» » Як посмажити баклажани?

Як посмажити баклажани?

Як посмажити баклажани?
Регулярне вживання в їжу баклажанів, благотворно впливає на роботу печінки, нирок і шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, покращує обмін речовин, сприяє нормалізації сольового, кислотно-лужного та холестеринового балансів в організмі людини.
Баклажани можна готувати різними способами: тушкувати, запікати, маринувати і, зрозуміло, смажити.
Розповімо, як правильно і смачно посмажити баклажани на сковороді.
Звичайно перед приготуванням нарізані баклажани вимочують у холодній воді протягом 5-15 хвилин, щоб позбутися від гіркуватого присмаку, потім промивають і вже, потім смажать.
Баклажани смажені на сковороді
Інгредієнти:

  • баклажани – 2-4 шт.;

  • олія рослинна або топлене вершкове;

  • сіль.

  • лимон;

  • пекучий червоний перець;

  • часник;

  • кінза.


  • Приготування
    Наріжемо баклажани нетовстими скибочками будь-якої бажаної форми (кружечками, наприклад, або «язичками», тобто, ріжемо плід вздовж). Вимочуємо протягом 8 хвилин у холодній воді, промиваємо і викладаємо на чисту полотняну серветку, нехай вода стече, тому не поспішаємо.
    Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо на середньому вогні скибочки баклажанів з кожною з сторін до коричнево-золотистих відтінків. Маніпулюємо лопаткою. Обсмажені скибочки знімаємо зі сковороди і викладаємо в сервірувальний посуд.
    Готуємо лимонно-часниковий соус з свіжовичавленого соку, червоного пекучого перцю, продавленого часнику і невеликої кількості холодної води (на смак пробуємо, щоб не було занадто кисло).
    Поливаємо соусом обсмажені скибочки баклажанів і присипаємо рубаною зеленню кінзи. Подаємо окремо або з
    Як посмажити баклажани?
    будь-якими м'ясними, рибними, грибними та овочевими стравами.

    Як посмажити баклажани з помідорами і часником?


    Скибочки обсмажуємо на сковороді на олії і викладаємо в сервірувальний посуд. Помідори також нарізаємо скибочками і окремо смажимо на сковороді, в кінці процесу додаємо подрібнений часник, пекучий червоний перець, сік лимона. Викладаємо в блюдо з баклажанами і присипаємо рубаною кінзою. Можна перемішати.
    В альтернативному варіанті можна закладати скибочки помідорів, коли баклажани вже майже готові і протушкувати ще хвилин 8-12 потім часник і зелень.
    Додав: admin | 18-05-2016, 20:12
    Переглядів: 174