Якщо ваша сім'я любить здорову їжу, намагається економити час на приготуванні і стежить за витратами, то запечена риба стане прекрасною альтернативою багатим вуглеводами бюджетним вечерям. Нижче ми поділимося рецептами морського окуня у фользі в духовці, якого можна запекти окремо або в компанії простого овочевого гарніру.
Окунь в фользі в духовці – рецепт
Азіатські кулінари знають толк в правильному приготуванні риби і морепродуктів. Ми вирішили зібрати разом всі класичні смаки східної кухні і застосувати їх у цьому рецепті окуня.
Інгредієнти: тушка окуня (середнього розміру) - 1 шт.; часник -2 зубки; сік лайма - 15 мл; соєвий соус - 35 мл; гострий соус чилі - за смаком; тертий імбир - 2 ст. ложки; кунжутне масло - 10 мл; жменя кінзи. Приготування Перед тим, як приготувати окуня в фользі в духовці, випатрайте тушку, зріжте плавники і зчистите з поверхні риби луску. Підготовленого окуня промийте, обсушіть і зробіть кілька неглибоких надрізів на шкірі. В ступі розітріть часникові зубки з імбиром, додайте до пасти сік лайма, соєвий соус і кунжутне масло. Отриманим маринадом полийте рибу зовні і всередині, черевце набийте кінзою і оберніть тушку фольгою. Залиште рибу промаринуватися на той час, за яке духовка розігріється до 210 градусів. Запікайте окуня у фользі 25-30 хвилин. Сервіруйте з приготованими на пару овочами.
Червоний окунь в духовці з картоплею в фользі
Інгредієнти: тушки окуня - 4 шт.; жменя кінзи, кропу, базиліка; гілочки розмарину - 8 шт.; тертий імбир - 2 ст. ложки; гострий перець чилі - 2 шт.; рослинне масло - 45 мл; часник - 4 зубки; лимон - 1 шт.; картопля - 940 м; листя лавра - 3 шт.; оливкова олія - 45 мл Приготування Розітріть гілочки розмарину з сіллю і часником. Додайте тертий імбир і подрібнений чилі, влийте масло. Отриманим маринадом полийте рибу всередині і зовні. Черевну порожнину набийте свіжими травами і
залиште окуня маринуватися в контейнері на 8 годин.
Перед початком приготування, розділіть картоплю на п'ятаки товщиною в півтора-два сантиметри. Збризніть маслом, посипте сіллю і розтертим лавром. Покладіть картоплю і рибу в один конверт з фольги і запікайте протягом 35-40 хвилин при 200. В десять хвилин видаліть фольгу і дайте вмісту конверта підрум'янитися.
Приготування морського окуня в духовці у фользі також вдало можна проводити і в пергаменті, спорудивши конверт з двох подвійних аркушів паперу або в спеціальному рукаві для запікання.