Простий рецепт салату з печінкою тріски
Печінка тріски – делікатесний і надзвичайно корисний продукт, що містить у великих кількостях вітаміни А, Е і групи В, поліненасичені омега-3 жирні кислоти і деякі інші речовини дуже корисні для людського харчування.
Крім іншого, печінка тріски – продукт володіє чудовим смаком, чудово підходить для приготування різних страв святкового столу.
Продається печінка тріски консервована в маслі, її найчастіше використовують для приготування різних салатів, рідше для інших страв. При виборі консервованої печінки тріски, краще віддати перевагу продукцію відомих великих компаній.
Салати з печінкою тріски краще готувати прості, не використовуючи велику кількість інгредієнтів (щоб основний смак був у достатній мірі виражений і лише доповнено смаками інших складових).
Інгредієнти:
печінка тріски – 1 банка;
яйце куряче 3 шт;
картопля – 3 шт. середнього розміру;
горошок зелений – не більше 200 м;
гриби консервовані – 200 г;
сур твердий тертий – 100 г;
цибуля-порей – 1 стебло;
майонез;
лимон;
зелень.
Приготування
Витягаємо печінка тріски з банки і розминаємо виделкою. Рубаємо дрібно зварені круто яйця і змішати з печінкою. Зварену картоплю пюрируем додаємо в картопляне пюре масло, що залишилося в консервній банці від печінки тріски.
Будуємо салат. Нарізаємо білу частину стебла цибулі-порею кружечками і викладаємо їх на блюдо – це буде основа. Зверху викладаємо подрібнені гриби, змішане з картопляним пюре. Промазуємо майонезом, а зверху шар зеленого горошку. Ще раз шар пюре з грибами, знову промазування майонезом, далі посипаємо тертим сиром і, в останню чергу, викладаємо шар із суміші яєць з печінкою тріски. Оформляємо зеленню і збризкуємо лимоном. Подаємо цей салат під світле столове вино.
Інгредієнти:
печінка тріски – 1 банка;
яйце куряче – 3 шт.;
цибуля зелена – 6 пір'я;
огірочки свіжі невеликі – 2 шт.;
плід авокадо – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
зелень;
олія оливкова;
оцет бальзамічний;
готова гірчиця.
Приготування
Рубаємо зварені круто яйця, печінка тріски і зелений лук, не дуже дрібно. М'якоть плоду авокадо нарізаємо невеликими кубиками, огірки – брусочками. Всі з'єднуємо в салатниці і поливаємо соусом із суміші оливкової олії з бальзамічним оцтом і невеликою кількістю гірчиці. Оформляємо зеленню. Такий салат добре подавати з фруктовим бренді, шнапсом, лимончелло, граппой, ракією.
Розрахунок на 3 порції
Інгредієнти:
печінка тріски – 1 банка;
яйця качині – 3 шт.;
цибуля зелена – 9 пір'я;
рис зварений – по 2-3 ст. ложки на порцію;
Для соусу:
кунжутна олія;
соєвий соус;
мед квітковий;
лайм;
часник;
пекучий червоний перець свіжий;
зелень.
Приготування
На кожну з порційних тарілок викладаємо порцію рису (красиво виходить, якщо викласти рис через спеціальне кільце). Поруч викладаємо половинки або четвертинки зварених круто качиних яєць. Довершаем композицію цибульними пір'ям і гілочками зелені. Поливаємо соусом, складеним суміші кунжутного масла, меду, соєвого соусу і соку лайма, приправленою часником і пекучим червоним перцем. Цей салат добре подати з саке, рисовим шаосинськая вином, з фруктовими винами, з японським віскі або китайської горілки маотай.
До складу салату можна включити огірок або помідори, але не разом. Чи можна додати в такий салат м'якоть плоду авокадо, або манго.
Крім іншого, печінка тріски – продукт володіє чудовим смаком, чудово підходить для приготування різних страв святкового столу.
Продається печінка тріски консервована в маслі, її найчастіше використовують для приготування різних салатів, рідше для інших страв. При виборі консервованої печінки тріски, краще віддати перевагу продукцію відомих великих компаній.
Салати з печінкою тріски краще готувати прості, не використовуючи велику кількість інгредієнтів (щоб основний смак був у достатній мірі виражений і лише доповнено смаками інших складових).
Листковий салат з печінки тріски з яйцем, картоплею і зеленим горошком
Інгредієнти:
Приготування
Витягаємо печінка тріски з банки і розминаємо виделкою. Рубаємо дрібно зварені круто яйця і змішати з печінкою. Зварену картоплю пюрируем додаємо в картопляне пюре масло, що залишилося в консервній банці від печінки тріски.
Будуємо салат. Нарізаємо білу частину стебла цибулі-порею кружечками і викладаємо їх на блюдо – це буде основа. Зверху викладаємо подрібнені гриби, змішане з картопляним пюре. Промазуємо майонезом, а зверху шар зеленого горошку. Ще раз шар пюре з грибами, знову промазування майонезом, далі посипаємо тертим сиром і, в останню чергу, викладаємо шар із суміші яєць з печінкою тріски. Оформляємо зеленню і збризкуємо лимоном. Подаємо цей салат під світле столове вино.
Салат з печінкою тріски, яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Рубаємо зварені круто яйця, печінка тріски і зелений лук, не дуже дрібно. М'якоть плоду авокадо нарізаємо невеликими кубиками, огірки – брусочками. Всі з'єднуємо в салатниці і поливаємо соусом із суміші оливкової олії з бальзамічним оцтом і невеликою кількістю гірчиці. Оформляємо зеленню. Такий салат добре подавати з фруктовим бренді, шнапсом, лимончелло, граппой, ракією.
Салат з печінкою тріски, качиними яйцями і зеленим цибулею – рецепт в паназиатском стилі
Розрахунок на 3 порції
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
На кожну з порційних тарілок викладаємо порцію рису (красиво виходить, якщо викласти рис через спеціальне кільце). Поруч викладаємо половинки або четвертинки зварених круто качиних яєць. Довершаем композицію цибульними пір'ям і гілочками зелені. Поливаємо соусом, складеним суміші кунжутного масла, меду, соєвого соусу і соку лайма, приправленою часником і пекучим червоним перцем. Цей салат добре подати з саке, рисовим шаосинськая вином, з фруктовими винами, з японським віскі або китайської горілки маотай.
До складу салату можна включити огірок або помідори, але не разом. Чи можна додати в такий салат м'якоть плоду авокадо, або манго.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з консервованої печінки тріски
Маючи в черговий раз питанням, що б такого приготувати на святковий стіл, не можна не згадати про цьому продукті. Розкішний делікатес, справжня
Смачний салат з печінки тріски
Салат з печінки тріски – це проста ситна закуска, яку легко приготувати до приходу гостей або для домашнього вечері. Печінка тріски володіє безліччю
Салат з печінкою тріски - рецепт
Салат з печінки тріски дуже корисний і дорослим, і дітям, оскільки в ній міститься багато риб'ячого жиру, який просто необхідний будь-якого
Салат «Печінка тріски з рисом»
Будь-яка риба відмінно поєднується з рисом. Це гастрономічне поєднання найбільш часто зустрічається у представників різних країн. І сьогодні ми
Салат з печінки з яйцем
Салати є прикрасою будь-якого столу, хоч повсякденного, хоч святкового. Варіантів їх створення безліч. І зараз ми вам підкажемо декілька нових
Салат "Соняшник" з печінкою тріски
Багатьом з вас вже відомий салат соняшник, який є прикрасою столу і при цьому легкий у виконанні. Сьогодні ми розповімо вам новий варіант соняшнику -