» » Окрошка на кефірі і мінералці

Окрошка на кефірі і мінералці

Окрошка на кефірі і мінералці
Кожна господиня має свій секрет приготування шалено смачної окрошки, враховуючи переваги всієї родини. Деякі готують холодний суп з кисломолочних продуктів, поки інші люблять виключно російську версію страви і наполягають на рецепт окрошки з квасом.
У цій статті поговоримо про найпопулярнішою основі для окрошки – кефірі, який розбавимо мінеральною водою.

Як приготувати смачну окрошку на кефірі і мінералці - рецепт


Для більшої смакової насиченості і додамо в блюдо трохи сметани.
Інгредієнти:

  • нежирний кефір - 725 мл;

  • зелена цибуля - 4 невеликих пера;

  • яйця - 5 шт.;

  • жменя рубаного кропу;

  • картопля - 275 г;

  • огірок - 145 г;

  • редиска - 5 шт.;

  • сметана не жирна - 45 г;

  • мінеральна вода.


  • Приготування
    Спочатку відваріть до готовності бульби картоплі і яйця, останні обов'язково зваріть круто. Охолодивши, очистіть і подрібніть їх будь-яким зручним способом. Також довільно наріжте зелень, редис і огірки. Змішайте всі підготовлені складові разом, з'єднайте і перемішайте зі сметаною, і тільки тепер влийте кефір і розбавте мінералкою до бажаної консистенції.

    Рецепт приготування окрошки на кефірі і мінералці


    Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру – 275 г;

  • яйця добірні – 5 шт.;

  • огірок невеликий – 2 шт.;

  • кропу – 45 г;

  • зелена цибуля – 1 невеликий пучок;

  • копчена грудка куряча – 1 шт., приблизно 250 г;

  • кефір мінімальної жирності – 15 літра;

  • середньогазована вода – 950 мл;

  • сметана – 85 м;

  • гірчиця – 25 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Картопля ретельно помийте і відваріть в шкірці. Яйця зваріть круто. Потім обидва компоненти очистіть і наріжте кубиками. Таким же чином подрібніть свіжі огірки.
    З грудки зніміть шкірку, м'ясо дрібно поріжте. Складіть подрібнені цибулю і кріп в миску, туди додайте щіпку солі і гарненько розімніть дерев'яною товкачкою, для того, щоб із зелені утворився сік, і окрошка стала ароматною.
    Всі складові перемішайте, посоліть, додайте сметану, гірчицю, трохи розмішайте. І тепер можна заливати кефіром, а потім мінералкою довести до бажаної консистенції. Залиште окрошку на годину в холодильнику.

    Класична окрошка - рецепт на кефірі з мінералкою


    Інгредієнти:

  • картопля відварна – 3 шт.;

  • морква невелика – 2 шт.;

  • ковбаса «Докторська» – 125 г;

  • редиска – 12 шт.;

  • оцет – 25 мл;

  • нежирний кефір – 950 мл;

  • огірки невеликі – 3 шт.;

  • яйця, зварені круто – 3 шт.;

  • класичний майонез – 85 м;

  • сіль;

  • вода мінеральна среднегазированая – 650 мл;

  • кріп або інша улюблена зелень.


  • Приготування
    Очищені моркву і картоплю наріжте невеликими кубиками. Також очистіть і поріжте яйця. Кубиком порубаєте ковбасу, редиску, огірки. Змішайте всі складові. Залийте кефіром, влийте оцет і розбавте все мінералкою. Тепер додайте майонез і присолите страву за смаком. Додайте дрібно порубаний кріп і гарненько розмішайте. На пару годин залиште готову окрошку в холодильнику.

    Ароматна окрошка на кефірі і мінералці


    Інгредієнти:

  • відварна яловичина – 245 г;

  • яйця відварені круто – 5 шт.;

  • стебла цибулі – 3-4 пера;

  • стебла селери – 55 г

  • свіжі огірки – 225 г;

  • картоплю, відварену в шкірці – 325 г;

  • гілочки кропу – 5-7 шт.;

  • сіль;
  • Окрошка на кефірі і мінералці

  • кефір;

  • вода мінеральна.


  • Приготування
    М'ясо, яйця, картоплю і огірки поріжте кубиками. Селера подрібніть також, тільки набагато дрібніше. Поріжте дрібно стебла цибулі і кріп. Тепер всі компоненти з'єднайте в мисці, приправити сіллю і перемішайте.
    У тарілки порційно насипте густе наповнення і залийте кефіром і доведіть до бажаної консистенції газованою водичкою.
    Додав: admin | 23-06-2016, 21:31
    Переглядів: 190