Печінка є ідеальною основою не тільки для паштетів і основних страв, але і для ситних закусок. Яскравий приклад тому – рецепт печінкового салату, який легко втілити в життя, маючи під рукою стандартний набір зелені і овочів, разом з, власне, самою печінкою.
Класичний рецепт печінкового салату
Можливо, для нашої кухні цей рецепт не є класичним, зате у міланців таке страва користується величезною популярністю. Поєднання ніжної печінки, обсмаженої в хлібних крихтах до хрускоту, свіжих листя салату і тонких скибочок редиски стане вашим фаворитом серед іншого асортименту закусок.
Інгредієнти: печінка ягняти - 210 г; хлібна крихта - 65 г; жменя зелені петрушки; борошно - 35 г; оливкова олія - 45 мл; яйце - 1 шт.; листя латуку - 85 м; редис - 55 г; скибочки лимона - 2 шт. Приготування Найпершим кроком у приготуванні салату стане підготовка печінки. Її спершу очищають від плівок і проток, потім ретельно промивають і нарізають смужками. Кожну з таких смужок слід попередньо обсушити, а потім запанірувати за стандартною схемою: обваляти в борошні, занурити в яйце і обсипати сухарями. Готові шматочки печінки обсмажують на розігрітому маслі до хрускоту і дають надлишків жиру стекти на серветки. Ще теплу печінку викладають на хрусткі листя салату і скибочки редиски, а готову закуску поливають лимонним соком.
Рецепт салату з печінкових млинчиків
Печінкові млинці потрапили в рецепт салату завдяки старанням практичних господинь, які не бажають позбавлятися від продуктів, що залишилися після приготування печінкового торта. Смужки печінкових млинчиків в його рамках поєднуються з овочевою засмажкою, картоплею і скибочками свіжого огірка, а заправляється така закуска звичним соусом – майонезом.
Ми розглянемо найпростішу і «ліниву» варіацію страви, але для того, щоб надати закуски більш естетичний зовнішній вигляд, ви можете модифікувати рецепт і зробити листковий печінковий салат.
Інгредієнти: печінкові млинці - 5 шт.; свіжий огірок - 50 г; картопля - 75 г; морква - 45 г; цибуля - 45 г; майонез; жменю зеленого лука. Приготування Відваривши картопляні бульби, очистіть їх і розділіть на невеликі кубики. Подрібніть свіжий огірок. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву, а потім спасеруйте їх разом. Млинці наріжте соломкою. Викладайте підготовлені компоненти шарами, заправляючи соусом, в нашому випадку майонезом. Це і весь простий рецепт печінкового салату з морквою і цибулею.
Смачний печінковий салат – рецепт
Ще один теплий салат має помітно більш багату текстуру, ніж всі його попередники з цього матеріалу. У ньому ніжна куряча печінка межує з хрусткими скибочками хліба і бекону, а свіжості страви додають листя салату.
Інгредієнти: вершкове масло - 55 г; скибочки хліба - 3 шт.; бекон - 175 г; куряча печінка - 420 г; листя салату - 115 г; томати черрі - 130 г; жменя молодих стручків гороху; майонез; гострий соус чилі. Приготування У великій кількості розтопленого масла обсмажте кубики хліба до зарум'янювання. Смужки бекону обсмажте до хрускоту окремо. На частині вытопившегося з бекону жиру підрум'яньте курячу печінку. Покрийте блюдо салатними листям, половинками томати черрі і стручки гороху. Зверху викладіть хрусткі смужки бекону, печінка і сухарики. Змішайте майонез і гострий соус в бажаних пропорціях, а потім полийте їм готову страву зверху.
Салат слід подавати відразу ж після приготування, щоб теплі шматочки печінки не зробили салатні листя млявими.