Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Балик з курячого філе

Балик з курячого філе

22-05-2016, 21:05
901
Балик з курячого філе
Простий рецепт вишуканого ласощі. Домашній балик з курячого філе досить довго зберігається в холоді і зможе виручити, коли несподівано нагрянуть гості. Його можна подати як быстренькую нарізку на бутерброди або використовувати в якості ароматної додаткового компонента для салатів. З набором спецій і прянощів також можна експериментувати і визначити для себе ідеальний варіант.

Балик з курячого філе без алкоголю - рецепт


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 250 г;

  • сіль морська велика – 475 г;

  • суміш чорного, червоного, білого перцю – по 15 г;

  • паприка мелена – 15 г;

  • зубчики часнику - 2 шт.


  • Приготування
    Спочатку філе добре промийте, видаліть всі пленочки і викладіть на паперові рушники для просушування. М'ясо повинно бути повністю сухим.
    В підходящу ємність з кришкою насипте морську сіль і спеції. Все перемішайте. Філе добре натріть цією сумішшю. Посуд щільно закрийте кришкою і відправте в холодильник приблизно на добу. За цей час м'ясо пустить багато соку.
    Тепер філе гарненько промийте холодною водою і знову ретельно обсушіть з допомогою полотняній серветки. Сухе м'ясо розподіліть на чистій сухій марлі і натріть його пюрированным часником. Потім філе загорніть і помістіть в контейнер на 25-30 годин. Через це час балик точно буде готовий і його можна дегустувати. Якщо ви любите м'ясо сухіше, згорток з баликом краще підвісити в холодильнику або на балконі з провітрюванням.

    Балик з курячого філе в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) – 1 шт.;

  • велика морська сіль – 450 г;

  • лаврушка – 3-4 листочка;

  • мелений чорний перець, будь-які ароматні трави (можна суміш різних) – по 25 г;

  • коньяк будь (можна не дорогий) – 45 мл;

  • портвейн – 45 мл


  • Приготування
    Спочатку філе необхідно замаринувати. В окремій ємності змішайте сіль з підготовленими прянощами і подрібненої лаврушкой. Додайте коньяк і портвейн. Все добре перемішайте. Маринад готовий, тепер доведіть його до однорідності.
    Балик з курячого філе

    Половину маринаду визначте в ємність для засолювання майбутнього балика.
    Поверх солі розподіліть філе. Зверху висипте залишки засолочной суміші. Контейнер накрийте кришкою і відправте в холодильник на 12-15 годин. Після закінчення часу дістаньте заготівлю і ретельно промийте чистою водою від надлишку солі. Дайте стекти рідини і обсушіть полотняною серветкою.
    Кладіть м'ясо на куточок чистої марлі, складеної вдвічі, щільно загорніть конвертом. Тепер згорток з баликом помістіть в холодильник приблизно на тиждень, щоб м'ясо гарненько підсохло і провялилось.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити насіння?
    Як посмажити насіння?
    Любителі насіння стверджують, що смачніше продукту виготовленого власними руками нічого й бути не може. Ми охоче погоджуємося з ними, а тому
    Балик з товстолобика
    Балик з товстолобика
    Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Балик з сома
    Балик з сома
    Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
    Свинячий балик
    Свинячий балик
    Свинячий балик - це дуже ніжне, поживне і корисне блюдо, на відміну від всіх сучасних ковбас, сосисок та інших копченостей. Хочете приготувати його в
    Куряче філе в пароварці
    Куряче філе в пароварці
    Куряче філе - відмінне блюдо, готувати яке можна багатьма способами. Один з них - приготування в пароварці. Зробити курячу грудку за таким рецептом