» » Печінковий салат шарами

Печінковий салат шарами

Печінковий салат шарами
Печінка – продукт недооцінений і все тому, що більшість просто не навчився правильно поводитися з ним. Печінка кожного з тварин може стати частиною смачної страви при вірній обробці і правильно підібраному способі приготування. Ми пропонуємо пустити цей корисний і дешевий продукт на приготування закуски, а конкретніше, мальовничого печінкового салату шарами.

Печінковий салат шарами з морквою і маринованою цибулею


Почнемо з, мабуть, найбільш простого рецепту з рибної печінкою в основі. Для даного рецепту ідеально підходить ніжна печінка тріски, яка ідеально поєднується з іншими складовими з рецепту.
Інгредієнти:

  • печінка тріски - 230 г;

  • картопля - 260 г;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • оцет - 25 мл;

  • яйця - 4 шт.;

  • морква - 65 г;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Почніть приготування з варіння картоплі. Цілі бульби в шкірці відваріть до м'якості, а потім обполосніть холодною водою і очистити. Охолоджену картоплю потім розділіть на невеликі кубики. Яйця відваріть круто, після остигання також подрібніть. Морква спасеруйте на краплі розігрітого масла. Ріпчасту цибулю розділіть на півкільця і обдайте їх окропом. Заправте цибулю оцтом і залишити промаринуватися. З печінки злийте зайве масло і розімніть шматочки виделкою, але не перетворюйте їх на паштет, а лише злегка подрібніть.
    Приступайте до викладання салату, розподіливши в його основі рибу, за нею, маринована цибуля, шар соусу, картоплю, знову соус і подрібнені яйця.

    Печінковий салат шарами з солоними огірками


    Для того, щоб додати страві текстурного різноманітності, ми вирішили відкинути заїжджену ідею з сухариками і пустити в хід трохи солоних крекерів. Ми будемо прикрашати ними поверхню салату, але ви можете викласти крекерные шари безпосередньо в саму страву.
    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 370 г;

  • твердий сир - 115 г;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • солоний огірок - 65 г;

  • майонез ;

  • солоні крекери - 10 шт.


  • Приготування
    Сполоснувши і обсушивши курячу печінку, підрум'яньте її на сковороді, разом з шматочками цибулі. Коли печінка досягне готовності, остудіть її і довільно нарубаєте. Подрібніть відварені яйця і натріть тертий сир. Солоний огірок можна нарізати вручну або скористатися теркою. Викладіть салатні шари в довільному порядку, промазуючи кожен майонезом, а верхівку страви присипте шматочками крекерів.

    Як приготувати печінковий салат шарами?


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 360 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • жменя волоських горіхів;

  • печериці - 170 г;

  • жменя чорносливу;

  • майонез.


  • Приготування
    Звільніть свинячу печінку від плівок і проток, сполосніть її і наріжте соломкою. Обсмажте печінку до зарум'янювання і охолодіть її. Окремо підсмажте нарізані пластинками гриби. Подрібніть горіхи і чорнослив. Наріжте огірки соломкою. Розподіліть шари інгредієнтів в салатнику, в довільному порядку, промазуючи кожен майонезом. Залиште крихітку горіха для декорації верхівки закуски.

    Рецепт печінкового салату шарами


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 330 г;

  • рис відварний - 65 г;

  • яйця - 3 шт.;
  • Печінковий салат шарами

  • ріпчаста цибуля - 175 г;

  • пучок кропу;

  • майонез.


  • Приготування
    Промиту курячу печінку обсмажте до золотистого кольору і повної готовності. Окремо обсмажте і цибульні кільця. Подрібніть кріп і відварені яйця. Розподіліть шари салату в глибокій круглої мисці в наступному порядку: яйця, зелень, рис, цибулю, печінку, кожен з шарів змастіть майонезом. Перед сервіровкою переверніть салат на пласке блюдо, прикрашене листям зелені й овочами.
    Додав: admin | 23-02-2016, 17:13
    Переглядів: 2065