Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат "Цезар" з сьомгою

Салат "Цезар" з сьомгою

22-03-2015, 14:54
868
Салат "Цезар" з сьомгою
Північноамериканський салат "Цезар" вже давно став культовим стравою і, як годиться будь-якому культовому страви, його рецепт порос такою кількістю варіацій, що про класику вже давно забули. А адже оригінальна версія рецепта включала в свій склад лише листя салату, крутони, так сир з яєчної заправкою. Набагато пізніше для великої калорійності страви до його складу стали додавати рибу або курятину. У цій статті ми поговоримо аж ніяк не про забуту класиці, а про одного з найбільш популярних інтерпретацій салату з додаванням сьомги.

Рецепт салату "Цезар" з сьомгою


Як ми вже згадували, класичний салат "Цезар" з сьомгою не готується, однак, що заважає нам модифікувати рецепт по-своєму, тим більше, що результат вийде неймовірно смачним.
Інгредієнти:

  • філе сьомги - 2 шт.;

  • салат латук - 1 головка;

  • біла булочка - 1 шт.;

  • сир пармезан - 50 г;

  • оливкова олія - 1/3 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сік 1/2 лимона;

  • вустерширський соус - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Філе сьомги приправляємо сіллю, перцем і поливаємо оливковою олією. Готуємо рибу на пару до повної готовності. Любителі хрусткою рибної скоринки можуть приготувати рибу інакше, наприклад, обсмаживши її на грилі або сковороді.
    Білу булочку нарізаємо кубиками, поливаємо олією і викладаємо на деко. Підсушуємо хлібні сухарики в духовці до золотистого кольору. Пармезан натираємо на крупній тертці. Латук рвемо руками.
    Яйце відварюємо хвилину в киплячій воді, після чого надкалываем шкаралупу і виливаємо вміст в чашу блендера. Додаємо масло, пропущений через прес часник, сік лимона і вустерширський соус . Збиваємо соус до однорідності і поливаємо їм салатні листя. Перемішуємо і викладаємо латук подушкою на тарілку. Зверху розміщуємо шматок риби, а з боків укладаємо сухарики. Посипаємо "Цезар" сиром і подаємо до столу.

    Салат "Цезар" з сьомгою і креветками в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • салат латук - 1 качан;

  • креветки - 250 г;

  • філе сьомги - 400 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • яйця - 4 шт.;

  • тертий пармезан - 1/2 шт.;

  • білий хліб;

  • салатна заправка.


  • Приготування
    Приготувати салатну заправку для "Цезаря" можна по одному з двох вищепредставленних рецептів. Рибне філе змащуємо маслом і натираємо сіллю з перцем. Обсмажуємо рибу на грилі, попередньо обернувши філе фольгою.
    Яйця відварюємо некруто. Креветки також кладемо на грати гриля і обсмажуємо. Аналогічним чином готуємо і латук. Зовнішні, більш грубі листя обриваємо, а серцевину кладемо на гриль на 5-6 хвилин, після чого крупно нарізаємо, або знімаємо листя. Хліб ріжемо і смажимо з нього грінки. З'єднуємо інгредієнти в салатник і заправляємо соусом.

    Салат "Цезар" з слабосоленої сьомгою


    Інгредієнти:

  • багет - 1 шт.;

  • оливкова олія - 80 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • бекон - 3 скибочки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • філе анчоуса - 2 шт.;

  • салат латук - 1 головка;

  • пармезан - 40 г;

  • слабосолона сьомга - 200 р.


  • Приготування
    Багет нарізаємо скибочками і змащуємо їх маслом з обох сторін. Запікаємо хліб в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору. Поруч з хлібом на деко кладемо шматочки бекону
    Салат "Цезар" з сьомгою
    і запікаємо з 4-5 хвилин до хрускоту і золотистої скоринки.
    Два курячих яйця відварюємо 3 хвилини, даємо охолонути і очищаємо. Одне залишилося сире яйце виливаємо в чашу блендера і збиваємо з лимонним соком, гірчицею і філе анчоуса. Поступово, продовжуючи збивати масу, додаємо оливкову олію. Готовий соус приправляємо сіллю і перцем за смаком.
    Листя латуку рвемо руками і змішуємо з салатною заправкою. Поруч викладаємо скибочки багета, яйця, розрізані навпіл, шматочки слабосоленої сьомги і посипаємо все крихтою з бекону і тертого сиру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з королівськими креветками
    Салат з королівськими креветками
    Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
    Салат «Цезар» з помідорами
    Салат «Цезар» з помідорами
    Салат «Цезар» - один з найулюбленіших і найпопулярніших страв на нашому столі. Класичне поєднання таких інгредієнтів як, курка, сир і салат під
    Салат з грінками
    Салат з грінками
    Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
    Салат зі смаженою куркою
    Салат зі смаженою куркою
    Смачний і легкий салат зі смаженою куркою - ідеальне весняне блюдо, яке можна зробити досить швидко. І ми пропонуємо вам найцікавіші варіанти
    Салат «Цезар» - класичний рецепт
    Салат «Цезар» - класичний рецепт
    Салат «Цезар» займає перші рядки в хіт-параді найпопулярніших і улюблених салатів наших співвітчизників. Завдяки своїй популярності, салат обзавівся
    Салат Цезар
    Салат Цезар
    Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,