Печінковий салат – рецепт
Печінка є ідеальною основою не тільки для паштетів і основних страв, але і для ситних закусок. Яскравий приклад тому – рецепт печінкового салату, який легко втілити в життя, маючи під рукою стандартний набір зелені і овочів, разом з, власне, самою печінкою.
Можливо, для нашої кухні цей рецепт не є класичним, зате у міланців таке страва користується величезною популярністю. Поєднання ніжної печінки, обсмаженої в хлібних крихтах до хрускоту, свіжих листя салату і тонких скибочок редиски стане вашим фаворитом серед іншого асортименту закусок.
Інгредієнти:
печінка ягняти - 210 г;
хлібна крихта - 65 г;
жменя зелені петрушки;
борошно - 35 г;
оливкова олія - 45 мл;
яйце - 1 шт.;
листя латуку - 85 м;
редис - 55 г;
скибочки лимона - 2 шт.
Приготування
Найпершим кроком у приготуванні салату стане підготовка печінки. Її спершу очищають від плівок і проток, потім ретельно промивають і нарізають смужками. Кожну з таких смужок слід попередньо обсушити, а потім запанірувати за стандартною схемою: обваляти в борошні, занурити в яйце і обсипати сухарями. Готові шматочки печінки обсмажують на розігрітому маслі до хрускоту і дають надлишків жиру стекти на серветки. Ще теплу печінку викладають на хрусткі листя салату і скибочки редиски, а готову закуску поливають лимонним соком.
Печінкові млинці потрапили в рецепт салату завдяки старанням практичних господинь, які не бажають позбавлятися від продуктів, що залишилися після приготування печінкового торта. Смужки печінкових млинчиків в його рамках поєднуються з овочевою засмажкою, картоплею і скибочками свіжого огірка, а заправляється така закуска звичним соусом – майонезом.
Ми розглянемо найпростішу і «ліниву» варіацію страви, але для того, щоб надати закуски більш естетичний зовнішній вигляд, ви можете модифікувати рецепт і зробити листковий печінковий салат.
Інгредієнти:
печінкові млинці - 5 шт.;
свіжий огірок - 50 г;
картопля - 75 г;
морква - 45 г;
цибуля - 45 г;
майонез;
жменю зеленого лука.
Приготування
Відваривши картопляні бульби, очистіть їх і розділіть на невеликі кубики. Подрібніть свіжий огірок. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву, а потім спасеруйте їх разом. Млинці наріжте соломкою. Викладайте підготовлені компоненти шарами, заправляючи соусом, в нашому випадку майонезом. Це і весь простий рецепт печінкового салату з морквою і цибулею.
Ще один теплий салат має помітно більш багату текстуру, ніж всі його попередники з цього матеріалу. У ньому ніжна куряча печінка межує з хрусткими скибочками хліба і бекону, а свіжості страви додають листя салату.
Інгредієнти:
вершкове масло - 55 г;
скибочки хліба - 3 шт.;
бекон - 175 г;
куряча печінка - 420 г;
листя салату - 115 г;
томати черрі - 130 г;
жменя молодих стручків гороху;
майонез;
гострий соус чилі.
Приготування
У великій кількості розтопленого масла обсмажте кубики хліба до зарум'янювання. Смужки бекону обсмажте до хрускоту окремо. На частині вытопившегося з бекону жиру підрум'яньте курячу печінку. Покрийте блюдо салатними листям, половинками томати черрі і стручки гороху. Зверху викладіть хрусткі смужки бекону, печінка і сухарики. Змішайте майонез і гострий соус в бажаних пропорціях, а потім полийте їм готову страву зверху.
Салат слід подавати відразу ж після приготування, щоб теплі шматочки печінки не зробили салатні листя млявими.
Класичний рецепт печінкового салату
Можливо, для нашої кухні цей рецепт не є класичним, зате у міланців таке страва користується величезною популярністю. Поєднання ніжної печінки, обсмаженої в хлібних крихтах до хрускоту, свіжих листя салату і тонких скибочок редиски стане вашим фаворитом серед іншого асортименту закусок.
Інгредієнти:
Приготування
Найпершим кроком у приготуванні салату стане підготовка печінки. Її спершу очищають від плівок і проток, потім ретельно промивають і нарізають смужками. Кожну з таких смужок слід попередньо обсушити, а потім запанірувати за стандартною схемою: обваляти в борошні, занурити в яйце і обсипати сухарями. Готові шматочки печінки обсмажують на розігрітому маслі до хрускоту і дають надлишків жиру стекти на серветки. Ще теплу печінку викладають на хрусткі листя салату і скибочки редиски, а готову закуску поливають лимонним соком.
Рецепт салату з печінкових млинчиків
Печінкові млинці потрапили в рецепт салату завдяки старанням практичних господинь, які не бажають позбавлятися від продуктів, що залишилися після приготування печінкового торта. Смужки печінкових млинчиків в його рамках поєднуються з овочевою засмажкою, картоплею і скибочками свіжого огірка, а заправляється така закуска звичним соусом – майонезом.
Ми розглянемо найпростішу і «ліниву» варіацію страви, але для того, щоб надати закуски більш естетичний зовнішній вигляд, ви можете модифікувати рецепт і зробити листковий печінковий салат.
Інгредієнти:
Приготування
Відваривши картопляні бульби, очистіть їх і розділіть на невеликі кубики. Подрібніть свіжий огірок. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву, а потім спасеруйте їх разом. Млинці наріжте соломкою. Викладайте підготовлені компоненти шарами, заправляючи соусом, в нашому випадку майонезом. Це і весь простий рецепт печінкового салату з морквою і цибулею.
Смачний печінковий салат – рецепт
Ще один теплий салат має помітно більш багату текстуру, ніж всі його попередники з цього матеріалу. У ньому ніжна куряча печінка межує з хрусткими скибочками хліба і бекону, а свіжості страви додають листя салату.
Інгредієнти:
Приготування
У великій кількості розтопленого масла обсмажте кубики хліба до зарум'янювання. Смужки бекону обсмажте до хрускоту окремо. На частині вытопившегося з бекону жиру підрум'яньте курячу печінку. Покрийте блюдо салатними листям, половинками томати черрі і стручки гороху. Зверху викладіть хрусткі смужки бекону, печінка і сухарики. Змішайте майонез і гострий соус в бажаних пропорціях, а потім полийте їм готову страву зверху.
Салат слід подавати відразу ж після приготування, щоб теплі шматочки печінки не зробили салатні листя млявими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінковий салат шарами
Якщо ви ще не ввели в своє повсякденне меню страви з печінки, пропонуємо почати з простих і досить оригінальних салатів. Розповімо, як приготувати
Рецепт печінкового торта зі свинячої печінки
Подивитися на страви з печінки іншими очима і, можливо, змінити своє негативне ставлення до продукту неодмінно допоможуть наші рецепти. Далі
Салат з ковбасним сиром
Навіть з такого, здавалося б неабиякого продукту, як ковбасний сир можна зробити чудову закуску. Рецепти салатів, які описані далі, доповнені
Салат з консервованої печінки тріски
Маючи в черговий раз питанням, що б такого приготувати на святковий стіл, не можна не згадати про цьому продукті. Розкішний делікатес, справжня
Салат з печінки з морквою
Салат з печінки з морквою - смачне і ситне блюдо, яке можна подати як повсякденний, так і святковий стіл. У нашій статті ми зібрали для вас найбільш
Салат з печінки з яйцем
Салати є прикрасою будь-якого столу, хоч повсякденного, хоч святкового. Варіантів їх створення безліч. І зараз ми вам підкажемо декілька нових