Регулярне вживання в їжу баклажанів, благотворно впливає на роботу печінки, нирок і шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, покращує обмін речовин, сприяє нормалізації сольового, кислотно-лужного та холестеринового балансів в організмі людини.
Баклажани можна готувати різними способами: тушкувати, запікати, маринувати і, зрозуміло, смажити.
Розповімо, як правильно і смачно посмажити баклажани на сковороді.
Звичайно перед приготуванням нарізані баклажани вимочують у холодній воді протягом 5-15 хвилин, щоб позбутися від гіркуватого присмаку, потім промивають і вже, потім смажать.
Баклажани смажені на сковороді Інгредієнти: баклажани – 2-4 шт.; олія рослинна або топлене вершкове; сіль. лимон; пекучий червоний перець; часник; кінза. Приготування Наріжемо баклажани нетовстими скибочками будь-якої бажаної форми (кружечками, наприклад, або «язичками», тобто, ріжемо плід вздовж). Вимочуємо протягом 8 хвилин у холодній воді, промиваємо і викладаємо на чисту полотняну серветку, нехай вода стече, тому не поспішаємо.
Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо на середньому вогні скибочки баклажанів з кожною з сторін до коричнево-золотистих відтінків. Маніпулюємо лопаткою. Обсмажені скибочки знімаємо зі сковороди і викладаємо в сервірувальний посуд.
Готуємо лимонно-часниковий соус з свіжовичавленого соку, червоного пекучого перцю, продавленого часнику і невеликої кількості холодної води (на смак пробуємо, щоб не було занадто кисло).
Поливаємо соусом обсмажені скибочки баклажанів і присипаємо рубаною зеленню кінзи. Подаємо окремо або з
будь-якими м'ясними, рибними, грибними та овочевими стравами.
Як посмажити баклажани з помідорами і часником?
Скибочки обсмажуємо на сковороді на олії і викладаємо в сервірувальний посуд. Помідори також нарізаємо скибочками і окремо смажимо на сковороді, в кінці процесу додаємо подрібнений часник, пекучий червоний перець, сік лимона. Викладаємо в блюдо з баклажанами і присипаємо рубаною кінзою. Можна перемішати.
В альтернативному варіанті можна закладати скибочки помідорів, коли баклажани вже майже готові і протушкувати ще хвилин 8-12 потім часник і зелень.