Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вуха - класичний рецепт

Вуха - класичний рецепт

26-03-2015, 18:26
586
Вуха - класичний рецепт
Вуха - одна з найдавніших страв російської кухні, що являємо собою, по суті, рибний суп . Вважається, що найкраще для юшки підходять такі сорти риби, як судак, окунь, йорж, на другому місці стоять карась, сазан, короп, головень.
Є деякі правила, яких треба дотримуватися при приготуванні цієї страви: посуд, в якій вариться юшка, повинна бути емальованому або глиняному, вогонь - помірним, не можна допускати сильного кипіння. Крім того, каструлю кришкою накривати не треба. У цій статті ми розповімо вам декілька рецептів смачної юшки.

Класична вуха в домашніх умовах - рецепт


Рецептів, як варити юшку досить багато. Зараз ми розповімо вам класичний варіант, тобто основу основ, а далі ви вже на свій розсуд і смак можете вносити зміни.
Інгредієнти:

  • окунь - 1 кг;

  • цибулю в лушпинні - 2 шт.;

  • морква (середня) - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • чорний перець (горошок) - 7 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • горілка - 70 мл;

  • вода - 25 л;

  • сіль, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Очищений і нарізаний кубиками картоплю опускаємо в киплячу воду. Туди ж опускаємо цілі неочищені цибулини, достатньо лише помити і зрізати корінці. Моркву і корінь петрушки чистимо і дрібно кришимо, також висипаємо до овочів і варимо все близько 10 хвилин.
    Тим часом займаємося рибою: чистимо від луски і нутрощів, ріжемо на шматки. У бульйон кладемо лавровий лист, перець, додаємо за смаком сіль і опускаємо окуня. Варимо все разом ще хвилин 15. Після цього вливаємо горілку. Вона покращує смакові якості готового страви, при цьому також сприяє усуненню запаху твані, який характерний для деяких видів риби.
    Коли вуха вже готова, виймаємо з неї лавровий лист, перець, цибулю і додаємо масло вершкове. Перед подачею на стіл в кожну тарілку додаємо подрібнену зелень. Як бачите, рецепт юшки з окуня абсолютно простий, тому сміливо беріться готувати цю страву, домашні будуть вам вдячні за його відмінний смак!

    Суп-вуха - рецепт


    Багато хто вважає, що справжня юшка повинна бути приготована обов'язково на багатті, але ми розповімо вам рецепт домашньої юшки. Повірте, таке блюдо виходить нітрохи не гірше, приготованого на природі.
    Інгредієнти:

  • риба - 1 кг;

  • картопля - 4 шт.;

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, чорний мелений перець, лавровий лист, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Рибу чистимо, нарізаємо порційними шматочками, викладаємо її в каструлю і заливаємо водою, варимо на помірному вогні, періодично знімаючи піну, яка утворилася.
    Тим часом очищаємо і нарізаємо кубиками картоплю, цибулю, моркву.
    Коли риба зварилася, виймаємо її і розбираємо на шматочки, відокремлюючи м'ясо від кісточок. У бульйон додаємо сіль за смаком і
    Вуха - класичний рецепт
    картопля, котрий необхідно відварити до напівготовності. Після цього додаємо цибулю і моркву і варимо ще 10 хвилин.
    Тепер потихеньку додаємо манну крупу, постійно помішуючи, щоб не було грудочок, варимо близько 5 хвилин, потім додаємо лавровий лист і рибу.
    А тепер цікавий момент рецепту приготування юшки будинку: додамо нашої домашньої вусі запах багаття. Для цього беремо кілька дерев'яних паличок (як варіант, китайські палички), підпалюємо їх і тушкуємо прямо у вусі, головне, щоб це були не бамбукові палички.
    Рецепт приготування юшки можна трохи змінити, наприклад замість манки можна додавати рис, теж буде дуже смачно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Юшка з морського окуня
    Юшка з морського окуня
    Коли хочеться ситної юшки, варто подумати, яка риба найкраще підійде для цього першого страви. Дуже смачним виходить суп з морського окуня.
    Юшка з тріски
    Юшка з тріски
    Вуха - це апетитне і універсальне блюдо в будь-який час року. Взимку вона відмінно зігріває і насичує, а влітку є відмінним компонентом будь-якого
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
    Юшка з осетрини - рецепт
    Юшка з осетрини - рецепт
    Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
    Вуха в мультиварці
    Вуха в мультиварці
    Якщо вам хочеться приготувати на обід щось швидке, легке, але в теж час досить поживне, смачне та корисне, то пропонуємо вам зварити юшку. Цей