Як приготувати окрошку на кефірі?
Є безліч способів приготування холодного супу - окрошки. Одні готують її на квасі, інші використовують в якості основи сироватку, третім подобається бульйон , заправлений майонезом , а хтось віддає перевагу в якості основи мінералку. Ми ж вам зараз розповімо, як готувати окрошку на кефірі.
Інгредієнти:
картопля середніх розмірів відварна – 3 шт.;
морква середня – 2 шт.;
ковбаса варена – 150 г;
редис – 15 шт.;
оцет – 4 ст. ложі;
нежирний кефір – 2 літри;
огірки – 3 шт.;
яйця, зварені круто – 2 шт.;
майонез 67% жирності – 100 г;
сіль;
вода мінеральна з газом – 1 літр;
кріп.
Приготування
Очищені від шкірки моркву і картоплю подрібнюємо кубиками. Також чистимо і ріжемо відварені круто яйця. Таким же чином нарізаємо ковбасу, редис, огірки. Змішуємо всі інгредієнти. Заливаємо кефіром, вливаємо оцет, мінералку. Потім кладемо майонез і сіль за смаком. Додаємо дрібно рубаний кріп і добре розмішуємо. На кілька годин ставимо готову окрошку на кефірі і мінералці холод, а потім подаємо до столу.
Інгредієнти:
кефір середньої жирності – 300 мл;
вода газована – 250 мл;
редис – 80 г;
яйця – 2 шт.;
огірки – 100 г;
філе курки – 100 г;
сіль;
зелень;
рисовий оцет – 15-20 мл
Приготування
Яйця варимо круто, потім охолоджуємо, очищаємо і ріжемо кубиками. Курячу грудку варимо до готовності також подрібнюємо разом з редисом і огірками. Зелень дрібненько рубаємо. Змішуємо кефір з газованою водою і рисовим оцтом. Заливаємо підготовлені раніше інгредієнти кефірної масою, підсолюємо, розмішуємо, а після охолодження подаємо до столу.
Інгредієнти:
кефір 32% жирності – 500 мл;
редис – 100 г;
огірки середні – 3 шт.;
гілочка м'яти – 1 шт.;
цибулю зелений – 50 р;
кріп – 40 г;
петрушка – 40 г;
перець чорний мелений;
сіль.
Приготування
Кефір злегка підсолюємо, перчимо і збиваємо. Очищені від шкірки огірки ріжемо кубиками. Якщо ж огірочки молоденькі і шкірка тоненька, то її можна не очищати. Дрібненько кришимо зелений лук. Редис шаткуємо тоненькими кружальцями. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо дрібненько розкришений кріп і подрібнені листочки м'яти. Все це перемішуємо і заливаємо кефіром. Подаємо таку овочеву окрошку на кефірі до столу в охолодженому вигляді. Всім приємного апетиту!
Окрошка класична з ковбасою на кефірі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від шкірки моркву і картоплю подрібнюємо кубиками. Також чистимо і ріжемо відварені круто яйця. Таким же чином нарізаємо ковбасу, редис, огірки. Змішуємо всі інгредієнти. Заливаємо кефіром, вливаємо оцет, мінералку. Потім кладемо майонез і сіль за смаком. Додаємо дрібно рубаний кріп і добре розмішуємо. На кілька годин ставимо готову окрошку на кефірі і мінералці холод, а потім подаємо до столу.
Смачна окрошка на кефірі з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Яйця варимо круто, потім охолоджуємо, очищаємо і ріжемо кубиками. Курячу грудку варимо до готовності також подрібнюємо разом з редисом і огірками. Зелень дрібненько рубаємо. Змішуємо кефір з газованою водою і рисовим оцтом. Заливаємо підготовлені раніше інгредієнти кефірної масою, підсолюємо, розмішуємо, а після охолодження подаємо до столу.
Як приготувати овочеву окрошка на кефірі?
Інгредієнти:
Приготування
Кефір злегка підсолюємо, перчимо і збиваємо. Очищені від шкірки огірки ріжемо кубиками. Якщо ж огірочки молоденькі і шкірка тоненька, то її можна не очищати. Дрібненько кришимо зелений лук. Редис шаткуємо тоненькими кружальцями. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо дрібненько розкришений кріп і подрібнені листочки м'яти. Все це перемішуємо і заливаємо кефіром. Подаємо таку овочеву окрошку на кефірі до столу в охолодженому вигляді. Всім приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Класична окрошка на кефірі – рецепт
Складно визначити класичний варіант окрошки, якщо деякі вважають правильною основу на квасі, інші на воді. Ми ж розповімо, як зробити цей улюблений
Пісна окрошка
Любимейшую багатьма окрошку можна приготувати і в піст, замінивши м'ясні компоненти рибою або зовсім виключивши їх зі складу. Вийде чудове, легке
Окрошка класична з ковбасою – рецепт
З приходом теплих днів оновлюється наше меню, додаються страви зі свіжих овочів, на зміну гарячих супів приходять холодні. Найулюбленіше холодне
Окрошка на мінералці
Окрошка - одне з найулюбленіших весняних страв. Саме її готують з перших врожаїв зелені, редиски, огірків. До речі кажучи, зробити смачну окрошку
Окрошка на квасі
Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований