Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морський окунь у фользі в духовці

Морський окунь у фользі в духовці

14-01-2016, 14:48
473
Морський окунь у фользі в духовці
Якщо ваша сім'я любить здорову їжу, намагається економити час на приготуванні і стежить за витратами, то запечена риба стане прекрасною альтернативою багатим вуглеводами бюджетним вечерям. Нижче ми поділимося рецептами морського окуня у фользі в духовці, якого можна запекти окремо або в компанії простого овочевого гарніру.

Окунь в фользі в духовці – рецепт


Азіатські кулінари знають толк в правильному приготуванні риби і морепродуктів. Ми вирішили зібрати разом всі класичні смаки східної кухні і застосувати їх у цьому рецепті окуня.
Інгредієнти:

  • тушка окуня (середнього розміру) - 1 шт.;

  • часник -2 зубки;

  • сік лайма - 15 мл;

  • соєвий соус - 35 мл;

  • гострий соус чилі - за смаком;

  • тертий імбир - 2 ст. ложки;

  • кунжутне масло - 10 мл;

  • жменя кінзи.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати окуня в фользі в духовці, випатрайте тушку, зріжте плавники і зчистите з поверхні риби луску. Підготовленого окуня промийте, обсушіть і зробіть кілька неглибоких надрізів на шкірі. В ступі розітріть часникові зубки з імбиром, додайте до пасти сік лайма, соєвий соус і кунжутне масло. Отриманим маринадом полийте рибу зовні і всередині, черевце набийте кінзою і оберніть тушку фольгою. Залиште рибу промаринуватися на той час, за яке духовка розігріється до 210 градусів. Запікайте окуня у фользі 25-30 хвилин. Сервіруйте з приготованими на пару овочами.

    Червоний окунь в духовці з картоплею в фользі


    Інгредієнти:

  • тушки окуня - 4 шт.;

  • жменя кінзи, кропу, базиліка;

  • гілочки розмарину - 8 шт.;

  • тертий імбир - 2 ст. ложки;

  • гострий перець чилі - 2 шт.;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • часник - 4 зубки;

  • лимон - 1 шт.;

  • картопля - 940 м;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Приготування
    Розітріть гілочки розмарину з сіллю і часником. Додайте тертий імбир і подрібнений чилі, влийте масло. Отриманим маринадом полийте рибу всередині і зовні. Черевну порожнину набийте свіжими травами і
    Морський окунь у фользі в духовці
    залиште окуня маринуватися в контейнері на 8 годин.
    Перед початком приготування, розділіть картоплю на п'ятаки товщиною в півтора-два сантиметри. Збризніть маслом, посипте сіллю і розтертим лавром. Покладіть картоплю і рибу в один конверт з фольги і запікайте протягом 35-40 хвилин при 200. В десять хвилин видаліть фольгу і дайте вмісту конверта підрум'янитися.
    Приготування морського окуня в духовці у фользі також вдало можна проводити і в пергаменті, спорудивши конверт з двох подвійних аркушів паперу або в спеціальному рукаві для запікання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Горбуша в фользі в духовці
    Горбуша в фользі в духовці
    Якщо напередодні урочистості у вас з'явилося бажання вразити гостей неймовірним стравою - скористайтеся запропонованими рецептами. Далі розповімо, як
    Риба у фользі в духовці
    Риба у фользі в духовці
    Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
    Юшка з морського окуня
    Юшка з морського окуня
    Коли хочеться ситної юшки, варто подумати, яка риба найкраще підійде для цього першого страви. Дуже смачним виходить суп з морського окуня.
    Смажений морський окунь
    Смажений морський окунь
    Морський окунь - дуже корисна і смачна риба, яка відрізняється відсутністю явного рибного запаху. Готувати її просто, потрібно лише знати декілька
    Морський окунь, запечений в духовці
    Морський окунь, запечений в духовці
    Морський окунь є дуже корисною рибою. Приготувати з нього можна досить багато страв, а тому ми вирішили розповісти вам про деяких рецептах. Ви,