Салат «Цезар» - блюдо відоме і улюблене багатьма. Винайшов його американський кухар Цезар Кардинини в далекому 1924 році. За легендою кухар придумав його тоді, коли на кухні практично не залишилося продуктів, а відвідувачі вимагали їжі. Ось так з простих продуктів вийшов салат, який багато полюбили. Зараз ми вам розповімо, як приготувати класичний салат «Цезар».
Салат «Цезар» класичний - простий рецепт
Інгредієнти: салат ромен - 400 г; курячі яйця - 1 шт.; часник - 2 зубчики; багет - 120 г; оливкова олія extra virgin - 50 мл; лимонний сік - 10 мл; тертий сир пармезан - 1 ст. ложка; вустерський соус - 1 ч. ложка; чорний мелений перець - 1 щіпка; сіль - 1 щіпка. Приготування Для класичного салату «Цезар» нам знадобляться крутони - підсушений білий хліб. Для його приготування з багета зрізаємо скоринки, м'якоть нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці до зарум'янювання. У процесі приготування майбутні крутони потрібно кілька разів перевернути, щоб вони підрум'янилися рівномірно. Далі часник розтираємо з сіллю, найзручніше це робити в ступці. В отриману кашку додаємо 10 мл оливкової олії і прогріваємо суміш на невеликому вогні. Потім сюди висипаємо крутони, перемішуємо і на тому ж малому вогні витримуємо хвилини 2.
Далі беремо велике сире куряче яйце, проколюємо шкаралупу з тупої сторони і на 1 хвилину акуратно опускаємо в окріп. В салатну миску спочатку викладаємо крупно порізану салат ромен, збризкуємо його маслом і акуратно перемішуємо. Потім скроплюємо соком лимона, приправляємо сіллю, перцем, вустерским соусом і знову перемішуємо. Акуратно розбиваємо яйце і виливаємо зверху на салат, перемішуємо, щоб зелень покрилася яєчною масою. Потім посипаємо тертим пармезаном, знову перемішуємо, кладемо крутони, акуратненько ще раз перемішуємо і відразу ж подаємо салат до столу.
Правильний рецепт салату «Цезар» з куркою
Інгредієнти: Для салату:
багет - 200 г; салат - 1 пучок; куряче філе - 300 г; пармезан - 50 г; помідор - 1 шт.; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 100 мл; сіль, суміш перців. Для соусу:
вустерський соус - 1 ст. ложка; часник - 1 маленький зубчик; чорний перець горошком - 5 шт.; жовтки яєчні - 3 шт.; оливкова олія - 75 мл; лимонний сік - 1 ч. ложка; сіль - 1 щіпка; діжонська гірчиця - за смаком. Приготування Куряче філе натираємо сумішшю солі і перцю, накриваємо плівкою і ставимо в холодне місце маринуватися на кілька годин. На сковороду наливаємо оливкову олію, розігріваємо і опускаємо в нього нарізаний пластинами часник. Обсмажуємо до злегка золотистого кольору, після чого виймаємо його, він нам більше не знадобиться - весь свій аромат часник віддав оливковій олії. Багет нарізаємо кубиками, попередньо зрізавши з нього скоринку. Отримані шматочки обсмажуємо до рум'яної скоринки на оливковій олії.
Далі на розпеченій сковороді обсмажуємо куряче філе по 4 хвилини з кожного боку. При цьому сковороду не можна накривати кришкою.
Тепер приступаємо до приготування класичного соусу для салату Цезар. Розтираємо В ступці зубчик часнику, горошини чорного перцю і дрібку солі, додаємо вустерський соус, сирі яєчні жовтки і
перемішуємо. Додаємо по краплі оливкову олію і ретельно збиваємо. Потім додаємо лимонний сік і діжонську гірчицю. Остаточно перемішуємо соус.
Тепер пора збирати класичний салат Цезар з куркою воєдино: салатне блюдо натираємо часником і викладаємо зверху нарвані великими шматочками листя салату. Збризкуємо їх соусом і посипаємо натертим на тертці пармезаном. Зверху розміщуємо нарізане брусочками куряче філе і знову збризкуємо соусом. Тепер поміщаємо сухарики, які також збризкуємо соусом і притрушиваем пармезаном. За бажанням додаємо помідор, нарізаний шматочками, який також притрушиваем сиром і відразу ж ставимо на стіл.