Вернуться назад Распечатать

Як приготувати окрошку на кефірі?

Як приготувати окрошку на кефірі?
Є безліч способів приготування холодного супу - окрошки. Одні готують її на квасі, інші використовують в якості основи сироватку, третім подобається бульйон , заправлений майонезом , а хтось віддає перевагу в якості основи мінералку. Ми ж вам зараз розповімо, як готувати окрошку на кефірі.

Окрошка класична з ковбасою на кефірі – рецепт


Інгредієнти:

  • картопля середніх розмірів відварна – 3 шт.;

  • морква середня – 2 шт.;

  • ковбаса варена – 150 г;

  • редис – 15 шт.;

  • оцет – 4 ст. ложі;

  • нежирний кефір – 2 літри;

  • огірки – 3 шт.;

  • яйця, зварені круто – 2 шт.;

  • майонез 67% жирності – 100 г;

  • сіль;

  • вода мінеральна з газом – 1 літр;

  • кріп.


  • Приготування
    Очищені від шкірки моркву і картоплю подрібнюємо кубиками. Також чистимо і ріжемо відварені круто яйця. Таким же чином нарізаємо ковбасу, редис, огірки. Змішуємо всі інгредієнти. Заливаємо кефіром, вливаємо оцет, мінералку. Потім кладемо майонез і сіль за смаком. Додаємо дрібно рубаний кріп і добре розмішуємо. На кілька годин ставимо готову окрошку на кефірі і мінералці холод, а потім подаємо до столу.

    Смачна окрошка на кефірі з куркою


    Інгредієнти:

  • кефір середньої жирності – 300 мл;

  • вода газована – 250 мл;

  • редис – 80 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • огірки – 100 г;

  • філе курки – 100 г;

  • сіль;

  • зелень;

  • рисовий оцет – 15-20 мл


  • Приготування
    Яйця варимо круто, потім охолоджуємо, очищаємо і ріжемо кубиками. Курячу грудку варимо до готовності також подрібнюємо разом з редисом і огірками. Зелень дрібненько рубаємо. Змішуємо кефір з газованою водою і рисовим оцтом. Заливаємо підготовлені раніше інгредієнти кефірної масою, підсолюємо, розмішуємо, а після охолодження подаємо до столу.

    Як приготувати овочеву окрошка на кефірі?


    Інгредієнти:

  • кефір 32% жирності – 500 мл;

  • редис – 100 г;

  • огірки середні – 3 шт.;

  • гілочка м'яти – 1 шт.;

  • цибулю зелений – 50 р;

  • кріп – 40 г;

  • петрушка – 40 г;
  • Як приготувати окрошку на кефірі?

  • перець чорний мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Кефір злегка підсолюємо, перчимо і збиваємо. Очищені від шкірки огірки ріжемо кубиками. Якщо ж огірочки молоденькі і шкірка тоненька, то її можна не очищати. Дрібненько кришимо зелений лук. Редис шаткуємо тоненькими кружальцями. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо дрібненько розкришений кріп і подрібнені листочки м'яти. Все це перемішуємо і заливаємо кефіром. Подаємо таку овочеву окрошку на кефірі до столу в охолодженому вигляді. Всім приємного апетиту!