Класичний салат «Цезар» з креветками - простий рецепт
Коли свята на підході, важко втриматися від поїдання різних сезонних ласощів: торти з ароматними прянощами, новорічні пряники і печиво можуть стати справжньою спокусою не тільки в дні гулянь, але і протягом усього місяця. Якщо ви хочете зробити зимове меню менш калорійним, але все одно святковим, зверніть увагу на салати з морепродуктів, начебто простого рецепту класичного «Цезар» з креветками.
Інгредієнти:
Для салату:
грінки - 55 г;
винний оцет - 25 мл;
оливкова олія - 25 мл;
часник (подрібнений) - 1 ч. ложка;
діжонська гірчиця - 5 г;
головка салату латук;
пармезан - 35.
Для креветок:
креветки - 460 м;
сік лимона - 15 мл;
паприка - 1 ч. ложка;
щіпка пластівців чилі;
жменя свіжої петрушки.
Приготування
Перед тим, як приготувати салат «Цезар» з креветками, обсмажте креветочні хвости, поки не порозовеют. Збризніть все соком лимона і приправити паприкою з пластівцями чилі і подрібненою петрушкою. Дайте креветки злегка охолонути, поки займаєтеся салатом.
Приготуйте салатну заправку, вливши оцет, олію, гірчицю і поклавши часник в невелику банку. Збийте всі інгредієнти до утворення емульсії білого кольору. Нарвете салат і розкладіть листя по страві. Зверху посипте все грінками і полийте заправкою. Викладіть креветки і завершіть блюдо тонкими скибочками пармезану.
Інгредієнти:
філе сьомги (слабосолене) - 75 г;
креветки - 75 г;
крабове м'ясо - 90 г;
каперси - 1 ст. ложка;
пармезан - 25 г;
бекон - 5 скибочок;
головка салату латук;
лимонний сік - 55 мл;
оливкова олія - 115 мл;
вустерширський соус - 5 мл;
діжонська гірчиця - 5 г;
часник - 3 зубки.
Приготування
Наріжте філе сьомги на тонкі пластини. Креветочні хвости, якщо ті не були попередньо відварені, відваріть до тих пір, поки не набудуть рожевий колір. Наріжте крабове м'ясо такими ж тонкими скибочками, як і рибу. Підрум'яньте смужки бекону до хрускоту, після чого перетворіть їх у крихту. Нарвете салат в сервірувальну тарілку і змішайте листя з рибою і морепродуктами. Соус для салату «Цезар» з креветками робиться елементарно: збийте сік лимона з маслом, гірчицею і пюрированным часником, додайте вустер і полийте отриманої емульсією готову страву. Посипте салат крихтою бекону, сиром і каперсами.
Інгредієнти:
Для салату:
головка салату латук;
креветки (великі) - 10-14 шт.;
томат - 130 г;
жменя оливок;
пармезан - 35 г;
паприка - 1 ч. ложка;
мед - 10 мл;
насіння гірчиці - 1 ч. ложка.
Для заправки:
великий яєчний жовток - 1 шт.;
лимонний сік - 35 мл;
часник - 1 зубок;
філе анчоуса - 2-3 шт.;
мед - 10 мл;
діжонська гірчиця - 10 г;
вустерширський соус - 10 мл;
оливкова олія - 55 мл
Приготування
Сирі креветочні хвости змішайте з паприкою, сіллю і розтертими насінням гірчиці. Полийте креветки медом і обсмажте близько півхвилини з кожної сторони. Дайте креветкам охолонути. Розділіть томат на дрібні часточки і викладіть його поверх гірки листя латуку разом з креветочним хвостами. Змішайте з салатом і оливки.
Для заправки спершу пюрируйте зубки часнику, а потім помістіть це пюре в чашу блендера. Слідом відправте та інші складові заправки. Збийте заправку до однорідності і полийте нею вміст салатника. Перемішайте.
Розподіліть по поверхні страви карамелізовані креветочні хвости. Приготування салату «Цезар» з креветками майже завершено, залишилося лише посипати поверхню страви пармезаном і можна приступати до трапези.
Рецепт салату «Цезар» з креветками і сухариками
Інгредієнти:
Для салату:
Для креветок:
Приготування
Перед тим, як приготувати салат «Цезар» з креветками, обсмажте креветочні хвости, поки не порозовеют. Збризніть все соком лимона і приправити паприкою з пластівцями чилі і подрібненою петрушкою. Дайте креветки злегка охолонути, поки займаєтеся салатом.
Приготуйте салатну заправку, вливши оцет, олію, гірчицю і поклавши часник в невелику банку. Збийте всі інгредієнти до утворення емульсії білого кольору. Нарвете салат і розкладіть листя по страві. Зверху посипте все грінками і полийте заправкою. Викладіть креветки і завершіть блюдо тонкими скибочками пармезану.
Салат «Цезар» з креветками і сьомгою - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте філе сьомги на тонкі пластини. Креветочні хвости, якщо ті не були попередньо відварені, відваріть до тих пір, поки не набудуть рожевий колір. Наріжте крабове м'ясо такими ж тонкими скибочками, як і рибу. Підрум'яньте смужки бекону до хрускоту, після чого перетворіть їх у крихту. Нарвете салат в сервірувальну тарілку і змішайте листя з рибою і морепродуктами. Соус для салату «Цезар» з креветками робиться елементарно: збийте сік лимона з маслом, гірчицею і пюрированным часником, додайте вустер і полийте отриманої емульсією готову страву. Посипте салат крихтою бекону, сиром і каперсами.
Класичний салат «Цезар» з креветками в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Сирі креветочні хвости змішайте з паприкою, сіллю і розтертими насінням гірчиці. Полийте креветки медом і обсмажте близько півхвилини з кожної сторони. Дайте креветкам охолонути. Розділіть томат на дрібні часточки і викладіть його поверх гірки листя латуку разом з креветочним хвостами. Змішайте з салатом і оливки.
Для заправки спершу пюрируйте зубки часнику, а потім помістіть це пюре в чашу блендера. Слідом відправте та інші складові заправки. Збийте заправку до однорідності і полийте нею вміст салатника. Перемішайте.
Розподіліть по поверхні страви карамелізовані креветочні хвости. Приготування салату «Цезар» з креветками майже завершено, залишилося лише посипати поверхню страви пармезаном і можна приступати до трапези.
Рекомендуємо добрі рецепти
Легкий салат з креветками
По-річному легкий і смачний салат з креветками і свіжими овочами. Приємний, ароматний, духмяний і простий у приготуванні - такий салат з
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Салат «Цезар» з помідорами
Салат «Цезар» - один з найулюбленіших і найпопулярніших страв на нашому столі. Класичне поєднання таких інгредієнтів як, курка, сир і салат під
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Салат "Цезар" з сьомгою
Салат «Цезар» вже давно став культовим стравою на наших столах. І його класичний рецепт змінився до невпізнання. І сьогодні ми розповімо про те, як
Салат Цезар
Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,