Печінка тріски – делікатесний і надзвичайно корисний продукт, що містить у великих кількостях вітаміни А, Е і групи В, поліненасичені омега-3 жирні кислоти і деякі інші речовини дуже корисні для людського харчування.
Крім іншого, печінка тріски – продукт володіє чудовим смаком, чудово підходить для приготування різних страв святкового столу.
Продається печінка тріски консервована в маслі, її найчастіше використовують для приготування різних салатів, рідше для інших страв. При виборі консервованої печінки тріски, краще віддати перевагу продукцію відомих великих компаній.
Салати з печінкою тріски краще готувати прості, не використовуючи велику кількість інгредієнтів (щоб основний смак був у достатній мірі виражений і лише доповнено смаками інших складових).
Листковий салат з печінки тріски з яйцем, картоплею і зеленим горошком
Інгредієнти: печінка тріски – 1 банка; яйце куряче 3 шт; картопля – 3 шт. середнього розміру; горошок зелений – не більше 200 м; гриби консервовані – 200 г; сур твердий тертий – 100 г; цибуля-порей – 1 стебло; майонез; лимон; зелень. Приготування Витягаємо печінка тріски з банки і розминаємо виделкою. Рубаємо дрібно зварені круто яйця і змішати з печінкою. Зварену картоплю пюрируем додаємо в картопляне пюре масло, що залишилося в консервній банці від печінки тріски.
Будуємо салат. Нарізаємо білу частину стебла цибулі-порею кружечками і викладаємо їх на блюдо – це буде основа. Зверху викладаємо подрібнені гриби, змішане з картопляним пюре. Промазуємо майонезом, а зверху шар зеленого горошку. Ще раз шар пюре з грибами, знову промазування майонезом, далі посипаємо тертим сиром і, в останню чергу, викладаємо шар із суміші яєць з печінкою тріски. Оформляємо зеленню і збризкуємо лимоном. Подаємо цей салат під світле столове вино.
Салат з печінкою тріски, яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти: печінка тріски – 1 банка; яйце куряче – 3 шт.; цибуля зелена – 6 пір'я; огірочки свіжі невеликі – 2 шт.; плід авокадо – 1 шт.; часник – 2 зубчики; зелень; олія оливкова; оцет бальзамічний; готова гірчиця. Приготування Рубаємо зварені круто яйця, печінка тріски і зелений лук, не дуже дрібно. М'якоть плоду авокадо нарізаємо невеликими кубиками, огірки – брусочками. Всі з'єднуємо в салатниці і поливаємо соусом із суміші оливкової олії з бальзамічним оцтом і невеликою кількістю гірчиці. Оформляємо зеленню. Такий салат добре подавати з фруктовим бренді, шнапсом, лимончелло, граппой, ракією.
Салат з печінкою тріски, качиними яйцями і зеленим цибулею – рецепт в паназиатском стилі
Розрахунок на 3 порції
Інгредієнти: печінка тріски – 1 банка; яйця качині – 3 шт.; цибуля зелена – 9 пір'я; рис зварений – по 2-3 ст. ложки на порцію; Для соусу:
кунжутна олія; соєвий соус; мед квітковий; лайм; часник; пекучий червоний перець свіжий; зелень. Приготування На кожну з порційних тарілок викладаємо порцію рису
(красиво виходить, якщо викласти рис через спеціальне кільце). Поруч викладаємо половинки або четвертинки зварених круто качиних яєць. Довершаем композицію цибульними пір'ям і гілочками зелені. Поливаємо соусом, складеним суміші кунжутного масла, меду, соєвого соусу і соку лайма, приправленою часником і пекучим червоним перцем. Цей салат добре подати з саке, рисовим шаосинськая вином, з фруктовими винами, з японським віскі або китайської горілки маотай.
До складу салату можна включити огірок або помідори, але не разом. Чи можна додати в такий салат м'якоть плоду авокадо, або манго.