Юшка з окуня – прекрасне перше блюдо, яке оцінять всі ваші домочадці. Бульйон виходить насиченим, а рибка – дуже ніжною і смачною.
Рецепт юшки з окуня
Інгредієнти: окунь річковий – 985 г; вода – 2 л; цибулина – 65 г; спеції ; морква – 95 г; петрушка – за смаком; лавровий лист. Приготування Перед тим, як зварити юшку, окуня чистимо, потрошимо і відрізаємо голову з плавниками. Підготовлену тушку нарізаємо шматками і обережно виймаємо всі великі кістки. Далі складаємо рибу в марлю і викладаємо в каструлю з водою. Завдяки такому способу, бульйон вийде прозорим, а філе не розвариться і збереже свою форму. Цибуля обробляємо, розрізаємо на четвертинки і відправляємо в каструлю. Моркву очищаємо, шаткуємо великими брусочками і кидаємо до основних інгредієнтів. Додаємо спеції за смаком, лавровий листочок і доводимо домашню юшку з річкового окуня до кипіння. Потім зменшуємо нагрівання і варимо суп, близько 35 хвилин, прикривши кришкою. Після цього розливаємо страву по тарілках, додаємо в кожну порцію відварне філе і подаємо до столу.
Юшка з морського окуня
Інгредієнти: картопля – 155 г; пшоняна крупа – 45 г; цибулина – 65 г; лавровий лист; спеції; олія рослинна; морква – 55 г; свіжа зелень – для прикраси; окунь морський – 705 р. Приготування Окуня чистимо, потрошимо, промиваємо й розрізаємо на шматочки. Складаємо рибу в каструлю і заливаємо холодною водою. Накриваємо посуд кришкою і варимо бульйон 25 хвилин на невеликому вогні, знімаючи піну.
Моркву і цибулю обробляємо, обполіскуємо і дрібно рубаємо. На сковороду наливаємо соняшникова масло, викладаємо овочі і припускаємо 10 хвилин, помішуючи. Варену рибу акуратно виймаємо з каструлі, а бульйон проціджують. Картоплю чистимо і розрізаємо невеликими кубиками. Кидаємо його в рибний бульйон і варимо, прикривши кришкою. Пшоно при необхідності перебираємо і ретельно промиваємо. Додаємо крупи в суп разом з овочевою обсмаженням. Кидаємо спеції за смаком, лавровий лист і варимо юшку до готовності 25 хвилин. Подаємо суп зі шматочком риби, прикрасивши порізаною зеленню.
Рецепт юшки на багатті з окуня
Інгредієнти: окунь – 705 м; морква – 65 г; цибулина – 65 г; картопля – 115 г; спеції; зелень. Приготування Рибу обробити, потрошимо, нарізаємо шматочками і складаємо в баняк. Заливаємо водою і ставимо посуд на вогнище. Через 40 хвилин акуратно виймаємо окуня і розбираємо від кісток. У гарячий бульйон додаємо очищені і дрібно нарізані овочі. Підсолюємо суп по смаку і варимо ще 30 хвилин. У самому кінці додаємо в юшку рибу і знімаємо казанок з багаття. Прикриваємо кришкою, наполягаємо блюдо 15 хвилин, а потім розливаємо наваристу юшку з окуня по тарілках.