Вернуться назад Распечатать

Окрошка на айраном

Окрошка на айраном
У спекотну, спекотну літню пору ніщо не зможе краще втамувати мучающую нас спрагу і охолодити організм, ніж порція холодненької окрошки зробленої на айраном, тому нижче ми розповімо, як її правильно і смачно приготувати.

Класичний рецепт окрошки на айраном


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 300 г;

  • щільний редис (червоний) – 6-7 шт.;

  • свіжі огірки – 3 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • кухонна сіль;

  • суміш перців;

  • гірчиця – 1/2 ч. ложки;

  • цибуля ріпчаста – 1/2 цибулини;

  • кріп, петрушка – по 4-6 гілочок;

  • айран – 13 літра.


  • Приготування
    Підготовлене куряче філе кладемо в каструльку, заливаємо питною водою і ставимо варитися на плиту. Також відварюємо картоплю, не знімаючи з нього шкірки, а в іншій ємності курячі яйця.
    Свіжі огірки і щільний червоний редис спочатку нарізаємо на кружечки, а після подрібнюємо їх у соломку. Коли ті інгредієнти, які ми поставили для приготування на плиту будуть готові, дістаємо їх з води і охолодити. Очищені картоплю з яйцями подрібнюємо через зручний ручний подрібнювач, з допомогою якого отримуємо гарні кубики. З'єднуємо всі в ємності з редисом і огірками, а потім додаємо сюди ще дрібно нашатковану половинку цибулини. В охолодженому айраном розмішуємо гірчицю і виливаємо його до подрібненим інгредієнтів. Перемішуємо все і додаємо щодо свого смаку кухонну сіль і суміш різних перців. В кінці вводимо в окрошку, дрібно нарізану зелень петрушки і кропу.

    Рецепт окрошки на айраном з ковбасою


    Інгредієнти:

  • нежирна варена ковбаса (теляча) – 370 г;

  • курячі яйця (великі) – 4 шт.;

  • картопля (середній) – 5 шт;

  • огірки – 2-3 шт.;

  • сіль «Екстра»;

  • зелень кропу – пучок;

  • пір'я зеленої цибулі – 4-5 шт.;

  • охолоджений айран – 12 л.
  • Окрошка на айраном


    Приготування
    Відварюємо в одній ємності картоплю, а в іншій яйця. Після, до кімнатної температури остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи з шкіркою. Картоплю нарізаємо тонким, гострим ножем кубиками, а яйця протираємо через тертку з великими отворами. Також як і картоплю, нарізаємо ковбасу, а потім трохи меншими кубиками подрібнюємо свіжі огірки. Свіжий кріп і пір'я зеленого лука, наскільки можливо дрібно рубаємо гострим ножем. Всі підготовлені інгредієнти з'єднуємо в зручну глибоку ємність і в ній же їх перемішуємо з додаванням дрібної солі. Заливаємо все дуже охолодженим айраном і відразу ж розподіляємо нашу смачну окрошку по порціях.