Кожна господиня має свій секрет приготування шалено смачної окрошки, враховуючи переваги всієї родини. Деякі готують холодний суп з кисломолочних продуктів, поки інші люблять виключно російську версію страви і наполягають на рецепт окрошки з квасом.
У цій статті поговоримо про найпопулярнішою основі для окрошки – кефірі, який розбавимо мінеральною водою.
Як приготувати смачну окрошку на кефірі і мінералці - рецепт
Для більшої смакової насиченості і додамо в блюдо трохи сметани.
Інгредієнти: нежирний кефір - 725 мл; зелена цибуля - 4 невеликих пера; яйця - 5 шт.; жменя рубаного кропу; картопля - 275 г; огірок - 145 г; редиска - 5 шт.; сметана не жирна - 45 г; мінеральна вода. Приготування Спочатку відваріть до готовності бульби картоплі і яйця, останні обов'язково зваріть круто. Охолодивши, очистіть і подрібніть їх будь-яким зручним способом. Також довільно наріжте зелень, редис і огірки. Змішайте всі підготовлені складові разом, з'єднайте і перемішайте зі сметаною, і тільки тепер влийте кефір і розбавте мінералкою до бажаної консистенції.
Рецепт приготування окрошки на кефірі і мінералці
Інгредієнти: картопля середнього розміру – 275 г; яйця добірні – 5 шт.; огірок невеликий – 2 шт.; кропу – 45 г; зелена цибуля – 1 невеликий пучок; копчена грудка куряча – 1 шт., приблизно 250 г; кефір мінімальної жирності – 15 літра; середньогазована вода – 950 мл; сметана – 85 м; гірчиця – 25 г; сіль. Приготування Картопля ретельно помийте і відваріть в шкірці. Яйця зваріть круто. Потім обидва компоненти очистіть і наріжте кубиками. Таким же чином подрібніть свіжі огірки.
З грудки зніміть шкірку, м'ясо дрібно поріжте. Складіть подрібнені цибулю і кріп в миску, туди додайте щіпку солі і гарненько розімніть дерев'яною товкачкою, для того, щоб із зелені утворився сік, і окрошка стала ароматною.
Всі складові перемішайте, посоліть, додайте сметану, гірчицю, трохи розмішайте. І тепер можна заливати кефіром, а потім мінералкою довести до бажаної консистенції. Залиште окрошку на годину в холодильнику.
Класична окрошка - рецепт на кефірі з мінералкою
Інгредієнти: картопля відварна – 3 шт.; морква невелика – 2 шт.; ковбаса «Докторська» – 125 г; редиска – 12 шт.; оцет – 25 мл; нежирний кефір – 950 мл; огірки невеликі – 3 шт.; яйця, зварені круто – 3 шт.; класичний майонез – 85 м; сіль; вода мінеральна среднегазированая – 650 мл; кріп або інша улюблена зелень. Приготування Очищені моркву і картоплю наріжте невеликими кубиками. Також очистіть і поріжте яйця. Кубиком порубаєте ковбасу, редиску, огірки. Змішайте всі складові. Залийте кефіром, влийте оцет і розбавте все мінералкою. Тепер додайте майонез і присолите страву за смаком. Додайте дрібно порубаний кріп і гарненько розмішайте. На пару годин залиште готову окрошку в холодильнику.
Ароматна окрошка на кефірі і мінералці
Інгредієнти: відварна яловичина – 245 г; яйця відварені круто – 5 шт.; стебла цибулі – 3-4 пера; стебла селери – 55 г свіжі огірки – 225 г; картоплю, відварену в шкірці – 325 г; гілочки кропу – 5-7 шт.; сіль; кефір; вода мінеральна. Приготування М'ясо, яйця, картоплю і огірки поріжте кубиками. Селера подрібніть також, тільки набагато дрібніше. Поріжте дрібно стебла цибулі і кріп. Тепер всі компоненти з'єднайте в мисці, приправити сіллю і перемішайте.
У тарілки порційно насипте густе наповнення і залийте кефіром і доведіть до бажаної консистенції газованою водичкою.