Саме в спекотні літні дні ну ніяк не хочеться витрачати багато часу на приготування супів, нагріваючи при цьому і без того жарку кухню. Ще менше бажання при цьому їсти гарячі перші страви, коли хочеться чогось холодного.
Прекрасним виходом у такому випадку буде приготування легких освіжаючих літніх холодних супів. Готуються вони швидко, а вживати їх у спеку особливо приємно.
Холодний суп на літо з томатів - рецепт
Інгредієнти: помідори стиглі свіжі – 12 кг; огірки свіжі – 140 г; солодкі перці болгарські – 280 м; солодкий салатний цибуля – 85 м; зубці часникові – 2 шт.; хлібний м'якуш – 110 г; винний оцет (червоний) – 20 мл; сік лимонний – 15 мл; соус табаско – 3-5 крапель; олія оливкова – 20 мл; пісок цукровий – 20 г або по смаку; велика сіль; сухарики з білого хліба і зелень для подачі. Приготування Спочатку позбавляємо свіжі томати від шкурок, зробивши хрестоподібні надрізи і помістивши плоди на хвилину в окріп, а потім ополоснувши крижаною водою. Очищені помідори розрізаємо на частини і вкладаємо їх в ємність блендера. Туди ж додаємо нарізаний на скибочки м'якоть болгарських перців, порізані огірки, очищені часникові зубці, хлібний м'якуш і пробиваємо масу блендером до стану пюре. Вливаємо в отриману суміш винний оцет, сік лимона, додаємо соус табаско, сіль та цукровий пісок, розмішуємо і перетираємо для більш однорідної текстури через меленькое ситечко.
Вливаємо в холодний суп олія оливкова, перемішуємо, охолоджуємо кілька годин у холодильнику і подаємо з сухариками і зеленню.
Холодний буряковий літній суп на кефірі - рецепт
Інгредієнти: кефір – 16 л; буряк відварена або запечена – 320 г; яйця курячі середнього розміру – 5-6 шт.; цибуля зелена і кріп; свіжі огірки – 220 г; велика сіль. Приготування Щоб приготувати холодний буряковий суп на кефірі відварену або запечену буряк натираємо на тертці
або ріжемо дрібненькими кубиками, змішуємо з кефіром і ставимо в холодильник настоюватися на кілька годин. За цей час відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками курячі яйця, а також подрібнюємо тим же манером свіжі огірочки і дрібненько шаткуємо пір'я зеленої цибулі і свіжу зелень.
Всі підготовлені компоненти додаємо в кефір з буряком, заправляємо страву за смаком сіллю і даємо настоятися кілька годин у холодильнику. При бажанні можна додати в такий супчик відварену картоплю і м'ясо або ковбасу. Вийде більш ситно, що гідно оцінить чоловіча аудиторія.