Юшка з окуня
Юшка з окуня – прекрасне перше блюдо, яке оцінять всі ваші домочадці. Бульйон виходить насиченим, а рибка – дуже ніжною і смачною.
Інгредієнти:
окунь річковий – 985 г;
вода – 2 л;
цибулина – 65 г;
спеції ;
морква – 95 г;
петрушка – за смаком;
лавровий лист.
Приготування
Перед тим, як зварити юшку, окуня чистимо, потрошимо і відрізаємо голову з плавниками. Підготовлену тушку нарізаємо шматками і обережно виймаємо всі великі кістки. Далі складаємо рибу в марлю і викладаємо в каструлю з водою. Завдяки такому способу, бульйон вийде прозорим, а філе не розвариться і збереже свою форму. Цибуля обробляємо, розрізаємо на четвертинки і відправляємо в каструлю. Моркву очищаємо, шаткуємо великими брусочками і кидаємо до основних інгредієнтів. Додаємо спеції за смаком, лавровий листочок і доводимо домашню юшку з річкового окуня до кипіння. Потім зменшуємо нагрівання і варимо суп, близько 35 хвилин, прикривши кришкою. Після цього розливаємо страву по тарілках, додаємо в кожну порцію відварне філе і подаємо до столу.
Інгредієнти:
картопля – 155 г;
пшоняна крупа – 45 г;
цибулина – 65 г;
лавровий лист;
спеції;
олія рослинна;
морква – 55 г;
свіжа зелень – для прикраси;
окунь морський – 705 р.
Приготування
Окуня чистимо, потрошимо, промиваємо й розрізаємо на шматочки. Складаємо рибу в каструлю і заливаємо холодною водою. Накриваємо посуд кришкою і варимо бульйон 25 хвилин на невеликому вогні, знімаючи піну.
Моркву і цибулю обробляємо, обполіскуємо і дрібно рубаємо. На сковороду наливаємо соняшникова масло, викладаємо овочі і припускаємо 10 хвилин, помішуючи. Варену рибу акуратно виймаємо з каструлі, а бульйон проціджують. Картоплю чистимо і розрізаємо невеликими кубиками. Кидаємо його в рибний бульйон і варимо, прикривши кришкою. Пшоно при необхідності перебираємо і ретельно промиваємо. Додаємо крупи в суп разом з овочевою обсмаженням. Кидаємо спеції за смаком, лавровий лист і варимо юшку до готовності 25 хвилин. Подаємо суп зі шматочком риби, прикрасивши порізаною зеленню.
Інгредієнти:
окунь – 705 м;
морква – 65 г;
цибулина – 65 г;
картопля – 115 г;
спеції;
зелень.
Приготування
Рибу обробити, потрошимо, нарізаємо шматочками і складаємо в баняк. Заливаємо водою і ставимо посуд на вогнище. Через 40 хвилин акуратно виймаємо окуня і розбираємо від кісток. У гарячий бульйон додаємо очищені і дрібно нарізані овочі. Підсолюємо суп по смаку і варимо ще 30 хвилин. У самому кінці додаємо в юшку рибу і знімаємо казанок з багаття. Прикриваємо кришкою, наполягаємо блюдо 15 хвилин, а потім розливаємо наваристу юшку з окуня по тарілках.
Рецепт юшки з окуня
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зварити юшку, окуня чистимо, потрошимо і відрізаємо голову з плавниками. Підготовлену тушку нарізаємо шматками і обережно виймаємо всі великі кістки. Далі складаємо рибу в марлю і викладаємо в каструлю з водою. Завдяки такому способу, бульйон вийде прозорим, а філе не розвариться і збереже свою форму. Цибуля обробляємо, розрізаємо на четвертинки і відправляємо в каструлю. Моркву очищаємо, шаткуємо великими брусочками і кидаємо до основних інгредієнтів. Додаємо спеції за смаком, лавровий листочок і доводимо домашню юшку з річкового окуня до кипіння. Потім зменшуємо нагрівання і варимо суп, близько 35 хвилин, прикривши кришкою. Після цього розливаємо страву по тарілках, додаємо в кожну порцію відварне філе і подаємо до столу.
Юшка з морського окуня
Інгредієнти:
Приготування
Окуня чистимо, потрошимо, промиваємо й розрізаємо на шматочки. Складаємо рибу в каструлю і заливаємо холодною водою. Накриваємо посуд кришкою і варимо бульйон 25 хвилин на невеликому вогні, знімаючи піну.
Моркву і цибулю обробляємо, обполіскуємо і дрібно рубаємо. На сковороду наливаємо соняшникова масло, викладаємо овочі і припускаємо 10 хвилин, помішуючи. Варену рибу акуратно виймаємо з каструлі, а бульйон проціджують. Картоплю чистимо і розрізаємо невеликими кубиками. Кидаємо його в рибний бульйон і варимо, прикривши кришкою. Пшоно при необхідності перебираємо і ретельно промиваємо. Додаємо крупи в суп разом з овочевою обсмаженням. Кидаємо спеції за смаком, лавровий лист і варимо юшку до готовності 25 хвилин. Подаємо суп зі шматочком риби, прикрасивши порізаною зеленню.
Рецепт юшки на багатті з окуня
Інгредієнти:
Приготування
Рибу обробити, потрошимо, нарізаємо шматочками і складаємо в баняк. Заливаємо водою і ставимо посуд на вогнище. Через 40 хвилин акуратно виймаємо окуня і розбираємо від кісток. У гарячий бульйон додаємо очищені і дрібно нарізані овочі. Підсолюємо суп по смаку і варимо ще 30 хвилин. У самому кінці додаємо в юшку рибу і знімаємо казанок з багаття. Прикриваємо кришкою, наполягаємо блюдо 15 хвилин, а потім розливаємо наваристу юшку з окуня по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морський окунь у фользі в духовці
Пропонуємо урізноманітнити рибне меню новими цікавими рецептами, які описані далі. Розповімо, як оригінально і незвично запекти морського окуня,
Юшка з скумбрії
Неймовірно смачним і ароматним вийде суп з скумбрії, якщо ви скористаєтеся нашими рекомендаціями. Така юшка виходить дуже легкою і ситної, адже ця
Юшка з морського окуня
Коли хочеться ситної юшки, варто подумати, яка риба найкраще підійде для цього першого страви. Дуже смачним виходить суп з морського окуня.
Суп з зубатки - рецепт
Суп з зубатки - це відмінний варіант для легкого, але дуже ситного обіду. Хочете поїсти такий сьогодні? Тоді готуйте його з нашими рецептами! Ми
Вуха - класичний рецепт
Вуха - справжнє надбання російської кухні, яке століттями подавалося до святкових та буденних столів. Автентичні старорусские, і більш модернізовані
Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.