Морський окунь у фользі в духовці
Якщо ваша сім'я любить здорову їжу, намагається економити час на приготуванні і стежить за витратами, то запечена риба стане прекрасною альтернативою багатим вуглеводами бюджетним вечерям. Нижче ми поділимося рецептами морського окуня у фользі в духовці, якого можна запекти окремо або в компанії простого овочевого гарніру.
Азіатські кулінари знають толк в правильному приготуванні риби і морепродуктів. Ми вирішили зібрати разом всі класичні смаки східної кухні і застосувати їх у цьому рецепті окуня.
Інгредієнти:
тушка окуня (середнього розміру) - 1 шт.;
часник -2 зубки;
сік лайма - 15 мл;
соєвий соус - 35 мл;
гострий соус чилі - за смаком;
тертий імбир - 2 ст. ложки;
кунжутне масло - 10 мл;
жменя кінзи.
Приготування
Перед тим, як приготувати окуня в фользі в духовці, випатрайте тушку, зріжте плавники і зчистите з поверхні риби луску. Підготовленого окуня промийте, обсушіть і зробіть кілька неглибоких надрізів на шкірі. В ступі розітріть часникові зубки з імбиром, додайте до пасти сік лайма, соєвий соус і кунжутне масло. Отриманим маринадом полийте рибу зовні і всередині, черевце набийте кінзою і оберніть тушку фольгою. Залиште рибу промаринуватися на той час, за яке духовка розігріється до 210 градусів. Запікайте окуня у фользі 25-30 хвилин. Сервіруйте з приготованими на пару овочами.
Інгредієнти:
тушки окуня - 4 шт.;
жменя кінзи, кропу, базиліка;
гілочки розмарину - 8 шт.;
тертий імбир - 2 ст. ложки;
гострий перець чилі - 2 шт.;
рослинне масло - 45 мл;
часник - 4 зубки;
лимон - 1 шт.;
картопля - 940 м;
листя лавра - 3 шт.;
оливкова олія - 45 мл
Приготування
Розітріть гілочки розмарину з сіллю і часником. Додайте тертий імбир і подрібнений чилі, влийте масло. Отриманим маринадом полийте рибу всередині і зовні. Черевну порожнину набийте свіжими травами і залиште окуня маринуватися в контейнері на 8 годин.
Перед початком приготування, розділіть картоплю на п'ятаки товщиною в півтора-два сантиметри. Збризніть маслом, посипте сіллю і розтертим лавром. Покладіть картоплю і рибу в один конверт з фольги і запікайте протягом 35-40 хвилин при 200. В десять хвилин видаліть фольгу і дайте вмісту конверта підрум'янитися.
Приготування морського окуня в духовці у фользі також вдало можна проводити і в пергаменті, спорудивши конверт з двох подвійних аркушів паперу або в спеціальному рукаві для запікання.
Окунь в фользі в духовці – рецепт
Азіатські кулінари знають толк в правильному приготуванні риби і морепродуктів. Ми вирішили зібрати разом всі класичні смаки східної кухні і застосувати їх у цьому рецепті окуня.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати окуня в фользі в духовці, випатрайте тушку, зріжте плавники і зчистите з поверхні риби луску. Підготовленого окуня промийте, обсушіть і зробіть кілька неглибоких надрізів на шкірі. В ступі розітріть часникові зубки з імбиром, додайте до пасти сік лайма, соєвий соус і кунжутне масло. Отриманим маринадом полийте рибу зовні і всередині, черевце набийте кінзою і оберніть тушку фольгою. Залиште рибу промаринуватися на той час, за яке духовка розігріється до 210 градусів. Запікайте окуня у фользі 25-30 хвилин. Сервіруйте з приготованими на пару овочами.
Червоний окунь в духовці з картоплею в фользі
Інгредієнти:
Приготування
Розітріть гілочки розмарину з сіллю і часником. Додайте тертий імбир і подрібнений чилі, влийте масло. Отриманим маринадом полийте рибу всередині і зовні. Черевну порожнину набийте свіжими травами і залиште окуня маринуватися в контейнері на 8 годин.
Перед початком приготування, розділіть картоплю на п'ятаки товщиною в півтора-два сантиметри. Збризніть маслом, посипте сіллю і розтертим лавром. Покладіть картоплю і рибу в один конверт з фольги і запікайте протягом 35-40 хвилин при 200. В десять хвилин видаліть фольгу і дайте вмісту конверта підрум'янитися.
Приготування морського окуня в духовці у фользі також вдало можна проводити і в пергаменті, спорудивши конверт з двох подвійних аркушів паперу або в спеціальному рукаві для запікання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горбуша в фользі в духовці
Якщо напередодні урочистості у вас з'явилося бажання вразити гостей неймовірним стравою - скористайтеся запропонованими рецептами. Далі розповімо, як
Риба у фользі в духовці
Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
Юшка з морського окуня
Коли хочеться ситної юшки, варто подумати, яка риба найкраще підійде для цього першого страви. Дуже смачним виходить суп з морського окуня.
Смажений морський окунь
Морський окунь - дуже корисна і смачна риба, яка відрізняється відсутністю явного рибного запаху. Готувати її просто, потрібно лише знати декілька
Морський окунь, запечений в духовці
Морський окунь є дуже корисною рибою. Приготувати з нього можна досить багато страв, а тому ми вирішили розповісти вам про деяких рецептах. Ви,