Є безліч способів приготування холодного супу - окрошки. Одні готують її на квасі, інші використовують в якості основи сироватку, третім подобається бульйон , заправлений майонезом , а хтось віддає перевагу в якості основи мінералку. Ми ж вам зараз розповімо, як готувати окрошку на кефірі.
Окрошка класична з ковбасою на кефірі – рецепт
Інгредієнти: картопля середніх розмірів відварна – 3 шт.; морква середня – 2 шт.; ковбаса варена – 150 г; редис – 15 шт.; оцет – 4 ст. ложі; нежирний кефір – 2 літри; огірки – 3 шт.; яйця, зварені круто – 2 шт.; майонез 67% жирності – 100 г; сіль; вода мінеральна з газом – 1 літр; кріп. Приготування Очищені від шкірки моркву і картоплю подрібнюємо кубиками. Також чистимо і ріжемо відварені круто яйця. Таким же чином нарізаємо ковбасу, редис, огірки. Змішуємо всі інгредієнти. Заливаємо кефіром, вливаємо оцет, мінералку. Потім кладемо майонез і сіль за смаком. Додаємо дрібно рубаний кріп і добре розмішуємо. На кілька годин ставимо готову окрошку на кефірі і мінералці холод, а потім подаємо до столу.
Смачна окрошка на кефірі з куркою
Інгредієнти: кефір середньої жирності – 300 мл; вода газована – 250 мл; редис – 80 г; яйця – 2 шт.; огірки – 100 г; філе курки – 100 г; сіль; зелень; рисовий оцет – 15-20 мл Приготування Яйця варимо круто, потім охолоджуємо, очищаємо і ріжемо кубиками. Курячу грудку варимо до готовності також подрібнюємо разом з редисом і огірками. Зелень дрібненько рубаємо. Змішуємо кефір з газованою водою і рисовим оцтом. Заливаємо підготовлені раніше інгредієнти кефірної масою, підсолюємо, розмішуємо, а після охолодження подаємо до столу.
Як приготувати овочеву окрошка на кефірі?
Інгредієнти: кефір 32% жирності – 500 мл; редис – 100 г; огірки середні – 3 шт.; гілочка м'яти – 1 шт.; цибулю зелений – 50 р; кріп – 40 г; петрушка – 40 г; перець чорний мелений; сіль. Приготування Кефір злегка підсолюємо, перчимо і збиваємо. Очищені від шкірки огірки ріжемо кубиками. Якщо ж огірочки молоденькі і шкірка тоненька, то її можна не очищати. Дрібненько кришимо зелений лук. Редис шаткуємо тоненькими кружальцями. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо дрібненько розкришений кріп і подрібнені листочки м'яти. Все це перемішуємо і заливаємо кефіром. Подаємо таку овочеву окрошку на кефірі до столу в охолодженому вигляді. Всім приємного апетиту!