Вернуться назад Распечатать

Простий рецепт салату з печінкою тріски

Простий рецепт салату з печінкою тріски
Печінка тріски – делікатесний і надзвичайно корисний продукт, що містить у великих кількостях вітаміни А, Е і групи В, поліненасичені омега-3 жирні кислоти і деякі інші речовини дуже корисні для людського харчування.
Крім іншого, печінка тріски – продукт володіє чудовим смаком, чудово підходить для приготування різних страв святкового столу.
Продається печінка тріски консервована в маслі, її найчастіше використовують для приготування різних салатів, рідше для інших страв. При виборі консервованої печінки тріски, краще віддати перевагу продукцію відомих великих компаній.
Салати з печінкою тріски краще готувати прості, не використовуючи велику кількість інгредієнтів (щоб основний смак був у достатній мірі виражений і лише доповнено смаками інших складових).

Листковий салат з печінки тріски з яйцем, картоплею і зеленим горошком


Інгредієнти:

  • печінка тріски – 1 банка;

  • яйце куряче 3 шт;

  • картопля – 3 шт. середнього розміру;

  • горошок зелений – не більше 200 м;

  • гриби консервовані – 200 г;

  • сур твердий тертий – 100 г;

  • цибуля-порей – 1 стебло;

  • майонез;

  • лимон;

  • зелень.


  • Приготування
    Витягаємо печінка тріски з банки і розминаємо виделкою. Рубаємо дрібно зварені круто яйця і змішати з печінкою. Зварену картоплю пюрируем додаємо в картопляне пюре масло, що залишилося в консервній банці від печінки тріски.
    Будуємо салат. Нарізаємо білу частину стебла цибулі-порею кружечками і викладаємо їх на блюдо – це буде основа. Зверху викладаємо подрібнені гриби, змішане з картопляним пюре. Промазуємо майонезом, а зверху шар зеленого горошку. Ще раз шар пюре з грибами, знову промазування майонезом, далі посипаємо тертим сиром і, в останню чергу, викладаємо шар із суміші яєць з печінкою тріски. Оформляємо зеленню і збризкуємо лимоном. Подаємо цей салат під світле столове вино.

    Салат з печінкою тріски, яйцем і зеленою цибулею


    Інгредієнти:

  • печінка тріски – 1 банка;

  • яйце куряче – 3 шт.;

  • цибуля зелена – 6 пір'я;

  • огірочки свіжі невеликі – 2 шт.;

  • плід авокадо – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень;

  • олія оливкова;

  • оцет бальзамічний;

  • готова гірчиця.


  • Приготування
    Рубаємо зварені круто яйця, печінка тріски і зелений лук, не дуже дрібно. М'якоть плоду авокадо нарізаємо невеликими кубиками, огірки – брусочками. Всі з'єднуємо в салатниці і поливаємо соусом із суміші оливкової олії з бальзамічним оцтом і невеликою кількістю гірчиці. Оформляємо зеленню. Такий салат добре подавати з фруктовим бренді, шнапсом, лимончелло, граппой, ракією.

    Салат з печінкою тріски, качиними яйцями і зеленим цибулею – рецепт в паназиатском стилі


    Розрахунок на 3 порції
    Інгредієнти:

  • печінка тріски – 1 банка;

  • яйця качині – 3 шт.;

  • цибуля зелена – 9 пір'я;

  • рис зварений – по 2-3 ст. ложки на порцію;


  • Для соусу:

  • кунжутна олія;

  • соєвий соус;

  • мед квітковий;

  • лайм;

  • часник;

  • пекучий червоний перець свіжий;

  • зелень.


  • Приготування
    На кожну з порційних тарілок викладаємо порцію рису
    Простий рецепт салату з печінкою тріски
    (красиво виходить, якщо викласти рис через спеціальне кільце). Поруч викладаємо половинки або четвертинки зварених круто качиних яєць. Довершаем композицію цибульними пір'ям і гілочками зелені. Поливаємо соусом, складеним суміші кунжутного масла, меду, соєвого соусу і соку лайма, приправленою часником і пекучим червоним перцем. Цей салат добре подати з саке, рисовим шаосинськая вином, з фруктовими винами, з японським віскі або китайської горілки маотай.
    До складу салату можна включити огірок або помідори, але не разом. Чи можна додати в такий салат м'якоть плоду авокадо, або манго.