Вернуться назад Распечатать

Класичний салат «Цезар» з креветками - простий рецепт

Класичний салат «Цезар» з креветками - простий рецепт
Коли свята на підході, важко втриматися від поїдання різних сезонних ласощів: торти з ароматними прянощами, новорічні пряники і печиво можуть стати справжньою спокусою не тільки в дні гулянь, але і протягом усього місяця. Якщо ви хочете зробити зимове меню менш калорійним, але все одно святковим, зверніть увагу на салати з морепродуктів, начебто простого рецепту класичного «Цезар» з креветками.

Рецепт салату «Цезар» з креветками і сухариками


Інгредієнти:
Для салату:

  • грінки - 55 г;

  • винний оцет - 25 мл;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • часник (подрібнений) - 1 ч. ложка;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • головка салату латук;

  • пармезан - 35.


  • Для креветок:

  • креветки - 460 м;

  • сік лимона - 15 мл;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • щіпка пластівців чилі;

  • жменя свіжої петрушки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати салат «Цезар» з креветками, обсмажте креветочні хвости, поки не порозовеют. Збризніть все соком лимона і приправити паприкою з пластівцями чилі і подрібненою петрушкою. Дайте креветки злегка охолонути, поки займаєтеся салатом.
    Приготуйте салатну заправку, вливши оцет, олію, гірчицю і поклавши часник в невелику банку. Збийте всі інгредієнти до утворення емульсії білого кольору. Нарвете салат і розкладіть листя по страві. Зверху посипте все грінками і полийте заправкою. Викладіть креветки і завершіть блюдо тонкими скибочками пармезану.

    Салат «Цезар» з креветками і сьомгою - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • філе сьомги (слабосолене) - 75 г;

  • креветки - 75 г;

  • крабове м'ясо - 90 г;

  • каперси - 1 ст. ложка;

  • пармезан - 25 г;

  • бекон - 5 скибочок;

  • головка салату латук;

  • лимонний сік - 55 мл;

  • оливкова олія - 115 мл;

  • вустерширський соус - 5 мл;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • часник - 3 зубки.


  • Приготування
    Наріжте філе сьомги на тонкі пластини. Креветочні хвости, якщо ті не були попередньо відварені, відваріть до тих пір, поки не набудуть рожевий колір. Наріжте крабове м'ясо такими ж тонкими скибочками, як і рибу. Підрум'яньте смужки бекону до хрускоту, після чого перетворіть їх у крихту. Нарвете салат в сервірувальну тарілку і змішайте листя з рибою і морепродуктами. Соус для салату «Цезар» з креветками робиться елементарно: збийте сік лимона з маслом, гірчицею і пюрированным часником, додайте вустер і полийте отриманої емульсією готову страву. Посипте салат крихтою бекону, сиром і каперсами.

    Класичний салат «Цезар» з креветками в домашніх умовах


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • головка салату латук;

  • креветки (великі) - 10-14 шт.;

  • томат - 130 г;

  • жменя оливок;

  • пармезан - 35 г;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • мед - 10 мл;

  • насіння гірчиці - 1 ч. ложка.


  • Для заправки:

  • великий яєчний жовток - 1 шт.;

  • лимонний сік - 35 мл;

  • часник - 1 зубок;

  • філе анчоуса - 2-3 шт.;

  • мед - 10 мл;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • вустерширський соус - 10 мл;

  • оливкова олія - 55 мл


  • Приготування
    Сирі креветочні хвости змішайте з паприкою, сіллю і розтертими насінням гірчиці. Полийте креветки медом і обсмажте близько півхвилини з кожної сторони. Дайте креветкам охолонути. Розділіть томат на дрібні
    Класичний салат «Цезар» з креветками - простий рецепт
    часточки і викладіть його поверх гірки листя латуку разом з креветочним хвостами. Змішайте з салатом і оливки.
    Для заправки спершу пюрируйте зубки часнику, а потім помістіть це пюре в чашу блендера. Слідом відправте та інші складові заправки. Збийте заправку до однорідності і полийте нею вміст салатника. Перемішайте.
    Розподіліть по поверхні страви карамелізовані креветочні хвости. Приготування салату «Цезар» з креветками майже завершено, залишилося лише посипати поверхню страви пармезаном і можна приступати до трапези.