Печінка – продукт недооцінений і все тому, що більшість просто не навчився правильно поводитися з ним. Печінка кожного з тварин може стати частиною смачної страви при вірній обробці і правильно підібраному способі приготування. Ми пропонуємо пустити цей корисний і дешевий продукт на приготування закуски, а конкретніше, мальовничого печінкового салату шарами.
Печінковий салат шарами з морквою і маринованою цибулею
Почнемо з, мабуть, найбільш простого рецепту з рибної печінкою в основі. Для даного рецепту ідеально підходить ніжна печінка тріски, яка ідеально поєднується з іншими складовими з рецепту.
Інгредієнти: печінка тріски - 230 г; картопля - 260 г; ріпчаста цибуля - 75 г; оцет - 25 мл; яйця - 4 шт.; морква - 65 г; майонез для заправки. Приготування Почніть приготування з варіння картоплі. Цілі бульби в шкірці відваріть до м'якості, а потім обполосніть холодною водою і очистити. Охолоджену картоплю потім розділіть на невеликі кубики. Яйця відваріть круто, після остигання також подрібніть. Морква спасеруйте на краплі розігрітого масла. Ріпчасту цибулю розділіть на півкільця і обдайте їх окропом. Заправте цибулю оцтом і залишити промаринуватися. З печінки злийте зайве масло і розімніть шматочки виделкою, але не перетворюйте їх на паштет, а лише злегка подрібніть.
Приступайте до викладання салату, розподіливши в його основі рибу, за нею, маринована цибуля, шар соусу, картоплю, знову соус і подрібнені яйця.
Печінковий салат шарами з солоними огірками
Для того, щоб додати страві текстурного різноманітності, ми вирішили відкинути заїжджену ідею з сухариками і пустити в хід трохи солоних крекерів. Ми будемо прикрашати ними поверхню салату, але ви можете викласти крекерные шари безпосередньо в саму страву.
Інгредієнти: куряча печінка - 370 г; твердий сир - 115 г; ріпчаста цибуля - 45 г; яйця - 4 шт.; солоний огірок - 65 г; майонез ; солоні крекери - 10 шт. Приготування Сполоснувши і обсушивши курячу печінку, підрум'яньте її на сковороді, разом з шматочками цибулі. Коли печінка досягне готовності, остудіть її і довільно нарубаєте. Подрібніть відварені яйця і натріть тертий сир. Солоний огірок можна нарізати вручну або скористатися теркою. Викладіть салатні шари в довільному порядку, промазуючи кожен майонезом, а верхівку страви присипте шматочками крекерів.
Як приготувати печінковий салат шарами?
Інгредієнти: свиняча печінка - 360 г; яйця - 3 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; жменя волоських горіхів; печериці - 170 г; жменя чорносливу; майонез. Приготування Звільніть свинячу печінку від плівок і проток, сполосніть її і наріжте соломкою. Обсмажте печінку до зарум'янювання і охолодіть її. Окремо підсмажте нарізані пластинками гриби. Подрібніть горіхи і чорнослив. Наріжте огірки соломкою. Розподіліть шари інгредієнтів в салатнику, в довільному порядку, промазуючи кожен майонезом. Залиште крихітку горіха для декорації верхівки закуски.
Рецепт печінкового салату шарами
Інгредієнти: куряча печінка - 330 г; рис відварний - 65 г; яйця - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 175 г; пучок кропу; майонез. Приготування Промиту курячу печінку обсмажте до золотистого кольору і повної готовності. Окремо обсмажте і цибульні кільця. Подрібніть кріп і відварені яйця. Розподіліть шари салату в глибокій круглої мисці в наступному порядку: яйця, зелень, рис, цибулю, печінку, кожен з шарів змастіть майонезом. Перед сервіровкою переверніть салат на пласке блюдо, прикрашене листям зелені й овочами.