Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з консервованої печінки тріски

Салат з консервованої печінки тріски

21-06-2015, 14:10
674
Салат з консервованої печінки тріски
Так як «бум популярності» наздогнав консервовану печінка тріски у часи колишнього СРСР, то і страви з неї стали носити характерний колорит радянської пори, прекрасно знайомий нам по знаменитим салатів. У рецептах далі ми беремося не тільки відродити вже давно побачені рецепти, але і перенесемо новизну, розбавивши цей корисний продукт раннє невідомими поєднаннями.

Рецепт салату з консервованої печінки тріски


Інгредієнти:

  • банку консервованої печінки тріски;

  • пучок зеленої цибулі;

  • яйця курячі - 3-4 шт.


  • Приготування
    Зливаємо зайву олію з банки, а переложенную в тарілку печінка зовсім трохи розминаємо виделкою. Додаємо щедру жменю подрібненого зеленого лука, який, за бажанням, можна змішати з будь іншою зеленню. Додаємо в салат і варені яйця. В якості заправки страви можна використовувати краплину рослинної олії, його суміш з лимонним соком або оцтом, а також класику жанру радянської кухні у вигляді майонезній заправки.

    Салат з консервованої печінки тріски з рисом


    Інгредієнти:

  • банку печінки тріски в маслі;

  • зелений горошок консервований - 1 жменя;

  • відварений рис - 1/3 ст.;

  • пучок зеленої цибулі;

  • яйця - 3-4 шт.;

  • майонез .


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати салат з консервованої печінки тріски, останню відокремте від масла і злегка розімніть. Змішайте тріску з великою кількістю зелені, а також консервованим зеленим горошком і відварним рисом (простим білим шліфованим або бурим). Яйця відварюємо круто, дрібно нарізаємо і також кладемо в салат. У фіналі заправляємо блюдо майонезом і охолоджуємо.

    Салат з консервованої печінки тріски з огірком


    Інгредієнти:

  • банку консервованої печінки тріски в маслі;

  • яйця - 4 шт.;

  • пучок зелені (пір'я цибулі, кріп);

  • огірок - 1 шт.;

  • томати (невеликого розміру) - 2 шт.;

  • йогурт - 1 /4 ст.;

  • часниковий зубок.


  • Приготування
    Відваривши яйця, швидко заливаємо їх крижаною водою, щоб під шкаралупою утворився конденсат, і вона не чіплялася до білку. Очищаємо і нарізаємо яйця. Подрібнюємо зелень. Очищений огірок ріжемо разом зі свіжими томатами на кубики рівної товщини. Додаємо до овочів і зелені зірку нашого страви, попередньо виливши масло з банки. Видавлюємо часник в йогурт і заправляємо салат отриманої заправкою.

    Салат з консервованої печінки тріски в тарталетках


    Інгредієнти:

  • печінка тріски консервована - 140 г;

  • редис - 4 шт.;

  • пучок пір'я зеленого лука;

  • щіпка меленого куміна;

  • маленьке яблуко;

  • авокадо - 1/4 шт.;

  • тарталетки;

  • 1/2 лимона;

  • гірчиця солодка - 1 ст. ложка;

  • сметана - 120 г;

  • цукор - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Для соусу беремо приблизно столову ложку ароматного масла з банки з печінкою тріски і змішуємо зі сметаною, гірчицею і соком лимона. Щоб прибрати зайву кислоту, додайте в соус щіпку цукру.
    Залишки масла з банки з рибою зливаємо. Дрібно нарізаємо редис, яблуко і авокадо ріжемо кубиками рівних розмірів. Додаємо їх до трісці разом з кумином і зеленню. Заправляємо салат соусом на сметанною основі.

    Салат з консервованої печінки тріски без майонезу


    Інгредієнти:

  • печінка тріски в олії - 250 г;

  • невелика морква - 1 шт.;
  • Салат з консервованої печінки тріски

  • жменю фісташок;

  • яйця - 3 шт.;

  • жменя сухарів з білого хліба;

  • зелень;

  • лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    Середню за розмірами морквину промиваємо, відварюємо, чистимо і крупно натираємо. Варимо яйця круто і змішуємо їх з тріскою, роздробленими фісташками і хлібними сухариками. Додаємо остигнула морквину і добру жменю подрібненої зелені. Заправляємо салат лимонним соком, якщо ви хочете зберегти його максимально дієтичним. Або додаємо до парі столових ложок соку, 30 г олії і чайну ложку солодкої гірчиці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Простий рецепт салату з печінкою тріски
    Простий рецепт салату з печінкою тріски
    Салат з печінкою тріски завоював серед господинь велику популярність. Варіантів його приготування досить багато. Сьогодні в нашій статті ми
    Смачний салат з печінки тріски
    Смачний салат з печінки тріски
    Салат з печінки тріски – це проста ситна закуска, яку легко приготувати до приходу гостей або для домашнього вечері. Печінка тріски володіє безліччю
    Печінка тріски - рецепти
    Печінка тріски - рецепти
    Коли всі закуски давно приїлися, нічого нового, оригінального не приходить в голову, на виручку прийдуть рецепти з печінки тріски. Готуються вони
    Салат з печінкою тріски - рецепт
    Салат з печінкою тріски - рецепт
    Салат з печінки тріски дуже корисний і дорослим, і дітям, оскільки в ній міститься багато риб'ячого жиру, який просто необхідний будь-якого
    Салат «Печінка тріски з рисом»
    Салат «Печінка тріски з рисом»
    Будь-яка риба відмінно поєднується з рисом. Це гастрономічне поєднання найбільш часто зустрічається у представників різних країн. І сьогодні ми
    Салат з печінки з яйцем
    Салат з печінки з яйцем
    Салати є прикрасою будь-якого столу, хоч повсякденного, хоч святкового. Варіантів їх створення безліч. І зараз ми вам підкажемо декілька нових