Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Окрошка на айраном

Окрошка на айраном

23-06-2016, 21:42
398
Окрошка на айраном
У спекотну, спекотну літню пору ніщо не зможе краще втамувати мучающую нас спрагу і охолодити організм, ніж порція холодненької окрошки зробленої на айраном, тому нижче ми розповімо, як її правильно і смачно приготувати.

Класичний рецепт окрошки на айраном


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 300 г;

  • щільний редис (червоний) – 6-7 шт.;

  • свіжі огірки – 3 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • кухонна сіль;

  • суміш перців;

  • гірчиця – 1/2 ч. ложки;

  • цибуля ріпчаста – 1/2 цибулини;

  • кріп, петрушка – по 4-6 гілочок;

  • айран – 13 літра.


  • Приготування
    Підготовлене куряче філе кладемо в каструльку, заливаємо питною водою і ставимо варитися на плиту. Також відварюємо картоплю, не знімаючи з нього шкірки, а в іншій ємності курячі яйця.
    Свіжі огірки і щільний червоний редис спочатку нарізаємо на кружечки, а після подрібнюємо їх у соломку. Коли ті інгредієнти, які ми поставили для приготування на плиту будуть готові, дістаємо їх з води і охолодити. Очищені картоплю з яйцями подрібнюємо через зручний ручний подрібнювач, з допомогою якого отримуємо гарні кубики. З'єднуємо всі в ємності з редисом і огірками, а потім додаємо сюди ще дрібно нашатковану половинку цибулини. В охолодженому айраном розмішуємо гірчицю і виливаємо його до подрібненим інгредієнтів. Перемішуємо все і додаємо щодо свого смаку кухонну сіль і суміш різних перців. В кінці вводимо в окрошку, дрібно нарізану зелень петрушки і кропу.

    Рецепт окрошки на айраном з ковбасою


    Інгредієнти:

  • нежирна варена ковбаса (теляча) – 370 г;

  • курячі яйця (великі) – 4 шт.;

  • картопля (середній) – 5 шт;

  • огірки – 2-3 шт.;

  • сіль «Екстра»;

  • зелень кропу – пучок;

  • пір'я зеленої цибулі – 4-5 шт.;

  • охолоджений айран – 12 л.
  • Окрошка на айраном


    Приготування
    Відварюємо в одній ємності картоплю, а в іншій яйця. Після, до кімнатної температури остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи з шкіркою. Картоплю нарізаємо тонким, гострим ножем кубиками, а яйця протираємо через тертку з великими отворами. Також як і картоплю, нарізаємо ковбасу, а потім трохи меншими кубиками подрібнюємо свіжі огірки. Свіжий кріп і пір'я зеленого лука, наскільки можливо дрібно рубаємо гострим ножем. Всі підготовлені інгредієнти з'єднуємо в зручну глибоку ємність і в ній же їх перемішуємо з додаванням дрібної солі. Заливаємо все дуже охолодженим айраном і відразу ж розподіляємо нашу смачну окрошку по порціях.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати окрошку на кефірі?
    Як приготувати окрошку на кефірі?
    Неймовірно популярну окрошку готують на абсолютно різній основі. Однак найпоширенішим є цей легкий прохолодний супчик саме на кефірі. І далі
    Пісна окрошка
    Пісна окрошка
    Любимейшую багатьма окрошку можна приготувати і в піст, замінивши м'ясні компоненти рибою або зовсім виключивши їх зі складу. Вийде чудове, легке
    Окрошка класична з ковбасою – рецепт
    Окрошка класична з ковбасою – рецепт
    З приходом теплих днів оновлюється наше меню, додаються страви зі свіжих овочів, на зміну гарячих супів приходять холодні. Найулюбленіше холодне
    Окрошка на квасі
    Окрошка на квасі
    Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
    Окрошка на бульйоні
    Окрошка на бульйоні
    Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований
    Окрошка на сироватці
    Окрошка на сироватці
    Доступний рецепт окрошки на сироватці не тільки простий у приготуванні, але і відмінно насичує, не створюючи почуття переїдання. З рецептами цього