Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Цезар» - класичний рецепт

Салат «Цезар» - класичний рецепт

22-03-2015, 13:56
975
Салат «Цезар» - класичний рецепт
Салат «Цезар» - блюдо відоме і улюблене багатьма. Винайшов його американський кухар Цезар Кардинини в далекому 1924 році. За легендою кухар придумав його тоді, коли на кухні практично не залишилося продуктів, а відвідувачі вимагали їжі. Ось так з простих продуктів вийшов салат, який багато полюбили. Зараз ми вам розповімо, як приготувати класичний салат «Цезар».

Салат «Цезар» класичний - простий рецепт


Інгредієнти:

  • салат ромен - 400 г;

  • курячі яйця - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • багет - 120 г;

  • оливкова олія extra virgin - 50 мл;

  • лимонний сік - 10 мл;

  • тертий сир пармезан - 1 ст. ложка;

  • вустерський соус - 1 ч. ложка;

  • чорний мелений перець - 1 щіпка;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Для класичного салату «Цезар» нам знадобляться крутони - підсушений білий хліб. Для його приготування з багета зрізаємо скоринки, м'якоть нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці до зарум'янювання. У процесі приготування майбутні крутони потрібно кілька разів перевернути, щоб вони підрум'янилися рівномірно. Далі часник розтираємо з сіллю, найзручніше це робити в ступці. В отриману кашку додаємо 10 мл оливкової олії і прогріваємо суміш на невеликому вогні. Потім сюди висипаємо крутони, перемішуємо і на тому ж малому вогні витримуємо хвилини 2.
    Далі беремо велике сире куряче яйце, проколюємо шкаралупу з тупої сторони і на 1 хвилину акуратно опускаємо в окріп. В салатну миску спочатку викладаємо крупно порізану салат ромен, збризкуємо його маслом і акуратно перемішуємо. Потім скроплюємо соком лимона, приправляємо сіллю, перцем, вустерским соусом і знову перемішуємо. Акуратно розбиваємо яйце і виливаємо зверху на салат, перемішуємо, щоб зелень покрилася яєчною масою. Потім посипаємо тертим пармезаном, знову перемішуємо, кладемо крутони, акуратненько ще раз перемішуємо і відразу ж подаємо салат до столу.

    Правильний рецепт салату «Цезар» з куркою


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • багет - 200 г;

  • салат - 1 пучок;

  • куряче філе - 300 г;

  • пармезан - 50 г;

  • помідор - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • оливкова олія - 100 мл;

  • сіль, суміш перців.


  • Для соусу:

  • вустерський соус - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 маленький зубчик;

  • чорний перець горошком - 5 шт.;

  • жовтки яєчні - 3 шт.;

  • оливкова олія - 75 мл;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 щіпка;

  • діжонська гірчиця - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе натираємо сумішшю солі і перцю, накриваємо плівкою і ставимо в холодне місце маринуватися на кілька годин. На сковороду наливаємо оливкову олію, розігріваємо і опускаємо в нього нарізаний пластинами часник. Обсмажуємо до злегка золотистого кольору, після чого виймаємо його, він нам більше не знадобиться - весь свій аромат часник віддав оливковій олії. Багет нарізаємо кубиками, попередньо зрізавши з нього скоринку. Отримані шматочки обсмажуємо до рум'яної скоринки на оливковій олії.
    Далі на розпеченій сковороді обсмажуємо куряче філе по 4 хвилини з кожного боку. При цьому сковороду не можна накривати кришкою.
    Тепер приступаємо до приготування класичного соусу для салату Цезар. Розтираємо В ступці зубчик часнику, горошини чорного перцю і дрібку солі, додаємо вустерський соус, сирі яєчні жовтки і
    Салат «Цезар» - класичний рецепт
    перемішуємо. Додаємо по краплі оливкову олію і ретельно збиваємо. Потім додаємо лимонний сік і діжонську гірчицю. Остаточно перемішуємо соус.
    Тепер пора збирати класичний салат Цезар з куркою воєдино: салатне блюдо натираємо часником і викладаємо зверху нарвані великими шматочками листя салату. Збризкуємо їх соусом і посипаємо натертим на тертці пармезаном. Зверху розміщуємо нарізане брусочками куряче філе і знову збризкуємо соусом. Тепер поміщаємо сухарики, які також збризкуємо соусом і притрушиваем пармезаном. За бажанням додаємо помідор, нарізаний шматочками, який також притрушиваем сиром і відразу ж ставимо на стіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Цезар» з помідорами
    Салат «Цезар» з помідорами
    Салат «Цезар» - один з найулюбленіших і найпопулярніших страв на нашому столі. Класичне поєднання таких інгредієнтів як, курка, сир і салат під
    Салат зі смаженою куркою
    Салат зі смаженою куркою
    Смачний і легкий салат зі смаженою куркою - ідеальне весняне блюдо, яке можна зробити досить швидко. І ми пропонуємо вам найцікавіші варіанти
    Салат "Цезар" з сьомгою
    Салат "Цезар" з сьомгою
    Салат «Цезар» вже давно став культовим стравою на наших столах. І його класичний рецепт змінився до невпізнання. І сьогодні ми розповімо про те, як
    Салат «Цезар» з пекінською капустою
    Салат «Цезар» з пекінською капустою
    Салат «Цезар» з пекінською капустою - смачне і легке страва, що приготувати досить просто. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш вишуканих
    Салат «Цезар» з куркою і сухариками
    Салат «Цезар» з куркою і сухариками
    Салат «Цезар» - популярне блюдо північноамериканської кухні. В даний час існує безліч рецептів його приготування. І сьогодні ми розповімо, як його
    Салат Цезар
    Салат Цезар
    Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,