Так як «бум популярності» наздогнав консервовану печінка тріски у часи колишнього СРСР, то і страви з неї стали носити характерний колорит радянської пори, прекрасно знайомий нам по знаменитим салатів. У рецептах далі ми беремося не тільки відродити вже давно побачені рецепти, але і перенесемо новизну, розбавивши цей корисний продукт раннє невідомими поєднаннями.
Рецепт салату з консервованої печінки тріски
Інгредієнти: банку консервованої печінки тріски; пучок зеленої цибулі; яйця курячі - 3-4 шт. Приготування Зливаємо зайву олію з банки, а переложенную в тарілку печінка зовсім трохи розминаємо виделкою. Додаємо щедру жменю подрібненого зеленого лука, який, за бажанням, можна змішати з будь іншою зеленню. Додаємо в салат і варені яйця. В якості заправки страви можна використовувати краплину рослинної олії, його суміш з лимонним соком або оцтом, а також класику жанру радянської кухні у вигляді майонезній заправки.
Салат з консервованої печінки тріски з рисом
Інгредієнти: банку печінки тріски в маслі; зелений горошок консервований - 1 жменя; відварений рис - 1/3 ст.; пучок зеленої цибулі; яйця - 3-4 шт.; майонез . Приготування Перед тим, як приготувати салат з консервованої печінки тріски, останню відокремте від масла і злегка розімніть. Змішайте тріску з великою кількістю зелені, а також консервованим зеленим горошком і відварним рисом (простим білим шліфованим або бурим). Яйця відварюємо круто, дрібно нарізаємо і також кладемо в салат. У фіналі заправляємо блюдо майонезом і охолоджуємо.
Салат з консервованої печінки тріски з огірком
Інгредієнти: банку консервованої печінки тріски в маслі; яйця - 4 шт.; пучок зелені (пір'я цибулі, кріп); огірок - 1 шт.; томати (невеликого розміру) - 2 шт.; йогурт - 1 /4 ст.; часниковий зубок. Приготування Відваривши яйця, швидко заливаємо їх крижаною водою, щоб під шкаралупою утворився конденсат, і вона не чіплялася до білку. Очищаємо і нарізаємо яйця. Подрібнюємо зелень. Очищений огірок ріжемо разом зі свіжими томатами на кубики рівної товщини. Додаємо до овочів і зелені зірку нашого страви, попередньо виливши масло з банки. Видавлюємо часник в йогурт і заправляємо салат отриманої заправкою.
Салат з консервованої печінки тріски в тарталетках
Інгредієнти: печінка тріски консервована - 140 г; редис - 4 шт.; пучок пір'я зеленого лука; щіпка меленого куміна; маленьке яблуко; авокадо - 1/4 шт.; тарталетки; 1/2 лимона; гірчиця солодка - 1 ст. ложка; сметана - 120 г; цукор - 1/2 ч. ложки. Приготування Для соусу беремо приблизно столову ложку ароматного масла з банки з печінкою тріски і змішуємо зі сметаною, гірчицею і соком лимона. Щоб прибрати зайву кислоту, додайте в соус щіпку цукру.
Залишки масла з банки з рибою зливаємо. Дрібно нарізаємо редис, яблуко і авокадо ріжемо кубиками рівних розмірів. Додаємо їх до трісці разом з кумином і зеленню. Заправляємо салат соусом на сметанною основі.
Салат з консервованої печінки тріски без майонезу
Інгредієнти: печінка тріски в олії - 250 г; невелика морква - 1 шт.; жменю фісташок; яйця - 3 шт.; жменя сухарів з білого хліба; зелень; лимонний сік - за смаком. Приготування
Середню за розмірами морквину промиваємо, відварюємо, чистимо і крупно натираємо. Варимо яйця круто і змішуємо їх з тріскою, роздробленими фісташками і хлібними сухариками. Додаємо остигнула морквину і добру жменю подрібненої зелені. Заправляємо салат лимонним соком, якщо ви хочете зберегти його максимально дієтичним. Або додаємо до парі столових ложок соку, 30 г олії і чайну ложку солодкої гірчиці.