Класична окрошка - рецепт

Окрошка - класичний рецепт з ковбасою на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування окрошки за даним рецептом ковбасу, яйця, картоплю і огірки нарізаємо приблизно рівними кубиками. Редис подрібнюємо все тими ж кубиками, тільки як можна дрібніше. Подрібнюємо також дрібно стебла зеленого лука і гілочки кропу. Всі підготовлені компоненти змішуємо в мисці, приправляємо сіллю і перемішуємо. Для подачі в тарілки порційно накладаємо приготоване густе наповнення і заливаємо його кефіром. Якщо кефір занадто густий, то його можна перед застосуванням розвести трохи кип'яченої охолодженої водою.
Абсолютно ідентичний класичний рецепт окрошки з ковбасою на сироватці, де вона використовується замість кефіру. Для більшої насиченості в даному випадку, як правило, додатково додають в тарілку по смаку сметану або майонез.
Окрошка - класичний рецепт на квасі з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Густу основу для окрошки готуємо аналогічно описаному вище рецептом, але замість ковбаси в даному випадку нарізаємо невеликими кубиками відварену до м'якості яловичину. В іншому також змішуємо подрібнені інгредієнти кубиками, підсолюємо їх і розкладаємо порційно по тарілках. Заливаємо все квасом, додаємо на кожну порцію приблизно по столовій ложечці сметани і перемішуємо. Квас в даному випадку краще використовувати несолодкий.
Окрошка - класичний рецепт з ковбасою на воді з оцтом
Інгредієнти:

Приготування
Підготовчий етап в процесі приготування окрошки на воді мало чим відрізняється від попередніх. Ковбасу, огірки, яйця і картоплю подрібнюємо кубиками й викладаємо в каструлю. Додаємо нарізану зелену цибульку, укропчик і заливаємо все водою, яку необхідно заздалегідь перекип'ятити і охолодити в холодильнику. Додаємо сметанку або класичний майонез, підсолюємо за смаком і додаємо оцет. Останній при бажанні можна замінити лимонним соком або лимонною кислотою. Можна подавати страву відразу ж, але бажано дати йому трохи настоятися в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пісна окрошка
Любимейшую багатьма окрошку можна приготувати і в піст, замінивши м'ясні компоненти рибою або зовсім виключивши їх зі складу. Вийде чудове, легке

Окрошка класична з ковбасою – рецепт
З приходом теплих днів оновлюється наше меню, додаються страви зі свіжих овочів, на зміну гарячих супів приходять холодні. Найулюбленіше холодне

Окрошка на кефірі - рецепт
Окрошка на кефірі - смачне, ситне і в теж час легке блюдо, яке хочеться їсти, не зупиняючись. Готують його по-різному, а тому сьогодні ми розглянемо

Окрошка на квасі
Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші

Окрошка на воді
Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти

Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований