичина – 275 г;

  • яйця курячі середнього розміру, відварені круто і очищені – 4 шт.;

  • стебла цибулі зеленої – 3-4 шт.;

  • редис середнього розміру – 5 шт.;

  • свіжі огірки – 275 г;

  • картопля, зварена в мундирі і очищений – 350 г;

  • гілочки свіжого кропу – 5-7 шт.;

  • сіль велика – за смаком;

  • сметана – за смаком.


  • Приготування
    Густу основу для окрошки готуємо аналогічно описаному вище рецептом, але замість ковбаси в даному випадку нарізаємо невеликими кубиками відварену до м'якості яловичину. В іншому також змішуємо подрібнені інгредієнти кубиками, підсолюємо їх і розкладаємо порційно по тарілках. Заливаємо все квасом, додаємо на кожну порцію приблизно по столовій ложечці сметани і перемішуємо. Квас в даному випадку краще використовувати несолодкий.

    Окрошка - класичний рецепт з ковбасою на воді з оцтом


    Інгредієнти:

  • холодна кип'ячена вода – 950 мл;

  • варена докторська ковбаса – 275 г;

  • яйця курячі середнього розміру, відварені круто і очищені – 4 шт.;

  • стебла цибулі зеленої – 3-4 шт.;

  • оцет – за смаком;

  • свіжі огірки – 275 г;

  • картопля, зварена в мундирі і очищений – 350 г;

  • гілочки свіжого кропу – 5-7 шт.;

  • сіль велика – за смаком;

  • сметана або майонез класичний – 150 р.
  • Класична окрошка - рецепт


    Приготування
    Підготовчий етап в процесі приготування окрошки на воді мало чим відрізняється від попередніх. Ковбасу, огірки, яйця і картоплю подрібнюємо кубиками й викладаємо в каструлю. Додаємо нарізану зелену цибульку, укропчик і заливаємо все водою, яку необхідно заздалегідь перекип'ятити і охолодити в холодильнику. Додаємо сметанку або класичний майонез, підсолюємо за смаком і додаємо оцет. Останній при бажанні можна замінити лимонним соком або лимонною кислотою. Можна подавати страву відразу ж, але бажано дати йому трохи настоятися в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісна окрошка
    Пісна окрошка
    Любимейшую багатьма окрошку можна приготувати і в піст, замінивши м'ясні компоненти рибою або зовсім виключивши їх зі складу. Вийде чудове, легке
    Окрошка класична з ковбасою – рецепт
    Окрошка класична з ковбасою – рецепт
    З приходом теплих днів оновлюється наше меню, додаються страви зі свіжих овочів, на зміну гарячих супів приходять холодні. Найулюбленіше холодне
    Окрошка на кефірі - рецепт
    Окрошка на кефірі - рецепт
    Окрошка на кефірі - смачне, ситне і в теж час легке блюдо, яке хочеться їсти, не зупиняючись. Готують його по-різному, а тому сьогодні ми розглянемо
    Окрошка на квасі
    Окрошка на квасі
    Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
    Окрошка на воді
    Окрошка на воді
    Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти
    Окрошка на бульйоні
    Окрошка на бульйоні
    Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований