Простий рецепт вишуканого ласощі. Домашній балик з курячого філе досить довго зберігається в холоді і зможе виручити, коли несподівано нагрянуть гості. Його можна подати як быстренькую нарізку на бутерброди або використовувати в якості ароматної додаткового компонента для салатів. З набором спецій і прянощів також можна експериментувати і визначити для себе ідеальний варіант.
Балик з курячого філе без алкоголю - рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 250 г; сіль морська велика – 475 г; суміш чорного, червоного, білого перцю – по 15 г; паприка мелена – 15 г; зубчики часнику - 2 шт. Приготування Спочатку філе добре промийте, видаліть всі пленочки і викладіть на паперові рушники для просушування. М'ясо повинно бути повністю сухим.
В підходящу ємність з кришкою насипте морську сіль і спеції. Все перемішайте. Філе добре натріть цією сумішшю. Посуд щільно закрийте кришкою і відправте в холодильник приблизно на добу. За цей час м'ясо пустить багато соку.
Тепер філе гарненько промийте холодною водою і знову ретельно обсушіть з допомогою полотняній серветки. Сухе м'ясо розподіліть на чистій сухій марлі і натріть його пюрированным часником. Потім філе загорніть і помістіть в контейнер на 25-30 годин. Через це час балик точно буде готовий і його можна дегустувати. Якщо ви любите м'ясо сухіше, згорток з баликом краще підвісити в холодильнику або на балконі з провітрюванням.
Балик з курячого філе в домашніх умовах
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 1 шт.; велика морська сіль – 450 г; лаврушка – 3-4 листочка; мелений чорний перець, будь-які ароматні трави (можна суміш різних) – по 25 г; коньяк будь (можна не дорогий) – 45 мл; портвейн – 45 мл Приготування Спочатку філе необхідно замаринувати. В окремій ємності змішайте сіль з підготовленими прянощами і подрібненої лаврушкой. Додайте коньяк і портвейн. Все добре перемішайте. Маринад готовий, тепер доведіть його до однорідності.
Половину маринаду визначте в ємність для засолювання майбутнього балика.
Поверх солі розподіліть філе. Зверху висипте залишки засолочной суміші. Контейнер накрийте кришкою і відправте в холодильник на 12-15 годин. Після закінчення часу дістаньте заготівлю і ретельно промийте чистою водою від надлишку солі. Дайте стекти рідини і обсушіть полотняною серветкою.
Кладіть м'ясо на куточок чистої марлі, складеної вдвічі, щільно загорніть конвертом. Тепер згорток з баликом помістіть в холодильник приблизно на тиждень, щоб м'ясо гарненько підсохло і провялилось.